ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

طراحی برای جلوگیری از کپی سیم‌کارت

| دوشنبه, ۲۷ آذر ۱۳۸۵، ۰۵:۳۱ ب.ظ | ۰ نظر

کپی سیم کارت در شرق آسیا و به ویژه در کشورهای چین و ژاپن نگرانی شدید مشترکان تلفن‌های همراه را به دنبال داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اخیرا برخی منابع خبری از کپی سیم کارت تلفن های همراه با استفاده از هندستی به نام FOMA که محصول شرکت ژاپنی NTT DoCoMo Inc است، خبر داده اند.

کارشناسان از کپی برداری سیم کارت تلفن همراه در چین خبر داده اند. در شش مورد، این گونه تصور می شود که مرتکبین این اقدام غیرقانونی، سیم کارت ها را از تلفن های همراه نسل سومی که بلااستفاده بوده اند به دست آورده و با کپی برداری، آنها را در تلفن های همراه دیگر کار گذاشته و بدین ترتیب با استفاده از یک سیم کارت دو تماس برقرار شده است.

شرکتDoCoMo که پیش از این بر«غیر ممکن بودن» کپی برداری از سیم کارت تلفن همراه از بعد تکنیکی اصرار داشته است، در نخستین واکنش به این حوادث پذیرفت که در جریان بررسی های انجام داده چنین کپی برداری هایی انجام شده است.

این شرکت اعلام کرد که حدود 260 هزار ین به شش مشترک قانونی قربانی شده در این جریان غرامت پرداخت کرده است و در عین حال از اصطلاح برنامه های رایانه ای خود برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابهی از این دست خبر داده است.

شرکت یادشده در ادامه افزود: پس از دریافت شکایتی از مشترکی در ژاپن در سپتامبر 2005 مبنی بر اینکه یک خارجی به تماس دوستش پاسخ داده است، تحقیقات وسیعی را در این زمینه آغاز کرد.

این شرکت درجریان تحقیقات خود متوجه ثبت تماس هاس مظنونی شد که یکی از آنها نشان می داد مشترک اصلی تقریبا در یک زمان، دو تماس در ژاپن و چین داشته است.

بر اساس گزارش روزنامه یومیوری شیمبون، یافته های این شرکت نشان داد که استفاده غیرقانونی از سیم کارت تلفن همراه یک مشترک از سوی چندین سودجو، در چین، فیلیپین و غنا در دوره زمانی بین آگوست 2005 تا فوریه 2006 صورت گرفته است.
کپی برداری از سیم کارت در ایران

به گزارش مهر، کپی برداری از سیم کارت این روزها به یک معضل و یک تفکر منفی برای صاحبان تلفن همراه تبدیل شده است. هر چند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این نوع کپی برداری را شایعه دانسته است، اما رئیس آزمایشگاه رمزنگاری دانشگاه علم و صنعت از طراحی 3 سیستم رمز برای موبایل‌های ایران و استفاده های بین المللی خبر داد و گفت : اکنون به دنبال سرمایه گذاری برای اجرای این طرح ها هستیم.

مجید نادری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به کپی برداری از سیم کارت های تلفن همراه و استفاده از سیم کارت افراد ضرورت ایجاب می کرد سیستم رمزی در تلفن های همراه ایجاد شود.

وی گفت: این سیستم در دنیا به صورت A3، A5، A7 به تلفن های همراه افزوده می شود و از این طریق امکان بهره برداری از سیم کارت و اطلاعات افراد از بین می رود.

مسئول آزمایشگاه رمزنگاری دانشگاه علم و صنعت اظهار داشت: دانشگاه علم و صنعت نیز طراحی 3 سیستم رمز را برای موبایل های ایران و استفاده های بین المللی انجام داده است که به دنبال سرمایه گذاری برای اجرای آن است. متأسفانه مذاکرات با مخابرات و دیگر دستگاه های اجرایی برای خرید این طرح و سرمایه گذاری بر روی آن تا کنون بی نتیجه باقی مانده است.

وی اضافه کرد: از همین طریق می توان برای امنیت سیستم های نظامی مانند بی سیم و .. استفاده کرد.

نادری در اهمیت این امر گفت : کشور آمریکا مدت 5 سال بر روی شکستن رمز بی سیم و تلفن های همراه کشور افغانستان سرمایه گذاری کرد تا بتواند به اطلاعات این کشور دست یابد.

عضو هیت علمی دانشگاه علم و صنعت در رشته کامپیوتر گفت: کشور ما حاضر نیست بر روی این مسائل سرمایه گذاری کند و احتمال به خطر افتادن اطلاعات و سرقت های اطلاعاتی بسیاری در کشور وجود دارد که امنیت کشور را مخدوش می کند.

نادری با بیان اینکه تا هکرها وجود دارند، دائما باید به دنبال سیستم های امن بود، افزود: باید رمز گذاری بر روی تلفن های همراه و سیستم های موبایل را به عنوان یک پروژه بزرگ پایه گذاری کرد و در این مسیر از تکنولوژی های روز بهره گرفت.

وی تاکید کرد : هنگامی که از سیم کارت کپی برداری می شود، علاوه بر اینکه تمامی هزینه های شخص کپی کننده برای دارنده اصلی سیم کارت محاسبه می شود، مکالمات و اطلاعات شخص اصلی نیز در دسترس متخلفین کپی کننده قرار می گیرد.

  • ۸۵/۰۹/۲۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">