مصوباتی که رد یا اصلاح میشوند
علی شمیرانی - کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همچون سازمان همنام خود، اطلاعات دقیقی از چرایی و چگونگی تصمیمات خود در اختیار افکار عمومی و رسانهها نمیگذارد. اما این روزها خروجی کار این کمیسیون به شدت محل بحث و مخالفت اهالی صنعت فاوا شده است.
این در حالیست که برخی از این مصوبات به محض ابلاغ با تحلیل رسانهها غیر قابل اجرا و مشکلدار شناخته میشود. در ماههای اخیر اما مصوبات این کمیسیون با اشکالات و ابهاماتی همراه شد که در نهایت به اصلاح آنها انجامید.
از جمله این مصوبات میتوان به مصوبه 181 این کمیسیون اشاره کرده که به وضوح بخشی از کاربران اینترنت را از تخفیفهای اینترنتی محروم کرده و از لحظه ابلاغ با مخالفت مواجه و در نهایت نیز پس از گذشت ده ماه اصلاح شد.
موضوع دیگر به ماجرای اصلاح پیشنویس اصول حاکم بر صدور پروانههای ارتباطات ثابت و خدمات ارتباطی ثابت باز میگشت که آن هم از همان ابتدا به وضوح مشخص بود که منافع بخش خاصی از بازیگران اینترنت را در نظر گرفته و تکلیف و تدبیری برای سایر فعالان این بخش متصور نیست.
این پیشنویس اگرچه همچنان در حال بررسی است اما مشخص نیست فرآیند تصمیمسازی در این کمیسیون به چه نحو است. اگرچه برخی شنیدهها حکایت از آن دارد که رگولاتوری یک شرکت مشاور در کنار خود دارد که بسیار از امور این سازمان را در اختیار داشته و تدوین برخی از این مصوبات به دست ایشان انجام میشود. این در حالیست که در بسیاری از این مصوبات چرخش بازار اینترنت به سمت بخش انگشت شمار از شرکتهای اینترنتی و قرار دادن تمام بازار در اختیار آنها مشهود است.
موضوع سوم به میزان و نحوه تعیین نرخ اینترنت نسل 3 باز میگردد که آن هم بلافاصله پس از ابلاغ از سوی رسانهها مورد نقد قرار گرفت که منافع مردم و کاربران را نادیده گرفته است. در نهایت نیز وزیر ارتباطات بود که وعده داد موضوع تعرفههای مذکور در جلسه بعدی این کمیسیون مورد تجدید نظر قرار گیرد.
به هر تقدیر این که تصمیمهای اخیر این سازمان و کمیسیون رگولاتوری بر اساس انطباق با کدام بخش از نیازهای مصرفکنندگان و بازیگران عرصه ICT اتخاذ میشود چندان روشن نیست، اما میتوان گفت تداوم روال در پیش گرفته شده میتواند حساسیتهای زیادی را روی نحوه عملکرد و تصمیمات رگولاتوری ایجاد کند.(منبع:عصرارتباط)
- ۹۳/۰۸/۲۸