ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

شرکت فناوری اطلاعات چه می کند؟

| شنبه, ۹ آبان ۱۳۸۸، ۰۱:۰۲ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - شرکت فناوری اطلاعات از شرکت های زیر مجموعه وزارت ارتباطات و وفناوری اطلاعات،‌ طی سال های گذشته فراز و نشیب های زیادی داشته است. موضوع تغییر این شرکت به سازمان ، موضوع نظارت این شرکت بر شوراهای فناوری اطلاعات و در سال 87 نیز موضوع تبدیل این شرکت به ناظر پروژه اپراتور سوم همه از تغییر و تحولات مهم این شرکت محسوب می شود.

شاید علت عمده این تغییر نگرش و مسوولیت های شرکت فناوری اطلاعات از زمان تغییر نام این شرکت از دیتا به فناوری اطلاعات آغاز شد. از آن زمان تا کنون این شرکت با تغییر مسیر و مسوولیت های محوله مواجه شد. این اواخر نیز شرکت فناوری اطلاعات پروژه هایی همچون پورتال ایران، طرح موسوم به سرعت سنجی اینترنت، مرکز توسعه و مدیریت اینترنت (متما)، نمونه گیری و سرشماری کاربران اینترنت و طرح ایجاد گروه واکنش هماهنگ رخداد را در دستور کار دارد.

اما اگرچه تنوع فعالیت شرکت فناوری اطلاعات فراتر از موارد ذکر شده است،‌ لیکن در این خصوص ملاحظاتی نیز وجود دارد. آبان ماه سال گذشته بود که مدیر کل دفتر تحقیق و توسعه شرکت فن‌آوری اطلاعات خبر از ایجاد مرکز توسعه و مدیریت اینترنت (متما) داد.

این مرکز آمده بود تا ماموریت هایی همچون مدیریت و تخصیص آدرس‌های اینترنتی، تمرکز بر محافظت و توسعه فضای سایبر ملی ، بهینه‌سازی و توسعه‌ی اینترنت و فعالیت‌های تحقیق و توسعه مربوط به منابع آدرس‌های اینترنتی نسل آینده شبکه، توسعه دامنه‌های IR و دامنه های فارسی و غیره را به عهده گیرد.

اول اردیبهشت سال جاری معاون گسترش IT شرکت فن‌آوری اطلاعات اعلام کرد، در سال گذشته هسته اولیه مرکز متما تشکیل شد و چند پروژه مرتبط با آ ن در دستور کار قرار گرفت.

اما دوم شهریورماه سال جاری بود که مدیر عامل شرکت فناوری اطلاعات اعلام کرد، تعداد طرح‌هایی که قرار بود امسال اجرایی کنیم به علت اعتبار کم تخصیص داده شده به ، کاهش یافت و با توجه به این بودجه تنها ادامه و توسعه‌ طرح های سال گذشته را در دست داریم و عملا پروژه جدیدی نخواهیم داشت.

وی همچنین گفته بود، ما 30 میلیارد تومان درخواست بودجه داشتیم که تنها یک سوم آن را دریافت خواهیم کرد و به همین دلیل از انجام طرح‌هایی چون گذر به IPV6 و مدیریت منابع اینترنتی و فازهای بعدی توافقنامه‌ها با دیگر دستگاه‌ها متوقف شده است .

از سوی دیگر و در مهر ماه سال گذشته شرکت فناوری اطلاعات اقدام به معرفی پروژه مرکز امداد و هماهنگی رایانه ای (ماهر) کرد. اما دو ماه بعد مرکز تحقیقات مخابرات ایران آذر ماه سال گذشته خبر از افتتاح طرح آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد حوادث رایانه ای (آپا) داد، طرحی که اهدافی شبیه به طرح ماهر را پیگیری می کرد که این موضوع پرسش هایی را نیز برای خبرنگاران ایجاد کرد.

این اواخر نیز خبر می رسد که شرکت فناوری اطلاعات برای انتخاب مشاور جهت ایجاد پنج گروه واکنش هماهنگ رخداد ( گوهر ) مناقصه برگزار می کند. اگرچه جزییات زیادی از این طرح در دست نیست،‌ اما عنوان طرح مذکور نیز نشان می دهد این طرح نیز در زمره طرح های امنیتی قرار می گیرد.

این در حالی است که شرکت مذکور طرح هایی در زمینه های متفاوت را نیز با وزارت آموزش و پرورش و وزارت جهاد و کشاورزی در دستور کار خود دارد.

به این ترتیب و با طرح های تعریف شده جدید و متوقف شده قبلی و تنوع طرح هایی که ذکر شد، امکان جمع بندی دقیقی در خصوص زمینه های فعالیت شرکت فناوری اطلاعات در دست نیست. این در حالی است که خبرهای اعلام شده پیرامون ماموریت های شرکت مذکور نیز عمدتا از طریق تماس های دوره ای رسانه های مختلف عنوان شده است.

از این رو به نظر می رسد جا دارد تا شرکت فناوری اطلاعات که در حال حاضر با موضوع احتمال مشمول شدن در اصل 44 نیز مواجه است،‌ می بایست در قالب نشست های خبری نسبت به شکل، زمینه، طرح ها و آینده فعالیت های خود اطلاع رسانی دقیق تری کند تا رسانه های مرتبط نیز با نوعی سردرگمی برای پیگیری طرح ها و قرار دادن شرکت فناوری اطلاعات در گروه مشخص خبری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مواجه نشوند.
منبع : فناوران

  • ۸۸/۰۸/۰۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">