ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مجلس مانع خروج سرمایه‌های حوزه ارتباطات شود

| دوشنبه, ۱۳ مرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۴۷ ب.ظ | ۱ نظر

سیدحسین صفایی - در حال حاضر در کشور چند اپراتور مشغول به کار هستند. اپراتور اول که اپراتوری است که با کار و سرمایه ملی متولد شده و بلوغ یافته است. این اپراتور حالا ده ها میلیون ایرانی را تحت پوشش شبکه بی‌سیم و ثابت خود قرار داده است. بعد از خصوصی‌سازی مخابرات نیز 40 درصد از سهام این اپراتور در اختیار دولت است.

امروزه شرکت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات در صدر بهترین و پولسازترین شرکت‌های جهان ایستاده‌اند. میزان درآمدزایی و سوددهی شرکت‌های ICT به حدی بالاست که این شرکت‌ها حتی بالاتر از غول‌های نفتی دنیا در رده‌بندی‌های جهانی قرار داشته و ثروتمندترین مردان و زنان دنیا نیز از مشاغل مربوط به حوزه ارتباطات هستند.

در بخش ارتباطات کشور نیز در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های کلانی شده و حالا شرکت‌های ارتباطی ایران نیز در رده‌بندی سوده‌ترین شرکت‌های ایران قرار داشته و این جایگاه هر سال نیز در حال بهبود است.

اما در ماه‌های اخیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رویه‌ای در پیش گرفته که به اعتقاد کارشناسان با خروج مستقیم کار و سرمایه ایرانی از کشور در حوزه ارتباطات ارتباط دارد.

در حال حاضر در کشور چند اپراتور مشغول به کار هستند. اپراتور اول که اپراتوری است که با کار و سرمایه ملی متولد شده و بلوغ یافته است. این اپراتور حالا ده ها میلیون ایرانی را تحت پوشش شبکه بی‌سیم و ثابت خود قرار داده است. بعد از خصوصی‌سازی مخابرات نیز 40 درصد از سهام این اپراتور در اختیار دولت است.

اپراتور دوم کشور نیز یک اپراتور چندملیتی است که 49 درصد سهام آن متعلق به شرکتی که در آفریقای جنوبی ثبت شده می‌باشدکه گفته می‌شود سهامدارانی با ملیت و مذاهب مختلف داشته و در واقع نیمی از درآمدهای این اپراتور از کشور خارج می‌شود.

دو اپراتور دیگر یعنی تالیا و رایتل هم اگرچه ایرانی هستند، اما کمتر از دو درصد مشترکان ایرانی را به خود اختصاص داده و در شرایط رقابتی با دو اپراتور دیگر قرار ندارند.

اما همانطور که ذکر شد وزارت ارتباطات از طریق کمیسیون وسازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال تغییر شرایط بازار ارتباطات کشور به گونه‌ای است که منجر به خروج سرمایه‌های ملی کشور در حوزه ارتباطات خواهد شد.

وزارت ارتباطات با اعطای مجوز ارتقای شبکه اپراتور چندملیتی ام‌تی‌ان-ایرانسل، شرایط جذب مشترک بیشتر برای این اپراتور و کشیدن مشترکان اپراتور تمام ایرانی همراه اول به سمت آن را تسهیل می‌کند

این وزارتخانه خواسته یا ناخواسته در حال فراهم‌سازی خروج هر چه بیشتر سرمایه‌های ملی کشور در حوزه ارتباطات است. با توجه به چنین اتفاقی و در حالیکه کشور نیاز به کار و سرمایه ایرانی دارد و این موضوع بارها و بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است، جادارد که نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی، نسبت به توجه و تامل بیشتر در این حوزه تلاش کنند.(منبع:ایلنا)

  • ۹۳/۰۵/۱۳

نظرات  (۱)

این تحلیل ها از جنس همان اقاداماتی است که همراه اول برای از میدان به در کردن رقبا و ایجاد بازار انحصاری که مانع پیشرفت اراتباطات در ایران بوده و هست و در نهایت جیب مصرف کننده را خالی می کند، در پیش گرفته است. اپراتور خود خوانده ملی هنگامی که پای تعرفه و فشار وزارت ارتباطات برای کاهش آن به میان می آید سخن از خصوصی بودن به میان می آورد و اینکه به جز به داوری شورای رفاقت یا همان رقابت سابق به رای هیچ مرجع دیگر ی گردن نمی گذارد و حالا که رقیبش به هر تقدیر دست پیش را در عرصه خدمات نسل سه و چهار دارد به حربه نخ نمای ملی بودن یا سهامداران رقیب و مذهب و ملیت متفاوت متوسل شده است. بی تردید خدمات ایرانسل هم آش دهن سوزی نیست اما این نمی تواند بهانه ای باشد تا با لطایف الحیل و دستاویز ریشه های ملی و مذهبی باز برای اپراتوری که سالهاست خدمات گران و بی کیفیت آن را به ناچار تحمل و استفاده کرده ایم باز بازار انحصاری و منافع بادآورده ایجاد شود و در نهایت باز مصرف کنندگان ایرانی تاوان بپردازند.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">