ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

لزوم احترام به حق دانستن کاربران ICT

| سه شنبه, ۱۶ دی ۱۳۹۳، ۰۹:۰۴ ق.ظ | ۱ نظر

علی شمیرانی - این روزها کاربران ICT یا همان مردم با روزهای خبرسازی از گرانی انواع نرخ خدمات ارتباطی و اینترنتی مواجه هستند. از یک سو قیمت اینترنت اپراتور دوم جهش ناگهانی و دو برابری یافته و هنوز چگونگی و چرایی آن روشن نشده، خبر موافقت با تغییر قیمت‌ مکالمات تلفن ثابت نیز مطرح می‌شود.

البته میان این دو اتفاق تفاوت بزرگی وجود دارد. اپراتور دوم یکشبه و بدون هیچ توضیح و تفسیر و مقدمه‌ای قیمت‌هایش را صد در صد افزایش داد، اما شرکت مخابرات با بیان مقدمات و دلایلی فعلا درخواست موافقت وزارت ارتباطات با تغییر نرخ خدماتش را مطرح کرده است.

در این میان مسوولان مربوطه می‌گویند با توجه به شرایط موجود، مردم خود تصمیم بگیرند که چه کنند. شاید همین موضوع موجب ایجاد نوعی یاس و تنهایی در کاربران ICT شده است. حالا آنها خود دست به کار شده‌اند تا با اعتراض در شبکه‌های اجتماعی و ایجاد کمپین‌هایی به مخالفت با وضع موجود بپردازند.

اما آیا نمی‌شد همه چیز به گونه‌ای پیش رود تا این حس به مردم دست ندهد؟ برای مثال آیا نمی‌شد اپراتور دوم درست از روزی که قرار شد تعرفه‌های اینترنت اندکی کاهش یابد و مردم حداقل برای مدت کوتاهی هم که شده طعم ارزانی را بچشند، تعرفه‌های خود را افزایش ندهد؟ آیا این اپراتور نمی‌توانست نه صد در صد که به شکل پله‌کانی با ضریب درصدی کمتر و حداقل تا سه ماه صبر می‌کرد تا سال جدید سر رسیده و قیمت‌های خود را افزایش می‌داد؟

مخابراتی‌ها هم اما در زمان بدی درخواست تغییر نرخ‌های خود را مطرح کردند. در حالیکه اکثر رسانه‌ها پر شده از اعتراض و انتقاد از افزایش قیمت ایرانسل، آنها در جشنی که برای پایان طرح همکدی برگزار شد، تقاضای مساعدت برای افزایش نرخ خدمات خود را مطرح کردند تا به این ترتیب هم جشن خود را به حاشیه ببرند و هم کام مردم را تلخ‌تر کنند.

با وجود تمام این مسایل از یک نکته اما نباید غافل بود. کشور ما از لحاظ پیشرفت فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی کشور توسعه‌ یافته‌ای محسوب نمی‌شود. این موضوع از جهات مختلفی کشور را تهدید می‌کند.

امروز ما هم در حال از دست دادن فرصت‌های تجاری جدید هستیم، هم شکاف دیجیتال ما با دنیا در حال افزایش است و هم با توجه به جهان‌شمول شدن خدمات غول‌های ارتباطی و اینترنتی جهان (همچون اینترنت ماهواره‌ای) چه بسا در آینده بازار خدمات ارتباطی و اطلاعاتی کشور را به کل از دست بدهیم.

وایبرها نمونه کوچکی از تحولات جدید هستند. در نگاه نخست شاید همه چیز به کام مردم خوب باشد، اما در بلند مدت شاید همچون وضعیتی که در خصوص انواع سخت‌افزار و نرم‌افزار با آن مواجه هستیم، کشور از هر لحاظ وارداتی شده، میلیاردها دلار از کشور خارج شده، میلیون‌ها فرصت شغلی از بین رفته و صدمات فرهنگی و امنیتی زیادی نیز به کشور وارد شود.

از این رو ما نیاز به سرمایه‌گذاری‌های سریع و کلان در این بخش‌ها داریم، اما از لزوم احترام به حق دانستن کاربران ICT و طرح شفاف مسایل با مردم هم نباید غافل شد. (منبع:عصرارتباط)

  • ۹۳/۱۰/۱۶

نظرات  (۱)

  • مبلمان اداری
  • کاملا درسته به جز قیمت اپراتورها پیامکهاشون رو اعصابه

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">