عرضه رسمی ویندوز 8
برجستهترین مدیران مایکروسافت از جمله استیو بالمر و استیون سینوفسکی در جریان مراسمی در نیویورک از ویندوز 8 و RT رونمایی کردند.
به گزارش فارس به نقل از کامپیوترورلد، واکنش ها نسبت به عرضه ویندوز 8 متفاوت بوده و در حالی که برخی این سیستم عامل را چشمگیر دانسته اند، برخی دیگر گفته اند که ویندوز یاد شده نسبت به نسخه های قبلی برتری چندانی نداشته است.
بالمر مدیر عامل مایکروسافت تصریح کرده که از عرضه ویندوز 8 واقعاً هیجان زده شده است. بالمر همچنین رایانه های لوحی مجهز به ویندوز را در کنار ویندوزهای 8 و آرتی حقیقتاً و واقعاً شگفت انگیز دانست.
ابراز احساسات شدید بالمر از سوی برخی تحلیلگران حاضر در این مراسم فراتر از حد معمول و بیش از دیگران توصیف شده است.
با این حال برخی صاحب نظران می گویند مشخص نیست این همه صرف انرژی در عمل منجر به جلب نظر مشتریان و کاربران حرفه ای شود. مدیر عامل مایکروسافت عرضه محصولات مجهز به ویندوز 8 را به معنای آغاز عصری تازه برای مایکروسافت و مشتریان این شرکت دانست و آنها را بهترین رایانه های شخصی که تاکنون تولید شده اند دانست.
بالمر افزود: ویندوز 8 که طراحی صفحه آغازین آن کاملاً تغییر کرده و مجهز به پنجره های متعدد در کنار یکدیگر است، محصولی کاملاً زنده و فعال است و به کاربران کمک می کند تا بتوانند همیشه ارتباطشان را با امور مورد نظرشان حفظ کنند. به عنوان مثال هر لحظه که خواستند به عکس ها و اسنادشان دسترسی پیدا کنند زیرا همه چیز در یکجا جمع شده است.
بالمر تصریح کرد: پشتیبانی ویندوز 8 از پردازنده های ای آر ام و همین طور فناوری لمسی آن تولید محصولات متنوع تری را برای شرکای مایکروسافت ممکن می کند.
او بر همکاری غول های بزرگ فناوری مانند ایسوس، سامسونگ و دل با مایکروسافت و استفاده آنها از محصولات نرم افزاری این شرکت تاکید کرد تا نشان دهد ویندوز 8 مورد استقبال قرار گرفته است.
بالمر به شوخی در پاسخ به خبرنگاری که از او در مورد حذف منوی سنتی و قدیمی استارت از ویندوز 8 و احتمال گنجاندن مجدد آن در ویندوز در صورت درخواست کاربران سوال کرده بود گفت: کل نمایشگر کاربران در این ویندوز منوی استارت محسوب می شود و لذا دیگر نیازی به چنین منویی نیست.
بالمر چندی قبل پیش بینی کرده بود که تا پایان سال 2013 بیش از 500 میلیون نفر به جمع کاربران ویندوز 8 خواهند پیوست.
به اعتقاد بالمر ویندوز 8 مرز میان رایانه های شخصی و لوحی را کمرنگ خواهد کرد و این محصول تمامی نیازهای کاربران هر دو محصول را برطرف می کند. زیرا طراحی جدید بهترین های جهان را برای رایانه های شخصی و تبلت ها به ارمغان اورده است.
رجزخوانی های بالمر زمانی اهمیت می یابد که بدانیم با افزایش محبوبیت رایانه هایقابل حمل، تبلت ها و گوشی های هوشمند برخی ناظران و صاحب نظران به این نتیجه رسیده اند که در آینده نزدیک تسلط ویندوز بر بازار سیستم عامل ها به پایان رسیده و اندروید و سیستم عامل iOS اپل از ان جلو خواهند زد.
قبل از آنکه بالمر از مزایای ویندوز 8 و تبلت های سرفیس این شرکت سخن بگوید، سینوفسکی در سخنانی از موفقیت ویندوز 7 سخن گفت و توضیحات مفصلی در مورد ویندوزهای 8 و RT ارائه داد. توضیحات وی تا بدان حد تخصصی بود که حتی متخصصان آی تی هم در درک بخشی هایی از گفته ها و توضیحات او دچار مشکل شدند.
وی ویندوز 8 را نسل جدید این سیستم عامل و بهترین نسخه عرضه شده ویندوز توصیف کرد. او تبلت سرفیس مایکروسافت را هم که در این مراسم رونمایی شد بهترین رایانه از این نوع که تاکنون عرضه شده دانست.
سینوفسکی ضمن تشریح پیشرفت های دنیای آی تی در مقایسه با دهه 90 گفت: در آن زمان خبری از ایمیل و اینترنت و دوربین های دیجیتال نبود و رایانه های شخصی مجهز به نمایشگرهای بزرگ سی آر تی بودند که دقتشان از نمایشگرهای گوشی های هوشمند امروزی هم کمتر بود.
وی افزود: حال 15 سال گذشته و ویندوز هم بر روی رایانه های شخصی و هم بر روی لپ تاپ های صاحبان مشاغل نصب می شود و رایانه های مکینتاش اپل تنها درصد اندکی از بازار را تسخیر کرده است. اما اندروید و iOS در حال تصاحب سهم بزرگی از بازار موبایل هستند و کماکان در بازار همراه به پیش می روند.
این امر مایکروسافت را مجبور به تلاش بیشتر برای تداوم حضور در صحنه و عقب نماندن از رقبا می کند.
وی استراتژی مایکروسافت را تثبیت ویندوز به عنوان تنها سیستم عاملی دانست که رابط کاربری یکپارچه آن می تواند در دامنه گسترده ای از وسایل الکترونیک به کار رود از جمله این وسایل می توان به گوشی های هوشمند تا رایانه های رومیزی پیشرفته اشاره کرد.
سینوفسکی افزود: ویندوز 8 بر مبنای موفقیت نسخه های قبلی ویندوز طراحی شده است.
وی از فروش 670 میلیون لیسانس فروش ویندوز 7 در جهان و استفاده بیش از یک میلیارد نفر در کره زمین از یکی از نسخه های ویندوز تاکنون خبر داده است.
به گفته وی، دامنه سازگاری ویندوز 8 با انواع رایانه ها و سیستم های الکترونیک مختلف بسیار بالاست، به گونه ای که بر روی بیش از 1000 مدل رایانه و تبلت مختلف با موفقیت آزمایش شده و آماده نصب بر روی آنهاست.
وی از کاربران ویندوز 7 درخواست کرد تا هر چه سریعتر به ویندوز جدید 8 مهاجرت کنند.
وی تصریح کرد: میزان مصرف باتری ویندوز 8 در مقایسه با ویندوز 7 سیزده درصد کمتر است. همچنین زمان بوت آن به 10 تا 15 ثانیه کاهش یافته است. ایمن سازی ارتباطات وای – فای در این نسخه از ویندوز در عرض یک ثانیه صورت می گیرد.
علاوه بر این عملکرد کلی ویندوز 8 تا 30 درصد در مقایسه با ویندوز 7 ارتقا یافته است. برنامه های مختلف سازگار با ویندوز 8 را هم با تنها یک کلیک می توان از فروشگاه آنلاین مایکروسافت که به همین منظور طراحی شده بارگذاری کرد.
به گفته تامی رلر مدیر بازاریابی ویندوز قدرت و انعطاف پذیری این سیستم عامل ارتقا داده شده تا با نیازهای روز سازگار و هماهنگ شود. بنابراین کاربران هر وسیله ای را که انتخاب کنند می توانند از ویندوز 8 بر روی ان استفاده کنند. رابط کاربری ویندوز 8 به کاربران امکان می دهد تا به راحتی به اسکای درایو خدمات کلود مایکروسافت دسترسی داشته باشند و محتوای مورد نظر را به اشتراک بگذارند.
ویندوز 8 دارای دو نسخه اصلی است که با پردازنده های X86 اینتل و همین طور پردازنده های ARM سازگار است . علت این تصمیمگیری بی سابقه مایکروسافت استفاده گسترده از پردازنده های ARM در گوشی های هوشمند و تبلت هاست.
ویندوز نوع دوم که ویندوز آرتی نام گرفته رقیبی جدی برای دیگر سیستم عامل های همراه محسوب می شود. به هر حال و در نهایت گذشت زمان مشخص خواهد کرد که آیا تمهیدات تازه مایکروسافت باعث حفظ سهم فعلی آن از بازار سیستم عامل ها خواهد شد یا خیر.
- ۹۱/۰۸/۰۹