منطق نامشخص حمایت از محتوای الکترونیکی
ایتنا - منطق حاکم بر توزیع این حمایتها، کاملا مشخص نیست، ضمن این که نحوه تخصیص این حمایتها نیز هیچگاه از سوی دستگاههای مزبور، اطلاعرسانی نمیگردد.
اهمیت و نقش موضوع «محتوای دیجیتالی» در جامعه اطلاعاتی، آن را به عنوان یکی از چالشهای مهم جوامع در حال توسعه تبدیل نموده است.
کشورهای توسعه یافته با سرمایهگذاریهای فراوان در این زمینه، توانستهاند ضمن انتشار و اشتراک دانش و فرهنگ خود با دیگر نقاط دنیا، جایگاه شایان توجهی برای خود در شبکههای اطلاعرسانی و شبکه جهانی اینترنت بدست آورند.
اهمیت این موضوع در جامعه اطلاعاتی به قدری مورد توجه قرار گرفته که مطابق برخی نظریهها، هر کشور به میزان محتوایی که تولید و برروی شبکه ارائه نموده، عملا هویت خود را به اثبات رسانده و ابراز وجود میکند، و از این دیدگاه، جایگاه موضوع محتوا، مسئلهای اساسی و تامین کننده منافع ملی کشورها محسوب میگردد.
در کشور ما نیز با ورود فناوریهای نوین و به ویژه فناوریهای اطلاعات و ارتباطی، مقوله محتوا به تدریج مطرح گردید، اما به نظر میرسد چندانکه باید نتوانسته جایگاه مهم و تاثیرگذار خود را بیابد.
این ضعف بخصوص با عنایت به سابقه تمدن و فرهنگ ایرانی، و نقشی که میتواند در شبکه بهم پیوسته جهانی ایفا نماید، بارزتر میگردد.
مسئله تولید محتوا در ایران، علاوه بر مشکل اساسی عدم درک جایگاه مهم موضوع، از معضل موازیکاری آسیب میبیند که به نظر میرسد لزوم چارهاندیشی را جدیتر میکند.
به گزارش ایتنا مطابق گزارش رسمی که اخیرا از سوی دولت منتشر شده، برخی حمایتهای انجام شده از تولید محتوا در حوزههای مختلف اعلام گردیده است.
این آمار در جدول زیر مشاهده میگردد:
همانگونه که دیده میشود، منطق حاکم بر توزیع این حمایتها، کاملا مشخص نیست، ضمن این که جرئیات و نحوه تخصیص این حمایتها نیز هیچگاه از سوی دستگاههای مزبور، اطلاعرسانی نمیگردد.
توجه اساسی دولت و دستگاههای مسئول به موضوع تولید محتوا و سرمایهگذاری جدی و برنامهریزی شده و هدفمند بر روی آن، میتواند این خلاء مهم را رفع نموده و آثار مهم دیگری از جمله افزایش ضریب نفوذ اینترنتت، افزایش کاربردهای مفید و علمی، و نیز ارتقاء جایگاه کشورمان در شبکه جهانی را به دنبال داشته باشد.
- ۸۷/۰۴/۱۴