لزوم اجتناب وزارت ارتباطات از حواشی
علی شمیرانی – وزارت ارتباطات در دولت گذشته به علت رویکرد کلان دولت و انتصاب مدیرانی گمنام و خارج از حوزه ارتباطات از یکسو و تغییر مکرر وزرا در نهایت تا آستانه انحلال و ادغام نیز پیش رفت.
اما وزارت ارتباطات دولت یازدهم سطح توقعات و انتظارات جامعه ICT را به شدت بالا برده است.
علت این امر نیز از مواضع رییس جمهوری که فناوری اطلاعات و ارتباطات را پیشران توسعه میداند گرفته تا انتصاب مدیران نامآشنا و عمدتا برنامهمحور و تخصیص بودجهای بیسابقه به این وزارتخانه میتوان خلاصه کرد.
لذا از وزارت ارتباطات به هیچ وجه انتظار کندی در اجرای طرحها و آزمون و خطا نرفته و همه منتظر اتفاقات موثر و پیاپی در حوزه ICT هستند.
لیکن وزارت ارتباطات از حیث رسانهای و ارتباطات میانبخشی و فرابخشی از پختگی و تجربهای متناسب با ویژگیهایی که در پی آمد برخوردار نیست.
برای مثال این وزارتخانه در خصوص تعرفههای مخابراتی و پروندههایی همچون فیلترینگ، کمیت و کیفیت اینترنت و مسایلی همچون پارازیتها و این اواخر شبکه ملی اطلاعات با وجود پیشرفتهایی که داشته، میتوانست بهتر عمل کرده و درگیر حاشیه نشود.
تنش با برخی افراد مرتبط و غیر مرتبط با مقوله فیلترینگ و برخی اعضای شورای عالی فضای مجازی از جمله مواردی هستند که اگر به شکل صحیحی مدیریت نشوند، گذشته از آنکه وقت و انرژی مسوولان وزارت ارتباطات را درگیر حاشیه میکند بلکه در بلند مدت منجر به تحتالشعاع قرار گرفتن دستاوردهای این وزارتخانه نیز میشود.
بدیهیست زمانیکه این وزارتخانه با اتکا به مشاوران و کارشناسان خبره، عنان اموری از جنس تعاملی و رسانهای را در دست نگیرد، لاجرم وارد قواعد و مسایلی خواهد شد که از بیرون به این وزارتخانه تحمیل میشود. در چنین شرایطی نمیتوان از رسانهها نیز گلهمند بود. زیرا زمانیکه رسانهها با تزریق اطلاعات حرفهای، بههنگام و مورد نیاز تامین نشوند، لاجرم مسایل حاشیهای و خرد پررنگتر از نقشه راه کلان میشود.
به هر تقدیر وزارت ارتباطات با توجه به ماموریتهای مهمی که دارد باید با توجیه افکار عمومی و رسانهها از طریق تعامل مستمر، زمینه هرگونه انحراف از مسایل اصلی و دچار شدن به فرعیات را برچیند.(منبع:فناوران اطلاعات)
- ۹۳/۰۳/۳۱