ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

فاوا هماهنگ است؟

| دوشنبه, ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۸:۳۷ ق.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی – روز گذشته جشنواره فاوای وزارت ارتباطات برای نخستین‌بار شفاف‌ترین اظهارات از سوی عالی‌ترین مقام اجرایی کشور پیرامون مسایل مبتلابه ICT را در پی داشت. رییس جمهوری گفت معتقد است باید به جوانان اعتماد کرد و زمینه تسخیر شبکه‌های اجتماعی از سوی آنان را فراهم کرد. وی دوران استبداد یکطرفه پیام را پایان یافته تلقی کرد.

روحانی معتقد بود تجربیاتی مانند دوران ویدئو و ماهواره‌ها پایان یافته و اثرات مخربی از این بابت متوجه جوانان و کشور نشده است و در نهایت نیز وی گفت به عنوان رییس جمهور از وضعیت دسترسی به اینترنت راضی نیست و از وزارت ارتباطات خواست که عرضه نسل‌های پیشرفته موبایلی در کشور را سرعت دهد.

در ادامه این اظهارات هماهنگ، وزیر ارتباطات هم تاکید کرد که وضعیت اینترنت خانگی با وضع مطلوب فاصله زیادی دارد و اظهار امیدواری کرد که تا نیمه سال جاری و دسترسی کشور به نسل 3 و 4 تلفن‌همراه بخشی از عقب‌ماندگی‌های کشور در این عرصه جبران شود.

تمام عرصه فاوای کشور اما محدود به حیطه اختیار وزارت ارتباطات نمی‌شود و در این عرصه هستند کسانی که نظرات ایشان می‌تواند بر تصمیم‌ها تاثیر گذار باشد. همین چندی پیش بود که کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ کشور تمام قد به ابراز مخالفت با نظر وزیر ارتباطات و حتی رییس جمهوری پرداخت. یکی از علما هم رفع مانع دسترسی به شبکه‌های اجتماعی را به مثابه سرازیر کردن سم و آلودگی به خانه‌های مردم دانست.

شورای عالی فضای مجازی هم اعضای مهم با دیدگاه‌هایی متفاوت رادر خود جای داده که اتخاذ یکباره و هماهنگ برخی تصمیم‌ها را غیر ممکن می‌کند. به عبارت روشن‌تر در حالیکه رییس جمهور از وضعیت اینترنت ابراز نارضایتی کرده و وزیر ارتباطات نیز وعده رفع این مشکل با مجوزهای جدید را می‌دهد، هنوز خبری از پیوست فرهنگی اپراتور سوم یا همان رایتل از سوی شورای عالی فضای مجازی نیست.

بخش خصوصی حوزه ICT هم بر خلاف برخی شعارها آنطور در مسایل کلان دخالت داده نمی‌شود. نمونه اخیر آن همین افزایش بدون هماهنگی تعرفه واردات کالاهای ICT که آب سردی بود بر پیکر فعالان این عرصه.

از این رو بیم آن می‌رود که در نتیجه این ناهماهنگی‌ها مشابه آنچه برای مثال در خصوص فیس‌بوک رخ داد در خصوص سایر مسایل نیز اتفاق بیفتد. در مورد این شبکه اجتماعی دولتی‌ها یک تنه جلو رفتند و عضو فیس‌بوک شدند، اما منع قانونی برای مردم پابرجا ماند. اگرچه ته ماجرا اینگونه جمع شده است که دولت خواست اما نگذاشتند، اما خروجی ماجرا تفاوتی در عمل برای همگان ایجاد نکرد.

  • ۹۳/۰۲/۲۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">