مدیرعامل شاتل: آمار متما تقلبی است!
یک اپراتور ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت با انتقاد از نحوه عملکرد نرم افزار سنجش سرعت اینترنت مرکز توسعه مدیریت اینترنت کشور گفت: اگرچه این نرم افزار امکان تست سرعت واقعی به مشترکان را میسر می کند اما در واقعیت این تست سرعت با تقلب هایی همراه است.
احمد نخجوانی - مدیرعامل گروه شرکت های شاتل در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آمارهایی که برای معرفی برترین شرکتهای ارائه دهنده اینترنت پرسرعت از سوی مرکز متما – مرکز توسعه مدیریت اینترنت- به صورت ماهیانه اعلام میشود، اظهار داشت: متما امکانی را برای کاربران فراهم کرده که آنها می توانند با دانلود نرم افزار سنجش سرعت اینترنت، سرویس اینترنتی مورد استفاده شان را تست کنند و اینترنت خود را به لحاظ متوسط سرعت و کیفیت دریافت و ارسال، بسنجند اما در واقعیت این تست سرعت با تقلب هایی همراه است.
وی با اشاره به اینکه در این ارزیابی، سرویس دهندگانی که دارای تعداد تست کمتر از 10 از سوی کاربران خود باشند حذف می شوند و این سرویس دهندگان باید با تشویق کاربران خود به انجام تست، در این رده بندی قرار گیرند، اضافه کرد: براین اساس از طریق این نرم افزار تقلب هایی به راحتی قابل انجام است.
نخجوانی ادامه داد: تقلب از طریق نرم افزار سنجش سرعت به هیچ عنوان کار پیچیده ای نیست، چرا که خود سرویس دهندگان با استفاده از IPهای متنوع می توانند وارد سایت شوند و با امکانی که از کیفیت بالاتری برخوردار است، این تست را به کرات انجام دهند.
مدیرعامل شاتل گفت: در واقع از اساس منطق این قضیه مشکل دارد و بهترین قضاوت کننده درباره کیفیت سرویس، سهمی است که این شرکت ها در بازار مشترکان، به خود اختصاص داده اند و اگر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی سهم بازار، تعداد مشترکان جدید و حتی نسبت شکایات به کل کاربران را اعلام کند این تفاوتها کاملا احساس میشود.
وی با ارائه راهکاری در این باره خاطرنشان کرد: بهتر آن است که متولیان مرکز توسعه مدیریت اینترنت، خود از سرویس دهندگان خدمات اینترنت پرسرعت به طور نامحسوس سرویس دریافت کرده و با این حساب کیفیت سرویسهایی که در اختیار کاربران قرار می گیرد را بسنجند تا قضاوت ها در این زمینه عادلانه تر صورت گیرد.
به گزارش مهر، مرکز توسعه و مدیریت اینترنت کشور با راه اندازی سرویس سنجش سرعت اینترنت، هر ماه شرکتهای برتر ارائه دهنده خدمات اینترنت را از لحاظ متوسط سرعت و کیفیت ارسال اینترنت به کاربران ارزیابی می کند که در این زمینه از کاربران کمک می گیرد. براین اساس کاربران اینترنت با تست و اطلاع از سرعت واقعی اینترنت خود که از طریق دانلود نرم افزار ایرانی سنجش سرعت اینترنت امکان پذیر است می توانند در این ارزیابی موثر واقع شوند.
در این نوع آزمایش کاربر با استفاده از مرورگر خود به سرور سنجش متصل شده و دو طرف نرم افزار سنجش با تبادل بسته های مشخصی از اطلاعات و زمانبندی ارسال و دریافت بستهها، متوسط سرعت اتصال کاربر را محاسبه میکند که سرعت محاسبه شده در این حالت میزان پهنای باند استفاده نشده (ظرفیت خالی خط) در طول زمان آزمایش است در نتیجه در صورتی که بخشی از پهنای باند موجود توسط کاربر دیگری اشغال شده باشد میزان سرعت محاسبه شده کمتر از ظرفیت واقعی خط خواهد بود.
این مرکز، جداول برترین ارائه دهندگان اینترنت دایل آپ، ADSL و وایمکس را ماهانه اعلام می کند اما میزان تست های انجام شده در این جداول نشان می دهد که استقبال کاربران از تست سنجش سرعت اینترنت نسبت به ماههای اولیه اجرای این طرح، در حال کاهش است.
- ۹۱/۱۰/۱۸