ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

شارع 1 و 2 چه شدند

| يكشنبه, ۲۵ آذر ۱۳۸۶، ۱۲:۵۳ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - روز گذشته مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت (وابسته به وزارت ارتباطات) اعلام کرد که شورای عالی اقتصاد با تخصیص 300 میلیارد ریال برای فاز یک ایجاد مرکز داده (IDC) موافقت کرده است.

مراکز داده اینترنت در واقع به مراکزی گفته می‌شود که از لحاظ امنیت اطلاعات کشور در فضای مجازی اهمیت بالایی داشته و در واقع با ایجاد چنین مرکزی دیگر اطلاعات سایت‌های دولتی و خصوصی روی کامپیوتر‌های به طور عمده آمریکایی، کانادایی و... نگهداری نمی‌شود و به عبارت دیگر اطلاعات کشور دست خارجی‌ها قرار نمی‌گیرد.

از طرفی ایجاد مرکز داده ملی یک اهمیت دیگر نیز دارد و به این ترتیب احتمال بلوکه شدن اطلاعات مجازی کشور و عدم دسترسی به آن از داخل نیز از بین می‌رود کمااینکه مراکز داده خارجی به ویژه آمریکایی در این خصوص مسبوق به سابقه هستند و در سال‌های گذشته به دفعات و به طور ناگهانی اقدام به مسدودسازی عمده سایت‌های دولتی و خصوصی کرده‌اند.

اگرچه اهمیت ایجاد مرکز داده ملی تنها محدود به موارد یادشده نشده و مسایل اقتصادی، ترافیک بین‌المللی اینترنت و... را نیز در برمی‌گیرد اما واقعیت این است که از سال‌ها قبل، ضرورت ایجاد مراکزی از این دست در کشور حس شده و در این راستا به سه شرکت خصوصی نیز مجوز ایجاد IDC داده شد. اگرچه هیچ‌گاه وضعیت عملکرد IDCهای خصوصی از سوی نهاد صادرکننده مجوز یعنی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی روشن نشد و هنوز هم مشخص نیست این سه IDC خصوصی (که گفته می‌شد یک میلیارد تومان نیز وام از این بابت دریافت کردند)اقدام به دادن سرویس مطلوب و عمومی کردند یا نه؟

گذشته از این سه IDC، مراکز دولتی دیگری نیز وارد این حوزه شدند که از آن جمله می‌توان به وزارت آموزش‌وپرورش، سازمان صداوسیما و... اشاره کرد. اگرچه وضع سرویس‌دهی این نهادهای دولتی و بودجه‌ای هم که صرف این امور شد، روشن نیست اما به نظر می‌رسد سازمان صداوسیما وضع مطلوب‌تری در این حوزه دارد.

اما از تمام این IDCها که بگذریم به مقدمه این متن یعنی تخصیص 300 میلیارد ریال برای فاز یک IDC ملی از سوی شورای عالی اقتصاد و اجرای آن توسط شرکت ارتباطات زیرساخت بازمی‌گردیم.

همانطور که در متن خبر یادشده نیز اشاره شده این پروژه ظاهرا از دستور کار شرکت فناوری اطلاعات خارج و به عهده شرکت ارتباطات زیرساخت گذاشته شده است.(هر دو شرکت نیز زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شوند.)

نکته‌ای که درخصوص خبر فاز یک ایجاد این مرکز وجود دارد، این است که شرکت فناوری اطلاعات پیش از این، اجرای دو پروژه موسوم به شارع یک و بعد از آن شارع دو را در کارنامه خود داشته است. این در حالی است که درخصوص طرح شارع یک و دو گذشته از هزینه انجام شده برای آنها، دستاورد روشنی ارایه نشده است.

بنابراین در حالی که خروجی دو طرح یادشده روشن نیست، خبر می‌رسد که 300 میلیارد ریال دیگر برای ایجاد مرکز داده (آن هم برای فاز یک) اختصاص داده شد.

زمانی که صحبت از این عدد آن هم برای فاز «یک» طرحی می‌شود، می‌توان حدس زد که اجرای طرح یادشده به زمان و بودجه‌ای متناوب نیاز خواهد داشت. اینکه طرح مرکز داده ملی آیا طرحی جدید در حوزه ICT کشور محسوب می‌شد، اینکه ارتباط طرح یادشده با پروژه شارع یک و دو چیست، اینکه مرکز یادشده اصولا چه تفاوتی با دو طرح شارع و سایر طرح‌هایی از این دست دارد، اینکه کل بودجه و زمان اجرای طرح مرکز داده ملی در نهایت چقدر خواهد بود و چند مورد دیگر همه از جمله پرسش‌هایی هستند که پاسخی برای آنها ذکر نشده و طبعا این نگرانی را ایجاد می‌کنند که طرح یادشده نیز با سرنوشت طرح‌های مشابه مواجه نشود.
منبع - جهان صنعت

  • ۸۶/۰۹/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">