ضربالاجل وزیر اقتصاد برای حذف رجیستری حضوری
وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامهای خطاب به رئیس کل گمرک ایران خواهان رسیدگی فوری به مشکلات رجیستری تلفن همراه مسافران و حل مشکلات در کمترین زمان ممکن شده است.
به گزارش ایرنا احسان خاندوزی در نامه خود خطاب به «مهدی میراشرفی»، رئیس کل گمرک ایران تاکید کرده است: در بازدید میدانی از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) در خصوص رجیستری تلفن همراه شکایتهای هموطنان ار فرایند این موضوع مشاهده شد. بررسیها نشان میدهد دریافت عوارض جهت رجیستری تلفن همراه به روش فعلی موجب ایجاد فساد به دلیل رانت انحصار واردات شده و حق مسلم مسافرین را تضییع کرده است. با توجه به اختیارات گمرک ایران که در قانون امور گمرکی تصریح شده است، لازم است اقداماتی به منظور بر طرف شدن مشکلات پیش آمده انجام گیرد.
از این رو مقتضی است با محوریت گمرک جمهوری اسلامی ایران، کارگروهی متشکل از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل و ظرف مدت ۱۰ روز فرآیند مربوطه به نحوی تنظیم شود که ثبت کلیه تلفنهای همراه مسافری به جز کالاهای لوکس (که مصادیق آن در کارگروه تعیین و اعلام میشود) و نیز فرآیند واردات تجاری این محصولات بدون نیاز به مراجعه حضوری و تنها از طریق یک درگاه غیر حضوری انجام شده و از تشکیل صفهای رجیستری تلفن همراه و کالاهای مشابه و یا مراجعه به سامانههای مختلف جلوگیری به عمل آید.
همچنین ترتیبی اتخاذ شود تا در مورد تلفنهای همراه مورد استفاده مسافرین (مستعمل) و یا هدیههای همراه مسافرین، همانند کالاهای تجاری قلمداد نشده و با کمترین تشریفات و سریعترین زمان رجیستری شوند.
ضروری است گزارش جلسات و اقدامات به این وزارت خانه اعلام شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، «احسان خاندوزی» روز شنبه (۶ شهریور ماه) با حضور در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) از انبار کالاهای مختلف از جمله داروهای مربوط به کرونا بازدید کرد.
وی در خصوص برخی نارضایتی های مردمی برای رجیستری تلفن همراه، خاطرنشان کرد: رویه رجیستری به نحوی باید تغییر کند که برای مسافران ورودی به کشور معطلی نداشته باشد و خدمات به صورت آنلاین ارائه شود.
تعیین تکلیف رجیستری تلفنهمراه مسافری تا یک هفته آینده
سخنگوی گمرک گفت: با تشکیل جلسه نهادهای مربوطه، طی یک هفته درباره نحوه رجیستری تلفن همراه در مبادی ورودی تعیین تکلیف میشود.
روح اله لطیفی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شرایط رجیستری کردن موبایل توسط گمرک در مبادی ورودی، اضافه کرد: برخی مسافران که به کشور وارد می شوند از روند رجیستری مطلع نیستند و عده ای دیگر نیز در لحظه ورود موفق به ثبت تلفن همراه خود نشده اند.
وی افزود: با توجه به بروز برخی نارضایتی ها مقرر شده تا جلسه ای با حضور نمایندگان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک ایران برگزار شود تا نحوه رجیستری موبایل بازنگری شود.
لطیفی با تاکید بر اینکه رجیستری تلفن همراه در مبادی ورودی وظیفه اصلی گمرک نیست، خاطرنشان کرد: گاهی قطعی سامانه ثبت و کمبود نیروی انسانی در زمان ورود چند پرواز موجب کندی در روند رجیستری می شود.
وی اظهار داشت: در سال ۹۸ میزان واردات موبایل به بیش از پنج میلیون عدد رسید این در حالی است که سال ۹۹ و از زمان رجیستری موبایل در مبادی ورودی این رقم به ۶۵۰ هزار عدد کاهش یافت.
به گفته لطیفی، با ایجاد یک اپلیکیشن یا سامانه آنلاین می توان به صورت بر خط موبایل های ورودی را ثبت و از قاچاق این کالا جلوگیری کرد.
به گزارش ایرنا، روز گذشته «احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی با حضور در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) در خصوص برخی نارضایتی های مردمی برای رجیستری تلفن همراه، خاطرنشان کرد: رویه رجیستری به نحوی باید تغییر کند که برای مسافران ورودی به کشور معطلی نداشته باشد و خدمات به صورت آنلاین ارائه شود.