شورا به آرامش نیاز دارد
علی شمیرانی - نزدیک به 5 ماهی بود که مسوولان دبیرخانه و برخی از اعضای شورای عالی فضای مجازی به دولت و شخص رییس جمهوری فشار میآوردند که برای تشکیل جلسات اقدام عاجل کند. این فشارها در اشکال مختلف در رسانهها، تریبونها و محافل سیاسی در جریان بود تا آنکه سرانجام هفته گذشته دهم آبانماه جلسه شورای عالی فضای مجازی به میزبانی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
در طول پنج ماه گذشته موارد زیادی بود که به گفته دبیرخانه این شورا منتظر تشکیل جلسه و تعیین تکلیف بود. موضوع فیلترینگ، پیوستهای فرهنگی، شبکه ملی اطلاعات، افزایش سرعت اینترنت و غیره از جمله مهمترین چالشهایی بود که گفته میشد باید در شورای عالی فضای مجازی در خصوص آن تصمیمگیری شود.
اما خروجی این شورا چیز دیگری بود. در این جلسه موضوع ساماندهی پیامکهای انبوه و خدمات ارزش افزوده پیامکی مطرح و پس از بحث و بررسی، ضرورت توجه و پرداختن به آن مورد تأیید همه اعضا قرار گرفت. ادامه مذاکرات در مورد این دستور نیز به جلسه بعدی این شورا موکول شد.
این خروجی اما ظاهرا به مذاق برخی از اعضای شورای عالی فضای مجازی خوش نیامد. شاید آنها انتظار اولویتهای دیگری را در این جلسه داشتند. هرچند که جلسه مذکور با توجه به تاخیر در برگزاری آن اصولا دستور جلسه خاصی نداشت. شاید هم با توجه به تقدم و تاخرها بود که موضوع ساماندهی پیامکهای انبوه در دستور کار قرار گرفت.
در این میان اما برخی از اعضای غیر دولتی شورای عالی فضای مجازی نیز رویکرد دیگری به برگزاری این جلسه داشته از رییس جمهوری برای برگزاری مجدد جلسات این شورا تشکر ویژه کردند.
از این رو با توجه به برقراری مجدد جلسات شورای عالی فضای مجازی، جا دارد آن دسته از اعضای غیر دولتی این شورا که نسبت به خروجی این جلسه انتقاداتی دارند، اندکی تامل کرده و از اتخاذ مواضعی که جایگاه و عملکرد این شورا را به حاشیه و بنبست میبرد، خودداری کنند.
به هر تقدیر آنچه مسلم است حضور رییس جمهوری به عنوان عالیترین مقام اجرایی کشور در جلسات شورا ضرورت ناپذیر بوده و هر گونه اقدامی که در آخرین وضعیت، ولو منجر به حذف ایشان از شورای مذکور شود، اجرای مصوبات را تقریباً غیرممکن میسازد.
(منبع:عصرارتباط)
- ۹۳/۰۸/۲۰