ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

صدا و سیما 1 وزارت ارتباطات 0

| يكشنبه, ۲۰ بهمن ۱۳۹۲، ۱۱:۴۶ ق.ظ | ۰ نظر

امیر احدی – وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بعد از مخابرات و اپراتور چهارم این روزها با نهاد دیگری درگیر است. حالا این وزارتخانه قصد دارد سازمان صدا و سیما را از حوزه کاری خود به خارج براند. سازمانی که هر از چندگاهی ادعایی در حوزه فناوری اطلاعات کشور دارد. کما این که چندی پیش وزیر کشور نیز در در حاشیه جلسه شورای اجتماعی کشور سازمان صدا و سیما را متولی اینترانت ملی دانست.

این جلسه حتی مصوبه‌ای داشت که به موجب آن صدا و سیما در حدود ۱۰ هزار محله که روستاها نیز جزیی از آن محلات در نظر گرفته می‌شود شبکه‌های مجازی ایجاد کند.

البته این موضوع بلافاصله واکنش سازمان فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات را در پی داشت که در آن تاکید شده بود ایجاد هر نوع از شبکه در سطح ملی باید تنها با هماهنگی و مجوز شورای عالی فناوری اطلاعات میسر است.

اگرچه صدا و سیمایی‌ها تا کنون به هیچ‌کدام از این موارد واکنشی نشان ندادند. اما ناگهان خبر رسید که بخشی از بودجه وزارت ارتباطات به نفع سازمان صدا و سیما ضبط شده است.

به این ترتیب صدا و سیما موفق شد در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی هنگام بررسی لایحه بودجه سال ۹۳ مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان از بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را مال خود کند.

اما این موضوع واکنش تند و سریع دولت را در پی داشت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت در این خصوص نوشت، این خبر باعث شد امکان تحقق برنامه های تعیین شده در برنامه پنجم توسعه در مناطق محروم در زمان باقیمانده واقعی شود، اما به نظر می رسد این روزها نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق با اختصاص سه هزار میلیارد ریال از منابع فوق به سیگنال رسانی صدا و سیما و کاهش اعتبارات مذکور تمایلی به تحقق کامل برنامه پنجم توسعه کشور در حوزه ICT ندارند و سازمان صدا و سیما را که منابع درآمدی متعددی دارد از این محل تامین کردند.

چندی بعد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی روی یکی دیگر از پروژه‌های سازمان صدا و سیما دست گذاشت. رییس رگولاتوری درست در زمان عرضه خدمات تلویزیون اینترنتی همزمان با دهه فجر از سوی سازمان صدا و سیما، عرضه این خدمات را غیرقانونی دانست. رییس رگولاتوری گفت: راه اندازی آزمایشی این سرویس بلامانع است اما چنانچه سازمان صدا و سیما بخواهد این سرویس را به صورت سراسری عرضه کند نیاز به دریافت مجوز از مرکز ملی فضای مجازی و کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات دارد.

اما وزارت ارتباطات همچنان نمی‌توانست قید کاهش 300 میلیاردتومان از بودجه 2500 میلیاردتومانی خود را بزند. به این ترتیب وزیر ارتباطات شب گذشته شخصا به مجلس رفت تا نسبت به حذف تبصره الحاقی تلاش کند.

وزیر ارتباطات به نمایندگان مجلس گفت: من در جریان بررسی رای اعتماد مجلس، برنامه‌هایی را به شما نمایندگان ارائه دادم و موظفم که آن را اجرا کنم. بنا بود 3 هزار میلیارد تومان برای خدمات رسانی به مناطق محروم و روستایی و جبران عقب‌افتادگی‌های برنامه پنجم هزینه شود که دولت درخواست کرد، 500 میلیارد تومان به بدهیم لذا ما از 3 هزار میلیارد به 2 هزار و 500 رسیدیم.

واعظی خاطر نشان کرد: اگر 300 میلیارد تومان از بودجه خودمان را کم کنیم، ما نمی‌توانیم به اهداف برنامه پنجم برسیم و به قولی که به مناطق محروم و روستاها دادیم، عمل کنیم. البته صدا و سیما می‌گوید که نظر مقام معظم رهبری این است که این کار انجام شود اما آیا مقام معظم رهبری نظرشان این است که از بودجه وزارت ارتباطات کم شود؟

وی افزود: اگر قرار باشد ما کشور توسعه یافته‌ای داشته باشیم، باید بتوانیم ICT را در کشور گسترش دهیم اما اگر بودجه‌مان را کاهش دهیم، نمی‌توانیم به این اهداف دست یابیم. بنابراین از شما نمایندگان می‌خواهم که این 300 میلیارد تومان را برندارید چرا که اگر این اتفاق بیفتد ما مجبوریم چند پروژه خود را به مدت یک سال تعطیل کنیم.

وزیر ارتباطات البته این را هم گفت که نزدیک به 150 میلیارد تومان بابت اجاره کانال‌ها از صدا و سیما طلبکاریم اما علی‌رغم پرداخت نشدن این طلب، باز هم ما به صدا و سیما سرویس‌دهی می‌کنیم.

اما ظاهرا تلاش‌های وزیر ارتباطات برای اقناع نمایندگان مجلس به ثمر ننشست. معاون پارلمانی صدا و سیما نیز که در این جلسه حضور داشت به دفاع از این مصوبه پرداخت و گفت: وزیر ارتباطات بر توسعه مخابرات تاکید کرد که باید به وی بگویم وقتی فیبر نوری به مرکز فرستنده‌ها برسد، توسعه مخابرات رخ می‌دهد و این موضوع مغایرتی با توسعه مخابرات ندارد. همچنین وزارت ارتباطات توانسته فیبر نوری را به مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ برساند. اما فیبر نوری به شهرهای کوچک و مرکز فرستنده‌ها نرسیده که اگر این موضوع رخ دهد، همه روستاها می‌توانند از پوشش‌ سیگنالی صدا و سیما بهره‌مند شوند.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نیز از تخصیص 300 میلیارد تومان از محل بودجه وزارت ارتباطات به صدا و سیما دفاع کرد و گفت: اینکه آقای وزیر می‌گوید که 500 میلیارد تومان را دولت گرفته، من نمی‌فهمم یعنی چه؟ دولت با چه حکمی این مبلغ را از وزارت ارتباطات گرفته است؟ این مجلس است که می‌تواند مصوب کند که از چه منبعی چه هزینه‌هایی پرداخت شود.

رئیس کمیسیون تلفیق خاطر نشان کرد: موضوعی که قرار است در این تبصره الحاقی مصوب شود اصلا خارج از وظیفه وزارت ارتباطات نیست چرا که این وزارتخانه می‌خواهد زیرساخت‌های مخابراتی کشور را گسترش دهد و در این تبصره الحاقی به این موضوع تاکید شده است.

در نهایت اینکه نمایندگان مجلس با پیشنهاد حذف یک تبصره الحاقی در مورد اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت ارتباطات برای سیگنال‌رسانی زمینی به ایستگاه‌ها و ارتقاء پوشش سیگنال‌رسانی با کمک فیبر نوری به صدا و سیما مخالفت کردند.

به این ترتیب سازمان صدا و سیما توانست 300 میلیاردتومان از بودجه وزارت ارتباطات بگیرد.

به این ترتیب وزارت ارتباطات وارد حوزه جدیدی از مناقشه با سازمانی به نام صدا و سیما شده است و با توجه به نوع عملکرد وزارت ارتباطات در دوره اخیر بعید به نظر می‌رسد به راحتی از کنار این سازمان عبور کند.

حالا باید منتظر ماند و دید اقدامات آتی وزارت ارتباطات در قبال سازمان صدا و سیما چه خواهد بود. فعلا که وزارت ارتباطات روی تلویزیون اینترنتی،‌ ایجاد شبکه‌های مجازی و طلب خود از این سازمان دست گذاشته که باید دید سرانجام آن چه می‌شود.

تا اینجا که سازمان صدا و سیما یک بر صفر از وزارت ارتباطات جلو افتاد.

  • ۹۲/۱۱/۲۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">