لزوم مقابله با فساد حوزه ICT برای جذب سرمایهها
علی شمیرانی - پای شعار و وعده و حرفهای جوانپسند و همایش و تریبون که باشد، از دست خیلیها کارهای زیادی بر میآید.
اما از حرف و روی کاغذ یک گام به جلوتر که برداریم و وارد مرحله عمل شویم، مسوولیتها مشخص نیست.
این روزها همه جا از فساد و لزوم مبارزه با آن میگویند. فسادی که گریبان حوزه ICT را نیز گرفته است. سالهاست میلیاردها تومان نصیب شرکتهایی میشود که ظاهرا در پوشش قانون مشغول به کار و ارایه خدمات هستند. یکی از مهمترین دلایل شکلگیری فسادها در حوزه ICT نیز به مشکلات نظارتی در این حوزه باز میگردد. برای نمونه چندی پیش وزیر ارتباطات به قاچاقچیان مخابراتی کشور هشدار داد که آنها را میشناسد و بنا بر مسایلی فعلا قصد برخورد ندارد. به عبارت دیگر وزیر ارتباطات به ایشان مهلتی برای جمع کردن بساطشان داد. اما آیا این کافیست؟ آیا فساد تنها محدود به قاچاق مخابراتی میشود؟ برای مثال چندبار تاکنون شنیدهایم که فلان اپراتور ارتباطی و اینترنتی به جریمهای سنگین و یا قطع کامل فعالیت محکوم شده باشد؟
اصولا کدام نهاد در حوزه ICT بیشترین مسوولیت مبارزه با فساد در این عرصه را دارد؟
آیا اصلا وجود فساد از سوی مسوولان این حوزه کاملا پذیرفته شده یا نه؟ آیا نهاد مسوول برای مبارزه با فساد توان کافی برای قطع ریشههای فساد در حوزه ICT را دارد؟ واقعیت این است که مصادیق فساد در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ابعاد گسترده و پیچیدهای یافته که مقابله با آن نیز نیازمند اقدامات گسترده است.
از این رو اگر مشخصا شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و زیرمجموعههایش، قصد سالمسازی فضای رقابت، حمایت از حقوق مشترکان ICT و زمینهسازی حضور و مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی را دارند، میبایست از هماکنون و با حضور نمایندگان سایر دستگاههای ذیربط و بالاخص رسانهها، کمیتهای تحت عنوان سالمسازی فضای رقابت و کسب و کار در حوزه ICT ایجاد کرده و به رصد و البته برخورد با فساد و سایر مشکلات در این عرصه بپردازند.
در غیر اینصورت با سخنرانی و همایش و جلسه در بر همان پاشنه چرخیده و با توجه به وضعیت بودجه و موقعیت کشور که لزوم جلب مشارکت سرمایهگذاران در طرحهای خرد و کلان ICT را دو چندان میکند، راه به جایی نخواهیم برد.(منبع:فناوران)
- ۹۳/۰۹/۲۵