فهرست تازه شرکتهای تحریم کننده هواوی
به دنبال تحریم هواوی توسط دولت آمریکا و محدودشدن دسترسی این شرکت به سیستم عامل اندروید، موسسات فناوری آمریکایی و غربی یک نبرد تمام عیار را با چینیها آغاز کردهاند.
به گزارش فارس به نقل از آسین ایج، شرکتهای مختلف فناوری اعم از شرکتهای نرم افزاری و سخت افزاری، سازندگان تراشه های مختلف و غیره به بهانه فشار دولت امریکا و نگرانی از اعمال تحریم بزرگترین سازنده تجهیزات مخابراتی جهان را در فهرست تحریم قرار دادهاند.
ناظران امور معتقدند که جنگ تجاری چین و امریکا طی هفتههای آینده تشدید خواهد شد و شرکتهای امریکایی نیز که در تولیداتشان بیش از 25 درصد از فناوریهای آمریکایی را مورد استفاده قرار دهند باید از تحریم های ایالات متحده تبعیت کنند، به نظر می رسد هواوی با ابداع سیستم عامل اختصاصی و مقابله به مثل با شرکتهایی مانند اپل با این اقدام آمریکا مقابله کند.
هواوی تا 19 آگوست قادر به خریداری محصولات آمریکایی و به روز رسانی سیستم عامل اندروید است که بر روی گوشی های تولیدی این شرکت نصب شده است.
از جمله شرکتهایی که هواوی را به تبعیت از آمریکا تحریم کردهاند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- آلفابت شرکت مادر تخصصی گوگل که فروش هرگونه نرم افزار، سخت افزار و خدمات فنی به هواوی را به غیر از محصولات منبع باز در دسترس عموم ممنوع کرده است.
2- شرکت های سازنده تراشه مانند اینتل، کوالکوم، برودکام و Xilinx که روابط خود با هواوی را از 19 ماه می می متوقف می کنند.
3- شرکت LUMENTUM که تجهیزات اپتیکی به هواوی می فروخت.
4- شرکت QORVO که تراشه های ارسال فرکانس های رادیویی به فروش می رساند.
5- ANALOG DEVICES که از جمله شرکت های آمریکایی تولیدکننده انواع نیمه هادی هاست.
6- INPHI که انواع تراشه های ارتباطی اپتیکال را برای استفاده هواوی تولید می کند.
7- شرکت انگلیسی ARM سازنده تراشه های پیشرفته گوشی های هوشمند
8- شرکت ژاپنی پاناسونیک که تجهیزات سخت افزاری خاصی را به هواوی می فروشد.
9- شرکت NEOPHOTONICS تولید کننده تجهیزات اپتیکی
10- شرکت SYNOPSYS سازنده تجهیزات الکترونیک و نرم افزاری
11- شرکت تراشه ساز MICRON TECHNOLOGY
12- شرکت مایکروسافت نیز ارائه خدمات نرم افزاری و سخت افزاری به هواوی را متوقف کرده است.
13- شرکت انگلیسی IQE دیگر قصد ندارد ویفرهای مورد استفاده در صنعت نیمه هادی را به هواوی بفروشد.
اپل از تحریم بیشتر ضرر میکند یا هواوی؟
انتظار می رود چینی ها در واکنش به تحریم هواوی توسط دولت امریکا و نیز برخی شرکت های فناوری این کشور مانند گوگل، خرید گوشی های تولیدی این شرکت را افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از فوجی سان، برخی کارشناسان نیز معتقدند که چینی ها خرید تولیدات شرکت های رقیب هواوی را تحریم می کنند.
از جمله مهم ترین شرکت هایی که با خطر تحریم تولیدات خود در چین مواجه است، می توان به اپل اشاره کرد. گوشی های آیفون اپل از محبوبیت زیادی در چین برخوردار است. اما با تحریم هواوی توسط دولت ترامپ می توان انتظار داشت بر تعداد چینی هایی که دیگر تمایلی به خرید آیفون نداشته باشند، افزوده شود.
احساسات ضدآمریکایی به علت تحریم هواوی در چین به حدی رسیده که به گزارش رسانه های محلی، مردم این کشور از استفاده از آیفون ابا دارند و دیگر چندان علاقه ای به خرید و کاربرد این گوشی آمریکایی از خود نشان نمی دهند.
از زمان دستگیری مدیر ارشد امور مالی هواوی در کانادا جنبشی برای تحریم تولیدات آمریکایی و به خصوص آیفون در چین شکل گرفته بود و این جنبش هم اکنون با تحریم گوشی های هواوی به اوج رسیده است.
بر همین اساس اگر چه ممکن است در کوتاه مدت هواوی از تحریم های آمریکا ضرر کند، اما در دراز مدت این اپل است که به خاطر سیاست های دولت امریکا با ضرر و زیان هنگفت اقتصادی مواجه می شود. سال گذشته هواوی 206 میلیون گوشی در سراسر جهان به فروش رساند که 105 میلیون واحد از آن در چین به فروش رفت. می توان پیش بینی کرد که این رقم در سال جاری میلادی به خاطر حس میهن دوستی چینی ها افزایش یابد.
کاهش اقبال به گوشی های هواوی در آمریکا و اروپا
به دنبال تحریم هواوی توسط کاخ سفید و برخی شرکت های فناوری آمریکا مانند گوگل، اقبال کاربران امریکایی و اروپایی به تولیدات این شرکت کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از آسین ایج، گوشی های تولیدی هواوی در فروشگاه های انلاین دیگر کمتر مورد توجه قرار می گیرند و از میزان کلیک های صورت گرفته بر روی آنها نیز کاسته شده است.
بررسی های سایت مقایسه قیمت PriceSpy نشان می دهد نه تنها شرکت های بزرگ فناوری و موسسات مخابراتی به علت تحریم های هواوی فعلا تمایلی به استفاده از تولیدات این شرکت ندارند، بلکه مردم عادی نیز بیم دارند که به علت تحریم گوگل، استفاده از سیستم عامل اندروید و امکانات آن غیرممکن شده یا با سختی صورت بگیرد.
بررسی ها نشان می دهد کلیک بر روی گوشی های هواوی در سایت های خرید آنلاین در انگلیس تا 50 درصد و به طور کلی در دنیا تا 26 درصد کمتر شده است. این کاهش به خصوص در کشورهایی مانند فنلاند، فرانسه، ایرلند، ایتالیا، نیوزلند، نروژ و سوئد هم رخ داده است.
دولت ترامپ مدعی است هواوی اطلاعات مشتریان خود را در اختیار دولت چین قرار می دهد. اما هواوی بارها و بارها این اتهام را تکذیب کرده است.
مدیر هوآوی: سیستم عامل تخصصی هوآوی امسال آماده میشود
در صورتی که هوآوی از دسترسی به نرمافزارهای گوگل و مایکروسافت منع شود، غول تکنولوژی چین میتواند امسال سیستمعامل مختص به خود را معرفی کند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از راشاتودی، یکی از مدیران ارشد هوآوی گفت: در صورتی که تحت فشار کاخ سفید هوآوی از دسترسی به نرمافزارهای گوگل و مایکروسافت منع شود، غول تکنولوژی چین میتواند امسال سیستمعامل مختص به خود را معرفی کند.
رئیس بخش مشتریان شرکت، ریچارد یو، به سیانبیسی گفت: این سیستم عامل میتواند تا سه ماهه پایانی امسال برای استفاده در چین آماده شود، در حالی که نسخه بینالمللی آن طرف سه ماهه اول یا دوم ۲۰۲۰، برای استفاده آماده خواهد بود.
او گفت: امروز هوآوی همچنان به اندروید گوگل و ویندوز مایکروسافت پایبند است، اما اگر ما نتوانیم از اینها استفاده کنیم، هوآوی رو به برنامه جایگزین میآورد و از سیستمعامل مختص به خود استفاده خواهد کرد.
ریچارد یو گفت: فروشگاه اپلیکیشنهای مخصوص هوآوی، به نام اپ گالری، بر روی این سیستمعامل در دسترس خواهد بود.
این مدیر ارشد میگوید: ما نمیخواهیم این کار را بکنیم، اما به علت سیاستهای دولت آمریکا، مجبور به این کار خواهیم بود.
او ادامه داد: من معتقدم این کار فقط برای ما بد نیست و برای شرکتهای آمریکایی هم ضرر دارد، چراکه ما از این شرکتها پشتیبانی میکردیم.