مخالفیم اما فیلتر میکنیم!
فرشید رضایی - این روزها بازار مخالفت مسوولان عضو کمیته فیلترینگ با مصوبات این کمیته داغ است! بعد از مخالفتهای وزیر ارتباطات با فیلتر فیسبوک و ویچت حالا وزیر ارشاد است که به مخالفت با این فیلترها پرداخته است.
وزیر ارشاد امروز اعلام کرد: وی چت وسیله ارتباطی مناسبی است و باید درباره آن در کمیته تعیین مصادیق تصمیمگیری شود.
علی جنتی در پاسخ به سؤالی درباره فیلتر وی چت گفت: دولت در خصوص بحث وی چت نظر خاصی مطرح نکرده است، اما برخی از وزرای دولت معتقد بودند که میتوان بخشهای مضر وی چت را فیلتر کرد چرا که وی چت یک وسیله ارتباطی بسیار مناسب است.
وی درباره رفع فیلتر از وی چت گفت: این مسئله برعهده کمیته تعیین مصادیق است که ما باید آن را زیر نظر مرکز ملی فضای مجازی ببریم و در آنجا در این باره تصمیمگیری دوباره شود.
لازم به ذکر است این چندمین مقام مسوول در دولت است که با موضوع فیلتر ویچت مخالفت میکند حال آنکه این مخالفتها هیچ تاثیر بر شکل عرضه این خدمات ندارد.
به گزارش موبنا، پیش از این نیز وزیر ارشاد دفاع مبسوطی از رفع فیلتر و استفاده از شبکه اجتماعی فیسبوک داشت که این موضوع نیز اثری بر رفع فیلتر این شبکه نداشت. به نظر میرسد این نوع از مخالف خوانی برخی مسوولان دولتی مصرف رسانهای داشته و صرفا به منظور جلب توجه برخی رسانهها و کاربران اینترنتی عنوان میشود و در عمل اقدام خاصی مشاهده نمیشود.
این در حالیست که برخی خبرگزاریها گزارش دادند که " فیلتر شدن «ویچت» پنجشنبه - 28 آذر ماه - در جلسه شورای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه بدون رای منفی به تصویب رسید."
لازم به ذکر است نماینده وزارت ارشاد نیز در این کمیته عضو است. این درحالیست که وزارت ارتباطات نیز مدعی مخالفت با فیلتر ویچت شده است.
به نظر میرسد برخی مسوولان دولتی در حال انتقال مقوله فیلترینگ و روش اجرای آن به شورای عالی فضای مجازی هستند چراکه در این شورا به واسطه ریاست رییس جمهوری بر آن انتظار اعمال نظر قالب از سوی دولتیها بیشتر است، حال باید منتظر ماند و دید به این ترتیب و با وجود مخالفتهای کلامی و رای مثبت به فیلترینگ توسط نمایندگان دولت، تغییرات مذکور شعاری است یا عملی؟
- ۹۲/۱۰/۱۱