طرح جامع IT تا سه ماه آینده
رییس سازمان فنآوری اطلاعات گفت: به نظر میآید در آینده صنعت حوزه فنآوری اطلاعات اعم از نرمافزار، سختافزاری و بهخصوص ارائه راهحلهای جامع و مدیریت سیستمها با توجه به نیاز گسترده کشور، رونق بگیرد.
به گزارش (ایسنا)، مهندس حکیم جوادی ـ معاون وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات - با بیان این که استانداردسازی و تهیه قوانین برای زیرساختها و برای توسعه فنآوری اطلاعات یکی از فعالیتهای این سازمان خواهد بود، اظهار کرد: این سازمان در بیشتر موارد نقش حاکمیتی دارد و بر حوزه کیفیت در بخش فنآوری و اطلاعات نگاه میکند، هر چند که جاهایی نیز باید نقش نظارتی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: کارمان را با عملا سنجش انجام میدهیم؛ یکی از کارهایی که در سازمان انجام میشود، سنجش شاخصهایی است که از قبل وجود داشته است، از قبیل کیفیت اینترنت و موضوعاتی از این قبیل.
حکیم جوادی افزود: این سنجش در مجموعه ما انجام خواهد شد، ولی بعد از تصمیمگیری به مبادی ذیربط و به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال خواهد شد، زیرا اعطای پروانه طرحها از این طریق انجام میشود و موضوعات اجرایی نیز به آنها برمیگردد و ما به عنوان بازوی فنی در این حوزه عمل خواهیم کرد.
وی درباره برخی موضوعات فنی تاکید کرد: سنجش یکسری موضوعات به طور کیفی همچون سرعت، از این دسته موضوعات است و در حال حاضر کیفیت روز به روز در حال گسترش است.
او با اشاره به این که در مکانها و حوزههایی که سازمان تنظیم مقررات فعالیت میکند، دخالتی نخواهیم داشت، ابراز کرد: در حوزه IT کارهای باقی مانده در کشور بسیار زیاد است و سعی میکنیم که با کمک یکدیگر آنها را تدوین کنیم و فکر میکنم که لازم است در کوتاه مدت یک سری از شاخصها احصاء شود و در اختیار همکاران قرار بگیرد.
رییس سازمان فنآوری اطلاعات تاکید کرد: در حوزه اینترنت یا کلا فضای فنآوری اطلاعات یکسری شاخصهای جهانی تبیین شده و خوشبختانه سازمان تنظیم مقررات بسیاری از آنها را در دست اقدام قرار داده و یکسری بخشها که مرتبط به شبکه فنآوری اطلاعات بود نیز به شبکه زیرساخت واگذار شده و فعالیتهای مربوط به ارائه سرویس از آن طریق انجام میشود.
وی وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات را یکپارچه دانست و بیان کرد: مبنای فعالیت همه کارکنان در این حوزه بر این است تا سرویس بهتری را به هموطنان عرضه کنند.
او درباره اعمال نظر این سازمان در اولویتهای کارگروه فابا تصریح کرد: کار گروه فابا یک کمیسیون تخصصی دارد که ذیل آن تعدادی کمیته وجود دارد، از قبیل دولت الکترونیکی، سلامت الکترونیکی و بحثهای کمیتههای حقوقی و هدفمند کردن یارانهها؛ همچنین در این کارگروه دیده شده که کمیتهها به 18 عدد ارتقاء یابند که در حال حاضر 10 عدد از آنها تشکیل شده و کمیتهها نیازهای خودشان را احصاء میکنند و از این طریق به مبادی ذیربط ارسال میشود.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به این که این کارگروه در حال حاضر دو یا سه مصوبه نیز داشته است، اظهار کرد: یکی از مصوبات درباره سیستم نظارت بر مدیریت امنیت به عنوان ISMS است که در سازمانهای و دستگاههای دولتی اجرایی شود؛ در حال حاضر در صف انتظار تعدادی پیشنهاد وجود دارد که امیدواریم هرچه زودتر به کارگروه فرستاده شود و نتیجه آن پیشرفت در حوزه IT باشد.
حکیم جوادی درباره مهمترین فعالیت این سازمان خاطر نشان کرد: نخستین موضوعی که در اولویت است، تصویب اساسنامه سازمان است که بر اساس آن چیدمان و ساختار سازمان شکل میگیرد و موضوع بعدی ارائه برنامههای اقدام در راستای برنامه پنج ساله پنجم به خصوص ماده 49 برنامه است که باید با همکاری اعضای کارگروه و سازمان آن را آماده کنیم.
وی افزود: طرح جامع فنآوری اطلاعات و بحث راهبردها که در سازمان شکل میگیرد هم باید ظرف دو سه ماه آینده شاهد آن باشیم، زیرا این موضوع میتواند نقشه و راهنمای راه باشد تا بتوانیم از آن تبعیت کنیم.
رییس سازمان فنآوری اطلاعات بازار کار فنآوری اطلاعات را بسیار گسترده دانست و تصریح کرد: طرحها و برنامهها در سازمان و وزارتخانه شکل گرفته که یکی از برنامههای اصلی به مجلس نیز ارائه شده است که موضوع توسعه در حوزه IT و به خصوص دولت الکترونیکی است.
او ادامه داد: ظرف یکی دو روز گذشته متوجه شدم تشکلهای بسیار خوب و بزرگی در بخش خصوصی، شکل گرفته است که میتوانند زمینهساز اجرای پروژههای خیلی بزرگ در کشور باشند و معتقدم پیشران پروژههای بزرگ در کشور میتواند همین شرکتهای خصوصی و تشکلهای شکل گرفته شده در آنها باشد.
- ۸۹/۰۸/۲۲