منافع شرکتها مقدم بر منافع صنفی؟
فرشید رضایی – روز گذشته نشستی در سازمان نظام صنفی رایانهای با حضور رییس و دبیر این سازمان و دو تن از اعضای کمیسیون اینترنت سازمان مذکور برگزار شد تا در آن نسبت به دیده نشدن تمام فعالان اینترنتی در مصوبه شماره 181 سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعتراض شود.
بر اساس مصوبه اخیر رگولاتوری تنها شرکتهای ندا (PAP) و مخابراتیها مشمول امتیاز و تخفیف شده و شرکتهای ISP، ISDP، وایمکس و GPRS شامل تخفیفهای مذکور نشدهاند.
نکته قابل توجه آنکه هیچ یک از نمایندگان شرکتهای PAP که عضو و بخشی از کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی محسوب میشوند در این نشست صنفی حضور نیافتند تا نقشی در اعتراض صنفی به این موضوع داشته باشند. اگرچه رییس سازمان نصر کشور سعی کرده وارد این فضا و علت غیبت حتی رییس این کمیسیون نشود، اما ظاهراً خروجی این موضوع حاکی از آن است که منافع شرکتی بر منافع صنفی مقدم است.
اگرچه سازمان نظام صنفی رایانهای وعده پیگیری و رسیدگی به این مشکل را داده اما موضوع اخیر نشان داد که PAPها مسیر و سیاستهای مستقل خود از این سازمان را دارند. شاید به همین دلیل بوده که از گذشته کنسرسیوم شرکتهای ندا ایجاد شده تا خارج از چارچوبهای سازمان نصر پیگیر امور صنفی خود باشند.
از این رو بعید نیست هر طیفی از شرکتهای عضو نظام صنفی زمانیکه منافع خود را در جایی و به شکلی خارج از این سازمان ببینند، مسیر خود را جدا کرده و راه خود را بروند. مشابه این اتفاق در سالهای قبل و به شکلهای دیگری نیز رخ داده و نتیجه آن شکلگیری نهادهای جدید و موازی بوده است.
در نهایت اینکه اگر سازمان نصر توفیقی در پیگیری حقوق شرکتهای اینترنتی نداشته باشد، آیا باید شاهد تشکیل یک انجمن، کنسرسیوم یا دبیرخانه جدید و مستقل از شرکتهای ISP، ISDP، وایمکس و GPRS باشیم؟
- ۹۲/۱۲/۰۶