ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مخابرات 27 استان با زیرساخت قرارداد ندارند

| جمعه, ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۰، ۰۶:۰۳ ب.ظ | ۰ نظر

مدیر عامل شرکت زیر ساخت با اشاره به اینکه توافق کرده بودیم، مخابرات های استانی برای ارتباطاتی که از زیرساخت می گیرند، با زیرساخت قرارداد امضا کنند، گفت: علیرغم این موضوع تنها 4 مخابرات استانی برای امضا قرارداد اقدام کرده اند.

محمود خسروی در گفت‌وگو با فارس، در خصوص این گفته مدیران شرکت مخابرات که بدهی‌ مخابرات به زیرساخت، اواخر سال گذشته تسویه شده و اگر بدهی‌ وجود داشته باشد، برای ماه‌های فرودین و اردیبهشت‌ 90 است و قابل ملاحظه نیست، اظهار داشت: اصلا این طور نیست؛ شرکت مخابرات بدهی دارد و این بدهی نیز به غیر از بدهی ماه‌های فرودین و اردیبهشت‌ماه است.

مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در خصوص اینکه آیا توافق اخیر زیرساخت و مخابرات برای انعقاد قرارداد به ازای ارتباطات دریافتی از زیرساخت ادامه یافت و مخابرات های استانی برای انعقاد قرارداد با زیرساخت مراجعه کردند، گفت: تنها 3 یا 4 مخابرات استانی قرارداد بسته‌اند و به غیر از آنها باقی استان‌ها هنوز برای انعقاد قرارداد اقدام نکرده‌اند.
* خط و نشان از نوع مجازی

به گزارش فارس، روز سه‌شنبه هفته جاری ( بیستم اردیبشهت ماه) روابط‌عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت، طبق روال که عادت به انتشار کامل اخبار و درج اخبار بلند ندارد، خبر مهمی را به اختصار و بدون شرح در 3 خط روی سایت این شرکت قرار داد.

شرکت زیرساخت در این اطلاعیه رسمی با اعلام عمومی بدهکاری مخابرات، به گونه ای که همه ببینند و مطلع باشند، به مخابرات اخطار داد که در صورت نپرداختن بدهی،‌ ارتباطات این شرکت را قطع می‌کند.

این اخطار گویا برای شرکت مخابرات که خود سال هاست ید طولایی در قطع خطوط مشترکان بدهکار دارد، گران آمد و ساعتی پس از انتشار این اطلاعیه در سایت شرکت ارتباطات زیرساخت، روابط‌عمومی شرکت مخابرات ایران، بلادرنگ جوابیه‌ای در تکذیب ادعای شرکت زیرساخت تهیه و ضمن انتشار در سایت رسمی شرکت مخابرات ایران، محض محکم کاری برای رسانه‌ها نیز ارسال کرد تا افکار همه آنها که دیده بودند و مطلع گشته بودند، تنویر شود.

شرکت مخابرات در این اطلاعیه رسمی، این اقدام زیرساخت را بازی‌ رسانه ای و غیراخلاقی برخی عوامل خودی و غیرخودی زیرساخت در آستانه بازگشایی نماد مخابرات برشمرد و توضیح داد: "براساس صورت جلسه اسفند ماه 89 هیأت مدیره شرکت‌های مخابرات ایران و ارتباطات زیرساخت، تمامی بدهی‌های مخابرات به زیرساخت پرداخت شده و صورت جلسه تسویه به امضاء طرفین رسیده است. "
* از کمبود اینترنت در برخی استان ها، تا اخطار قطع برای مخابرات

بر اساس این گزارش،‌ اختلاف شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت مخابرات ایران که امروز به صورت اخطار قطع نمایان شده، ریشه‌ در مدت‌ها پیش و در خصوصی‌شدن شرکت مخابرات ایران دارد.

این اختلاف از زمان تغییر وضعیت مخابرات از دولتی به خصوصی ایجاد شده و ماحصل شرایط گذشته است که مخابرات دولتی مانند شرکت زیرساخت جزئی از حاکمیت بود و به ازای ارتباطاتی که از زیرساخت دریافت می‌کرد، هزینه‌ای نمی‌پرداخت.

اما در وضعیت خصوصی، نگاه شرکت زیرساخت به مخابرات مانند سایر مشتریانش از جمله ایرانسل است که به ازای ارتباطاتی که از زیرساخت دریافت می‌کنند، قرارداد رسمی دارند و حساب و کتاب مشتری و فروشنده در آن شفاف و محکم است.

این اختلاف نظر کهنه چندی پیش به صورت مشکل کمبود اینترنت در برخی استان‌‌ها نمود پیدا کرده بود و شرکت زیرساخت به دلیل عدم وجود همین قرارداد به برخی استان‌ها اینترنت نمی‌داد که این اقدام باعث کمبود اینترنت در برخی استان‌ها شده بود.

البته اخیرا این مشکل با دخالت رگولاتوری و توافق مخابرات و زیرساخت برای انعقاد قرارداد، رنگ و بوی مصالحه به خود گرفته بود.

در آخرین ماه از سال 89، حسن رضوانی، معاون نظارت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفت‌وگو با فارس در خصوص این موضوع این طور پاسخ داد که: مشکل مخابراتی‌ها و زیر ساخت مشکل قرارداد بود؛ ‌پس از حصول توافق بین مقامات صاحب اختیار شرکت زیر ساخت و شرکت مخابرات، صورت جلسه به امضای طرفین رسید؛ روز بعد نیز انعقاد قرارداد‌ها آغاز شد و می‌دانم که دو استان در حال بستن قرارداد هستند.

به گزارش فارس، اما گویا علیرغم ورود و پادرمیانی رگولاتوری برای حل این موضوع، ادامه کار از سوی مخابراتی ها پیگیری نشده و از مجموع 31 شرکت مخابرات استانی، تنها 4 شرکت قرارداد امضا کرده اند.

در نهایت مشخص است که بروز این اختلاف تنها به دلیل نبود قرارداد فی مابین زیرساخت و مخابرات نیست؛ زیرا در هر حال چه مخابرات با زیرساخت قرارداد داشته یا نداشته باشد، زیرساخت مانند اکنون، صورت حساب های سالانه مخابرات را محاسبه و منظور می کند؛ اما اگر عدم وجود یک قرارداد رسمی و شفاف، به اختلاف نظر در مواردی از جمله میزان بدهی، نحوه محاسبه بدهی و زمان پرداخت بیانجامد، جای تعجب نیست.

البته در این میان طرح این پرسش از مسوولان شرکت زیرساخت نیز پر بی راه نیست که روزهایی که در مقابل پرسش از میزان بدهی مخابرات به زیرساخت، با جواب های " الان رقم دقیق را ندارم "، " مقداری پرداخت شده، باقیش را هم پرداخت می کنند " و " مبلغ زیاد نیست " آبروداری می کنند، چگونه این مبلغ ناچیز و بی اهمیت هم اکنون شیشه صبر زیرساخت را شکسته است؟

  • ۹۰/۰۲/۲۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">