فایده گزارشهای ICT مرکز پژوهشها چیست؟
فرشید رضایی - مجلس شورای اسلامی از نخستین دوره، برای کارشناسی طرحها و لوایح، از مشورت موردی کارشناسان استفاده میکرد.
در عین حال، اساس کار برفهم شخصی و توان علمی خود نمایندگان متکی بود؛ لکن از اواخر سال 1371 نهادی مستقل، دائمی و سازمان یافته به نام «مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی» برای ارائه خدمات مستمر کارشناسی و مطالعاتی در کنار مجلس قرار گرفت. مراحل قانونی تأسیس این مرکز در پاییز سال 1374 به انجام رسید.
از آن زمان تاکنون این مرکز گزارشها و پژوهشهای گستردهای در تمامی عرصههای کشور منتشر کرده که حوزه ICT نیز از آن جمله است. در ماههای اخیر این مرکز دو گزارش مهم در خصوص قیمت تمام شده اینترنت در ایران و ارزیابی بازار تلفنهمراه منتشر کرد که مورد استفاده و استناد رسانههای متعددی قرار گرفت.
در گزارش قیمت اینترنت مرکز مذکور به دقت محاسبه شده بود که قیمت اینترنت از زمان دریافت در عرصه بینالملل تا تحویل به مشتری نهایی در داخل ایران 25 برابر افزایش مییابد. لذا همه چیز بدون هیچ اما و اگری به وضوح مشخص میکرد که چه اتفاقاتی و توسط چه مراجعی رخ میدهد که ما گرانترین و بیکیفیتترین اینترنت را در دنیا داریم.
پایان این گزارش اما آغازی بر هیچ چیزی نبود. طرف دولتی مورد اشاره در این گزارش هیچ واکنشی نشان نداد. بازتاب موضوع در رسانههای کشور نیز پاسخی از سوی نهادهای ذیربط به همراه نداشت. گویی چنین گزارش تکاندهندهای اصلا منتشر نشده است به این ترتیب و از فردای آن روز همه چیز طبق روال همیشگی و سابق خود پیش رفت.
موضوعی که حالا پرسشها و ابهاماتی را برای فعالان عرصه ICT ایجاد کرده که پس اصولا فایده این گزارشها چیست. آیا قرار است با بودجه کشور گزارشی توسط افراد احتمالا کارشناس تهیه شده، نسخهای از آن چاپ شده و سپس در بایگانی قرار گیرد؟
اگر این گونه است که چه نیازی به خرج بودجه برای این امر است. رسانهها هر روز پر هستند از این اخبار و گزارشها همانها آرشیو شود که بهتر است. اگرهم موضوع به این شکل نبوده پس نتیجه گزارشی به این مهمی چیست؟ اصولا کدام بخش باید پیگیر چرایی و چگونگی گزارش مذکور باشد؟
منبع : موبنا
- ۹۳/۰۲/۲۷