ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

صدور ۳۰ هزار امضای الکترونیک برای پزشکان

| دوشنبه, ۱۱ آذر ۱۳۹۸، ۰۲:۲۲ ب.ظ | ۰ نظر

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی ضمن تشریح آخرین اقدامات انجام شده برای نسخه‌نویسی الکترونیک، گفت: تکمیل نسخه‌نویسی الکترونیک زمان‌بر بوده و تکمیل آن نیازمند کاری حداقل پنج ساله است.

محمد جهانگیری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت اجرای نسخه نویسی الکترونیک و اقدامات سازمان نظام پزشکی در این زمینه، گفت: در راستای اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک، سازمان نظام پزشکی با استانداردهای وزارت بهداشت، هم‌آوا شده و اقدامات خوبی را انجام دادیم؛ به‌طوری که در حال حاضر برای صدور امضای الکترونیکی به‌روز هستیم و تمام افرادی که درخواست امضای الکترونیک داده‌اند، این نوع امضا برایشان صادر شده است که یکی از فرآیندهای اصلی نسخه‌نویسی الکترونیک برای استنادپذیری اسناد است.

وی با بیان اینکه ایجاد امضای الکترونیک با مشارکت سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت محقق شد، افزود: در حال حاضر یکی از باکیفیت‌ترین امضاهای الکترونیکی که در کشور کار می‌کند، این امضای الکترونیک است که مورد استناد هم هست. در حال حاضر این امضای الکترونیک در مراکز ملکی تامین اجتماعی و برخی مراکز دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جهانگیری با بیان اینکه تاکنون برای بیش از ۳۰ هزار نفر در سازمان نظام پزشکی امضای الکترونیکی صادر شده است، ‌اظهار کرد: برای بقیه افراد هم بر اساس اولویت‌های تعیین شده این امضا صادر خواهد شد. برنامه ما این است که تا پایان سال برای ۱۰۰ هزار نفر از اعضای فعال و اصلی سازمان نظام پزشکی، امضای الکترونیک صادر شود.

وی ادامه داد: از طرفی دومین اقدام سازمان نظام پزشکی این بود که استانداردهای نسخه‌نویسی الکترونیک را که در کارگروه‌های مختلف در وزارت بهداشت تهیه شد، ‌به عنوان مرجع قرار داد. به این ترتیب که در بخش خصوصی فراخوانی دادیم و سه شرکت خصوصی موفق به اخذ استانداردهای لازم در حوزه نسخه‌نویسی الکترونیک شدند. بعد از فراخوان‌مان ۱۸ شرکت ثبت‌نام کردند که سه شرکت مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت اخذ کردند و توانستند پروتکل‌ها را پاس کنند. ما در بخش خصوصی تلاش می‌کنیم که هم بتوانیم از ظرفیت‌های بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات استفاده کنیم و هم این نوع کسب‌وکارها را توسعه دهیم. بر این اساس بخش خصوصی را ترغیب کردیم تا آن‌هایی که استانداردهای لازم را دارند، وارد این عرصه شوند. این شرکت‌ها نرم‌افزارها را طراحی و تست کرده‌اند. آموزش‌هایی هم از سوی وزارت بهداشت و نظام پزشکی برایشان گذاشته شد و سه شرکت توانستند استانداردهای نسخه‌نویسی الکترونیک را پاس کنند.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه  از طرفی ما در حوزه‌های مختلف در حال آماده کردن زیرساخت‌ها برای اجرای کامل نسخه‌نویسی الکترونیک هستیم، گفت: در سطوح مختلفی که نسخه‌نویسی الکترونیک باید انجام شود، نیازمند یک هم‌آوایی در عرصه‌های مختلف برای پزشکان و بیماران هستیم؛ به‌طوری که راه بیماران برای ارائه هویت و استحقاق‌سنجی‌شان مشخص شود و پزشکانی هم که صلاحیت ارائه خدمت دارند، مشخص شوند. بر همین اساس بیمه‌ها برای استحقاق‌سنجی بیماران سامانه‌های الکترونیک را آماده کرده‌اند و در اختیار گذاشتند و سازمان نظام پزشکی هم سامانه‌های مربوط به ارائه‌کنندگان خدمت را طراحی کرده و در اختیار گذاشته است و به این ترتیب تقریبا زیرساخت‌ها آماده است و به تدریج پیش می‌رویم.

جهانگیری با بیان اینکه نسخه‌نویسی الکترونیک نیازمند داشتن دفترچه بیمه الکترونیک است، گفت: بر همین اساس هم بیمه‌ها سامانه‌هایی مانند استحقاق سنجی الکترونیک و ... را راه‌اندازی کرده‌اند. به طوری که با ارائه کد ملی فرد، مشخص می‌شود که فرد تحت پوشش کدام بیمه قرار دارد، بیمه‌اش چقدر اعتبار دارد و چه خدماتی را می‌تواند دریافت کند. شناسایی فرد هم از طریق کارت ملی انجام می‌شود. این طرح در مراکز ملکی تامین اجتماعی و بخش‌هایی از بیمه سلامت در حال انجام است. همچنین در برخی بخش‌های ۱۵ استان کشور هم کار نسخه‌نویسی الکترونیک به صورت پایلوت آغاز شده است.

وی تاکید کرد: امیدواریم تا پایان سال به جایگاه خوبی در این حوزه دست یابیم، اما باید توجه کرد که تکمیل نسخه‌نویسی الکترونیک زمان‌بر است، شاید برخی فرآیندهای آن تا پایان سال جاری اجرا شود، اما تکمیل آن نیازمند کاری حداقل پنج ساله است که امیدواریم بتوانیم این اقدام را انجام دهیم. الکترونیکی بودن نسخ،  از تجویز و تحویل دارو را دربرمی‌گیرد که همان نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک است.

 


وام ۱۵ میلیونی برای تجهیز مطب‌ها به لوازم نسخه نویسی‌الکترونیک
موهبتی گفت: پزشکان می‌توانند برای تهیه تجهیزات لازم جهت نسخه نویسی الکترونیکی از وام‌ ۱۵ میلیون تومانی استفاده کنند.
طاهر موهبتی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به هزینه کرد بیمه سلامت برای بیماران خاص و صعب العلاج اظهارکرد: سازمان بیمه سلامت به طور میانگین هزینه‌ای بالغ بر ۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای درمان بیماران خاص و صعب العلاج هزینه کرده و جمعیت این بیماران در حدود ۶۷ هزار نفر در سراسر کشور است.

او ادامه داد: نسبت جمعیت بیماران خاص و صعب العلاج به کل ۴۰ میلیون افراد تحت پوشش بیمه است  بسیار مورد توجه قرار دارد.

موهبتی افزود: بسیاری از دارو‌های بیماران خاص و صعب العلاج رایگان است. البته هزینه بخشی از دارو‌ها بین ۵ تا ۳۰ درصد پرداخت می‌شود و فرایند‌های بیماران خاص در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به طور رایگان انجام می‌شود. امیدوارم با بهبود شرایط، سازمان بیمه سلامت خدمات بهتری به بیماران خاص ارائه کند.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در خصوص نسخه نویسی الکترونیکی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده قرار بود که در ۳۰ درصد از شهر‌های کشور نسخه نویسی الکترونیکی اجرایی شود که اکنون نسخه نویسی الکترونیکی در ۲۳۵ شهرستان عملیاتی شده است و فعلا دیگر در شهرستان جدیدی این طرح توسعه نخواهد داشت.
او بیان کرد: این قول را به ما داده بودند که تا پایان سال تمام زیر ساخت‌های لازم در زمینه نسخه نویسی الکترونیکی در شهرستان‌های کشور فراهم شود و استفاده ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی از امکاناتی مانند: نسخه نویسی الکترونیکی شرایط خودش را می‌طلبد.

موهبتی افزود: در راه اجرای نسخه نویسی الکترونیکی طبیعتا مقاومت‌هایی وجود دارد، اما ایران در زمینه رشد اجرای نسخه نویسی الکترونیکی نسبت به سایر کشور‌ها بسیار بهتر عمل کرده است.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت افزود: یکی از طرح‌های ما این است که تعداد داروخانه‌های بیشتری به نسخه نویسی الکترونیکی متصل شوند. با پیشرفت کار نواقص طرح مشخص و نیاز‌های جدیدی ایجاد می‌شود. طی چند ماه آینده باید اشکالات لازم را رفع کنیم، زیرا اینگونه مسائل ارائه دهنده خدمت را خسته می‌کند.

او گفت: برای اجرای نسخه نویسی الکترونیکی ما مشوق‌های لازم را برای ارائه دهندگان خدمات در نظر گرفته‌ایم و کسانی که از این طرح استفاده کنند اسنادشان در پایان ماه پرداخت می‌شود تا مشمول بدهی‌های ما نشوند.
بیشتر بخوانید: پرداخت هزار میلیارد تومان به مراکز ارائه دهنده خدمتموهبتی یادآوری کرد: ۷۵ درصد از مطب پزشکان نرم افزار و سخت افزار لازم جهت نسخه نویسی الکترونیکی را در اختیار ندارند و صاحبان این مطب‌ها می‌توانند از وام‌های ۱۵ میلیون تومانی جهت تهیه نرم افزار‌ها و سخت افزار‌های لازم استفاده کنند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">