فواید مناظرههای تاریخی فناورانه در کشور
علی شمیرانی - فناوری اطلاعات و ارتباطات به شکلی که حداقل در 10 روز گذشته شاهد آن بوده و هستیم، تقریبا هیچگاه تا این حد محور سخنان مقامات کشور نبوده است.
حالا از رییس جمهوری، معاون اول قوه قضاییه، مدیران ارشد دولت و نهادهای غیر دولتی گرفته تا خطیب نماز جمعه تهران که سخن از ارایه اینترنت 100 گیگابایتی میکند، صفحات مجازی و مکتوب رسانهها پرشده از عبارات و اصطلاحات فنی و تخصصی در حوزه ICT که این بار نه بر زبان اهالی این فن که بر زبان رجال مذهبی، سیاسی و قضایی جاریست.
به هر حال فینفسه پرداختن به فناوری اطلاعات و ارتباطات و فرصتها و تهدیدهای آن با حجمی که که امروزه شاهد آن هستیم موضوع نامبارکی نیست.
چه این که از دل این مناظرههای از راه دور مطبوعاتی، مردم نیز هم با مسایل این حوزه آشنا میشوند و هم یکبار به شفافیت آگاه میشوند که هر کدام از طرفین چه دیدگاهی به فناوری داشته و در یک کلام گره توسعه فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی در کشور چیست.
از ظواهر امر پیداست که این روند حداقل در سطوح رسانهای همچنان ادامه خواهد داشت و از هر طرف نیز چهرههای جدیدتر و بیشتری به چرایی و چگونگی توسعه فناوریهای نوین اضافه میشوند.
به هر حال رسانههای آنسوی آبها از این گذر، صید خود را میگیرند و علیالقاعده بر طبل ناهماهنگی میان مسوولان کشور خواهند کوبید.
اما همانطور که ذکر شد از دل این مباحث که در سطح جامعه نیز جاری شده است، علاوه بر آشنایی عمومی به نظر میرسد پرونده استفاده یا عدم استفاده کشور از فناوریهای پیشرفته ارتباطی و اطلاعاتی در حال مختومه شدن است.
از این رو نتیجه این قضیه به هر سو که باشد، یعنی ارایه این خدمات متوقف شود یا محقق، حداقل اگر و مگرهای پشت پرده به پایان رسیده و مردم نیز در نهایت و تصمیم خود را در چگونگی استفاده از فناوریها خواهند گرفت.
مخلص کلام آنکه مردم حالا خوب میدانند ماجرا چیست و کدام طرف چه میگوید و تا چه حد محق است.(منبع:فناوران)
- ۹۳/۰۶/۱۵