ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

رئیس شورای عالی فضای مجازی در مورد صحبت‌های وزیر ارشاد مبنی بر مقاومت وزرا در مقابل فیلترینگ گفت: هیچ بحثی در مورد فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی نشده است.

ابوالحسن فیروزآبادی در حاشیه دومین همایش ملی فضای مجازی پاک در جمع خبرنگاران گفت: مهمترین مصوبه‌ای که در 4 سال گذشته داشتیم مربوط به ارکان خود شورای عالی فضای مجازی بود.

وی ادامه داد: امسال نیز برای اولین بار در موضوعات جدی مانند انتخابات ورود کردیم و امیدواریم که بتوانیم به تدریج نقش فعال‌تری ایفا کنیم.

رئیس شورای عالی فضای مجازی دیگر مصوبه مهم این شورا را شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و گفت: در زمانی که بحث‌هایی پیرامون اینترنت مطرح می‌شد و حتی برخی می‌گفتند اینترنت نباشد بحث شبکه ملی اطلاعات مطرح شد که کار بزرک و منحصر به فردی است چرا که هیچ شرکت خارجی نداریم که بیاید برای یک کشور شبکه ملی طراحی کند و ما آن را باید با توان ملی انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه تولید محتوا در کشور باید افزایش پیدا کند، گفت: تولید بیشتر به اینترنت سالم‌تر ختم می‌شود و در کنار آن پهنای باند ما نیز باید افزوده شود تا مردم بتوانند از محتوا استفاده کنند.

فیروزآبادی در مورد سرعت اینترنت و حجم آن گفت: برای شبکه‌هایی که به صورت وایرلس مانند تلفن همراه، اینترنت، عرضه می‌کنند شاید بتوان محدوده قائل شد اما برای کسی که در منزل از طریق فیبر نوری اینترنت استفاده می‌کند نباید محدودیتی گذاشت که او وقتی برای اینترنت پول بدهد و قیمت آن با قیمت استفاده از امکانات خارجی یکی باشد دیگر به سمت استفاده از محتوای داخلی نمی‌رود. ما باید کاری کنیم که محتوای داخلی ارزان‌تر به دست مردم برسد.

به گزارش فارس، رئیس شورای عالی فضای مجازی در مورد تعامل با آموزش و پرورش جهت فرهنگ‌سازی از دوران کودکی گفت: جلساتی خواهیم داشت و به صورت جدی با آموزش و پرورش برای افزایش سواد عمومی اینترنتی و فرهنگ‌سازی مذاکره خواهیم کرد.

فیروزآبادی در مورد تهیه پیوست فرهنگی شبکه‌های اجتماعی گفت: ابتدا برای پیام‌رسان‌ها مصوبه خواهیم داشت و نگاه ما ساماندهی آنها از منظر فرهنگی است. اینکه مردم از شبکه‌های خارجی استفاده کنند مناسب نیست البته ما آنها را مجبور نخواهیم کر که از شبکه داخلی استفاده کنند.

وی در پایان در مورد صحبت‌های جنتی وزیر ارشاد که گفته بود وزرای عضو شورای عالی فضای مجازی در مقابل بحث‌های فیلترینگ مقاومت می‌کنند، گفت: در شورای عالی فضای مجازی تاکنون بحثی راجع به فیلترینگ نشده است.

 

نظام ما نباید مبتنی بر فیلتر باشد

دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر اینکه نظام نباید مبتنی بر فیلتر باشد، گفت: خانواده‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و شرکت‌ها خودشان باید بخش فیلترینگ را بر عهده بگیرند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، ابوالحسن فیروزآبادی در همایش ملی فضای مجازی پاک تاکید کرد: باید فضای مطلوبی را فراهم کنیم تا هویت داشته باشیم، ما اگر به دنبال هویت در فضای واقعی هستیم باید در فضای مجازی نیز به دنبال آن برویم.

وی با بیان اینکه نام همایش در سال آینده به فضای مجازی سالم تغییر خواهد کرد، گفت: فضای سالم فضایی است که در آن محتوا و خدمات مبتنی بر ارزش‌های اسلامی و مقررات جمهوری اسلامی وضع می‌شود. برای حرکت در این فضا چون بازیگران مردم هستند همه باید تلاش کنیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: نمی‌توان همه این فضا را به دولت سپرد چرا که تنها بخشی از فضای مجازی را می‌توان مهندسی کرد و یکی از ارکان‌های ما خانواده است که باید نقش خود را در ایجاد فضای مجازی سالم ایفا کند.

وی با بیان اینکه در بخش‌هایی از دولت دغدغه و نگرانی پیرامون فضای مجازی وجود دارد، گفت: این نگرانی باید بیشتر شود؛ هنجارها، ارزش‌ها و نگرش‌ها که در این فضا ایجاد می‌شود در این بستر کوتاه به شدت متفاوت با فضای حقیقی است. بایدها و نباید ها در جایی غلیظ‌تر و در بعضی‌ جاها باید کمتر شود و در بعضی‌ جاها باید آنها را خلق کنیم و در بعضی‌ جاها باید از بین ببریمشان.

فیروزآبادی با اشاره به اینکه بسیاری از رفتارها و روابط مبتنی بر فرایندهای تصادفی است، گفت: باید ساختارهای اداری و نهادی جمهوری اسلامی بازنگری شود و کار زیادی روی آن صورت بگیرد، امروز حتی لیبرال‌ها صحبت از نظام رگولاتوری می‌‌کنند آنها سال‌ها در مقابل کمونیست‌ها مقاومت می‌کردند اما چگونه شده که اکنون موافق دخالت دولت در بعضی حوزه‌ها هستند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: ما در این فضا منفعل عمل کردیم. موجی آمد که تهدادت آن موجودیت هویت ما را به خطر انداخت. یک مقداری در حوزه‌های مقررات گذاری خوب عمل نکردیم، کار پالایش را بر عهده دولت گذاشتیم و آنها نیز تصور کردند تهدید از خارج است و فیلتر را در مبادی ورودی نصب کردند در حالیکه ما باید برای هویت یک تعریف داشته باشیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: یک فکر اساسی که در این شورا مطرح شد شبکه ملی اطلاعات بود که اگر خوب شکل بگیرد محتواهای سیاسی، اجتماعی را می‌تواند مردم را جذب کند.

وی با بیان اینکه اینترنت دانشگاه با مدارس باید متفاوت باشد، گفت: نظام ما نباید مبتنی بر فیلتر باشد و این خود خانواده‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و شرکت‌ها هستند که باید نقش فیلتر را ایفا کنند. چه معنی دارد که یک دانش‌آموز با دنیایی متفاوت از اینترنت یک دانشجو استفاده کند.

فیروزآبادی تاکید کرد: در خود آمریکا نیز بخش‌های بسیار زیادی برای ایجاد فضای امن برای کودکان مطرح می‌شود.

وی در پایان گفت: باید از فضای اینکه مردم برای اینترنت حجم بخرند خارج شویم و به یک اینترنت شبه رایگان در اختیار آنان قرار دهیم.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">