قاچاقچیان مخابراتی در پایان راه؟
علی شمیرانی - قاچاق مخابراتی در ایران عمری 16 ساله دارد و فعالان این عرصه در سالهای گذشته صدها میلیارد تومان پول به جیب زدهاند. این معضل رها شده اما با اظهارات پرحاشیه 3 ماه قبل وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بار دیگر به کانون توجه رسانهها و فعالان این عرصه آمد.
وزیر ارتباطات در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی صراحتا اعلام کرد من آدرس همین ۷۰۰ شرکت اینترنتی و آیپیها و شمارههای همه را دارم، اینکه تا الان عمل نکردم خواستم احترام این شرکتها سرجای خودش باشد اما شرکتها این را بدانند که بنده اجازه نمیدهم شرکتهایی دراین کشور به اسم اینکه کارهای خدماترسانی به مردم انجام میدهند بیایند و قاچاق ترافیک انجام دهند.
اگرچه این اظهارات با واکنش و تعجب رسانهها و کارشناسان حوزه مواجه شد که اگر آدرس موجود و تخلف محرز است، منظور از احترام و فرصت برای جمع کردن بساط قاچاقچیهای شناسنامهدار چیست؟
اما فارغ از این موضوع حالا به نظر میرسد وزیر ارتباطات سر وعده خود برای برخورد با این معضل ایستاده است. حالا آنطور که معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفته، یک سری از شرکتهای کوچک ارایه دهنده خدمات در این حوزه که تخلف داشتند در مرحله اخطار یا لغو پروانه هستند و قاچاقچیهای دانه درشت این عرصه نیز تا دو هفته دیگر معرفی خواهند شد.
البته دو هفته دیگر تقریبا مصادف با آغاز تعطیلات سال نو در کشور است، اما باید گفت حتی اگر ایام پرسود کسب و کار قاچاقچیها در روزهای عید نیز سپری شده و کار به سال آینده موکول شود، اصل ماجرای معرفی متخلفان قابل تقدیر است.
آنچه مسلم است همه قاچاقچیهای مخابراتی در پستوهای کوچک مشغول این کار نبوده و بخشی از قاچاقچیان شناسنامهدار و قدیمی این عرصه وابستگیها و ارتباطاتی دارند که کار را برای ساماندهی و ریشهکنی سخت و دشوار میکنند. لذا در این خصوص جا دارد تا مسوولان روی ظرفیت رسانهها و فشار افکار عمومی برای تنگ کردن فضای کار متخلفان حساب ویژهای باز کنند.
به هر ترتیب اگر پرونده این فساد 16 ساله در کشور بسته شود از جمله نقاط مثبت در پرونده کاری مجموعه وزارت ارتباطات خواهد بود.(منبع:عصرارتباط)
- ۹۳/۱۲/۱۸