فاوا را سیاسی نکنیم
علی شمیرانی - مروری بر گذشته حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات یا همان فاوا، نشان میدهد از دولتهای هفتم گرفته تا دهم با وجود تغییر رویکردهای کاملا متفاوت، مسایل حزبی و سیاسی چندان در این حوزه راه نیافتهاند. در دولت هفتم و هشتم حتی بودند مدیرانی که پستهای حزبی مهمی داشتند، اما در بحث فاوا اثری از این مسایل دیده نمیشد. این مدیران حتی در دولت بعد که از جنس دیگری نیز بود اگرچه مسوولیتهای ارشد نیافتند اما در گوشهای از حوزه فاوا همچنان به کار گرفته شدند.
مروری بر سابقه مدیران عرصه ICT به خصوص در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز نشان میدهد، عمده این مدیران در دولتهای مختلف از گذشته تا کنون مشغول به کار بوده و هستند. کما این که بسیاری از معاونان وزارت ارتباطات در دولت قبل، هم اکنون نیز به عنوان معاون در این وزارتخانه حضور دارند.
در هفتههای اخیر اما موضوع پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و شکل موضعگیری چندتن از اعضای شورای عالی فضای مجازی و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی کمی ابهام برانگیز بود.
موضوع از این قرار است که حداقل در ظاهر مسوولان وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات نه تنها سخنی در مخالفت با شبکه ملی اطلاعات به زبان نیاوردهاند، بلکه بارها بر فواید پیادهسازی این شبکه و ذکر نمونه روشن آن یعنی ثبتنام یارانهها تاکید نیز داشتهاند.
وانگهی از عمر اجرای این شبکه قریب به 9 سال میگذرد و وزیر فعلی تنها 9 ماه است که سکان وزارت ارتباطات را به دست گرفته است. از سوی دیگر با توجه به موقعیت جهانی کشورمان، تحریمها و تحرکات دشمن در فضای مجازی، هیچ فردی مخالف اجرای شبکه ملی اطلاعات نیست. با این تفاسیر ریشه و چرایی انتقادات اخیر مبنی بر کندی و بیتفاوتی مسوولان وزارت ارتباطات در اجرای این شبکه، حداقل برای افکار عمومی روشن نیست. لیکن اگر در پس پرده مساله دیگری وجود دارد، ما از آن بیخبریم.(منبع:عصر ارتباط)
- ۹۳/۰۴/۲۱