عربستان چگونه در ارایه ۵G از کره جنوبی جلو افتاد؟
شرکت غیرانتفاعیِ OpenSignal مستقر در «لندن» (انگلستان) که از سال ٢٠١٠ درزمینه پوشش آنتندهی تلفنهمراه و بررسی این امکان در جهان، فعالیت دارد، آنالیز تازه خود را درباره تفاوت دانلود نسل پنجم ارتباطات سیار سلولی که آنرا تحتِعنوان فناوری ٥G نیز میشناسیم؛ در تاریخ ٢٦ اوت ٢٠٢٠ منتشر کرده و به مقایسه آن ازلحاظِ سرعت نسبت به اینترنت نسل چهارم (٤G) در ١٢ کشور پیشرو در امر اینترنت پرسرعت پرداخته است.
درواقع، مدنظرِ کارشناسان اینمجموعه دراینگزارش، نمایش تفاوت سرعت دانلود بین این دو طیف ارتباطیست که دراینمیان، رتبه اولِ فهرست، نصیب کشوری از آسیا شده است؛ اما نه «کره جنوبی» که دراینحوزه شهره عالم است!
جمعآوری دادهها در بازه زمانی ١٦ می تا ١٤ اوت سال جاری نشان داده که سرعت دانلود ٥G در «عربستان» نسبت به ٤G در آنجا بهاندازهای زیاد است که حتی از کرهایها دراینزمینه پیشی گرفتهاند و در جایگاه اول این لیست ایستادهاند.
درحالیکه سرعت بارگیری دادهها در نسل پنجم شبکه تلفنهمراه این کشور ٤١٤مگابیتبرثانیه و ١٤بار سریعتر از این امکان در نسل چهارم شبکه موبایل است؛ «کره جنوبی» با سرعت ٣١٢,٧مگابیتبرثانیه در سیستم ٥G که تنها پنجبرابر سریعتر از ٤G ارائهشده در آنجاست، به رده دوم رانده شده.
البته قیاس سرعت دانلود بین دو شبکه، تنها محدودهای نیست که کرهایها با سایر کشورها وارد رقابت جدی شدهاند؛ اگر میانگین حداکثر سرعت دانلود در ٥G و ٤G (مجموعاً) را درنظر بگیریم، باز این «عربستان» است که با عدد ١٤٤.٥مگابیتبرثانیه در جایگاه اول میایستد.
در اینجا هم خبری از «کره جنوبی» در رتبه دوم نیست؛ بلکه «کانادا» با سرعت ٩٠.٤مگابیتبرثانیه گوی سبقت را از آنها ربوده است؛ عدد ثبتشده برای کرهایها ٧٥.٦مگابیتبرثانیه است.
در نگاهی دیگر، کارشناسان OpenSignal، شاخص میزان دسترسی به اینترنت ٥G را نیز موردتوجه قرار دادند؛ یعنی مدتزمانی که کاربران به این امکان وصل هستند و میتوانند از آن لذت ببرند.
ازآنجاکه این شیوه ارائه اینترنت در بسیاری از کشورها برای مدت کوتاهیست راهاندازی شده و ازاینرو، میتوان آنرا پدیدهای کاملاً نوظهور خواند، هنوز زیرساختها برای پوشش سرتاسری و حصولِ طولانیمدت آن برای کاربران در جهان تکمیل نشده؛ تاجاییکه تنها چهار کشور از این ١٢ کشور، بهلحاظِ زمانی زمینه دسترسیِ بیش از ٢٠درصدی به اینترنت ٥G را برای کاربران خود فراهم کردهاند.
اگر زمان دسترسی (مدت اتصال) به هردو شبکه را در این کشورها ملاک سنجش قرار دهیم؛ متوجه خواهیم شد که باز «عربستان» گامی فراتر از سایر رقبا برداشته و مجموع زمان اتصال به هردو شبکه ٥G و ٤G را بهخوبی افزایش داده؛ بهطوریکه درموردِ اینترنت نسل چهارم، متوسط ٨٦درصد مواقع این اتصال برقرار است و درموردِ اینترنت نسل پنجم، اینعدد به ٣٤.٤درصد میرسد. جالبآنکه دراینعرصه نیز «کره جنوبی» چندپله سقوط را شاهد بوده و در رتبه چهارم جدول، بعد از «کویت» و «هنگکنگ» دیده میشود.
اگرچه زمان دسترسی به شبکه اینترنت ٤G در آنجا ٩٥.٥درصد بوده و از همه کشورها بیشتر است؛ اما چون درزمینه ٥G تاکنون تنها موفق به پوشش زمانیِ ٢٠.٧درصدی شده است، قافیه را به سایرین باخته است. «کویت» و «هنگکنگ» بهترتیب پوشش زمانی را به ٢٩.١ و ٢٦.١درصد رساندهاند؛ درحالیکه آنها اساساً دیرتر از «کره جنوبی» قدم دراینمسیر گذاشتهاند.
در بحث تفاوت سرعت دانلود بین شبکههای ٥G و ٤G که موضوع اینفوگرافیک امروز است، آخرین جایگاه به «ایالات متحده آمریکا» تعلق دارد که فاصله معناداری را تجربه نکرده و این تفاوت در آنجا تنها ١.٨برابر است و مردمشان درعینِحال، از کمترین سرعت اینترنت نسل پنجم (٥٠.٩مگابیتبرثانیه) برخوردارند. (منبع؟:روزنامه سایه)
سرعت دانلود ٥G سرعت دانلود ٤G
عربستان ٤١٤,٢ ٣١٢.٧
کرهجنوبی ٣١٢,٧ ٥٨.٩
استرالیا ٢١٥,٧ ٤٢.٨
تایوان ٢١٠,٢ ٣٢.٥
کانادا ١٧٨,١ ٥٩.٤
کویت ١٧١,٥ ٢٢.٤
سوئیس ١٥٠,٧ ٤٦.٠
هنگکنگ ١٤٢,٨ ٢٤.٦
بریتانیا ١٣٣,٥ ٢٥.٩
آلمان ١٠٢,٠ ٣٠.٦
هلند ٧٩,٢ ٥٧.٤
آمریکا ٥٠,٩ ٢٨.٩