ماجرای سهام آقای رگولاتور در مخابرات
امید همراه – بالاخره موتور انتصابات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم روشن شد و چند تغییر و جابجایی در این وزارتخانه هم رخ داد. درباره برخی از این انتصابها حرفهایی وجود دارد که اگر هم گفته نشود خود وزیر به آن خواهد رسید، اما در مورد یکی از این موارد نمیتوان مطلبی نگفت.
انتصاب رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که همزمان معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز محسوب میشود پرسشهای زیادی را نزد اصحاب رسانه ایجاد کرد.
رییس جدید این سازمان پیش از این معاون پارلمانی وزارت ارتباطات دولت دهم بود و البته همزمان نماینده سهم دولت دهم و عضو هیات مدیره در شرکت مخابرات ایران نیز بود. شاید انتصاب همزمان در معاونت مجلس وزارت ارتباطات و هیات مدیره شرکت مخابرات چندان مساله ساز نباشد اما این که رییس سازمان تنظیم مقررات که وظیفه حسابکشی از اپراتورها را دارد، عضو هیات مدیره یک اپراتور باشد محل اشکال است.
این موضوع به حدی تامل برانگیز بود که جایی برای توجیه و تفسیر نداشته و سخنگوی شرکت مخابرات ایران را نیز وادار کرد تا رسماً اعلام کند که "پس از انتصاب عمیدیان به عنوان رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات لازم است وزارت اقتصاد فرد دیگری را به عنوان نماینده دولت و هیات مدیره شرکت مخابرات معرفی کند."
پرسش اینجاست که آیا وزیر ارتباطات اطلاعی از دیگر مسوولیتهای معاون جدید خود نداشته است؟ اگر چنین اطلاعی داشته که چرا قبل از چنین انتصابی هماهنگی لازم با وزارت اقتصاد به عنوان نماینده دولت در این بخش را به عمل نیاورده است؟
اگرچه سایر اپراتورها به شکلی طبیعی و قانونی حق دارند به چنین انتصابی به شکل مذکور اعتراض داشته باشند، اعتراضی که البته وارد است، اما شاید به واسطه جایگاه رییس این سازمان مجبور به سکوت هستند.
به هر حال قانون در این موارد مانند جریان برق عمل نمیکند که اگر فاز به نول خورد نتیجه روشن بوده و امکان تداوم ارتباط فراهم نباشد، اما بهتر بود قبل از انتصاب آقای رگولاتور که باید منتظر عملکرد ایشان در این سازمان پرچالش نیز باشیم، اول تکلیف نمایندگی سهم ایشان در مخابرات روشن میشد.
توضیح : شرکت دولتی مخابرات ایران در سال 1387 با عرضه 5 درصد سهام وارد بورس شد. این شرکت یک سال بعد با واگذاری 50+1 سهم به شرکت توسعه اعتماد مبین، خصوصی شد.
هماکنون 5 درصد سهام این شرکت در اختیار کارکنان، 20 درصد در اختیار شرکتهای کارگزاری سهام عدالت، 50+1 درصد در اختیار شرکت توسعه اعتماد مبین، 20 درصد در اختیار دولت و مابقی در اختیار سایر سهامداران حقیقی و حقوقی شرکت است.
شرکت مخابرات ایران هماکنون 100 درصد سهام 30 شرکت مخابرات استانی، مالکیت 100 درصد شرکت مدیریت سامان سازه غدیر و مالکیت 90.67 درصد شرکت ارتباطات سیار را در اختیار دارد.
5 عضو هیئت مدیره که شرکت مخابرات را اداره میکنند، نمایندگانی از شرکتهای گسترش الکترونیک مبین ایران (سهامی خاص)، شهریار مهستان (سهامی عام)، توسعه اعتماد مبین (سهامی خاص)، وزارت امور اقتصاد و دارایی به نمایندگی از دولت و شرکت کارگزاری سهام عدالت هستند.
سید مصطفی سید هاشمی رئیس هئیت مدیره نماینده شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران، مسعود مهردادی نائب رئیس هئیت مدیره نماینده شرکت شهریار مهستان، علی بقائی نماینده شرکت توسعه اعتماد مبین، علی اصغر عمیدیان نماینده وزارت امور اقتصاد و دارایی و محمد روحاللهی نماینده شرکت کارگزاری سهام عدالت در هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران هستند.
منبع : موبنا
- ۹۲/۰۶/۳۰