ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

منظور از "اپراتوری که بهتر عمل کند" چیست؟

| دوشنبه, ۲۱ بهمن ۱۳۹۲، ۰۹:۴۷ ق.ظ | ۰ نظر

سعید همتی – وزیر ارتباطات روز گذشته اعلام کرد، انحصار اپراتور سوم در تاریخ 30 مردادماه 93 به اتمام می‌رسد که به هیچ‌وجه تمدید نخواهد شد. همچنین‌ از فردای آن روز یعنی یکم شهریورماه سال آینده اپراتورهای دیگر می‌توانند با پروانه‌ای که دریافت می‌کنند نسل سه را اداره کنند.

اما در همین حال رییس رگولاتوری به میان صحبت‌های وزیر ارتباطات آمده و می‌گوید: مجوز نسل سه براساس ارزیابی اپراتورها در 8 پارامتر ارائه خواهد شد.

بعد از وی وزیر ارتباطات می‌گوید: هر اپراتوری که بهتر عمل کند، اولویت بیشتری برای اخذ پروانه نسل سه و چهار خواهد داشت.

بار دیگر رییس رگولاتوری گفته: همچنین ممکن است پس از آنکه مجوز نسل سوم را به اپراتورهای دیگر ارائه کردیم، پس از آن به اپراتور برتر که از نظر اجرای مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات عملکرد بهتری داشته و همچنین خدمات بهتری به مردم ارائه کرده، مجوز نسل چهار را نیز اعطا کنیم.

این موضوع که هر اپراتوری بهتر عمل کند کمی عجیب به نظر می‌رسد. حالا یک اپراتور 17 سال و دیگری 8 سال سابقه کار و ارایه خدمات به مردم دارند. این که تا شهریور سال آینده هر کس بهتر عمل کند چه مفهومی دارد؟ یعنی اپراتورها تا چند روز آینده باید چه کارهایی کنند تا این مجوز به هر اپراتوری بهتر عمل کرد داده شود؟

(یاد دوران مدرسه و مبصرها و نوشتن اسم در بخش خوبهای کلاس به خیر!)

اگرچه بنا به گفته رییس رگولاتوری مجوز نسل 3 براساس ارزیابی پارامترهای 8 گانه رگولاتوری به اپراتور خوب ارایه می‌شود. اما آیا هیچ کارشناسی در کشور می‌تواند بررسی‌های فنی که قرار بود عملکرد ماهانه اپراتورها را بررسی کند مورد تایید قرار دهد؟

در 5 ماه گذشته دو گزارش ارزیابی اپراتورها منتشر شده که انبوهی از ابهامات بی‌پاسخ را در میان رسانه‌ها و کارشناسان ایجاد کرد و به تعبیری بیشتر شبیه به گزارش‌های آب و هوای کشور که بود که با عبارات کمی تا قسمتی مطلوب و مناسب نتایج ارزیابی‌ها اعلام شده بود.

امروز اما عملکرد اپراتورها مثل روز برای همه از شخص وزیر ارتباطات و رگولاتوری گرفته تا مردم روستاهای کوچک کشور روشن و مبرهن است. کافیست به میان مردم رفته و نه از یک اپراتور بلکه درخصوص عملکرد تمام اپراتورها از آنها سوال کرد. کافیست مروری بر اخبار و گزارش‌های رسانه‌ها داشت.

کافیست مروری بر شکایات و نارضایتی‌ها داشت. همه این موارد روشن است و حالا مردم هستند که به راحتی انتخاب کرده‌اند چرا و از کدام اپراتور باید استفاده کنند.

با این وجود آیا روشی که وزارت ارتباطات و رگولاتوری در اعطای مجوز نسل سه و چهار در پیش گرفته‌اند شایبه برانگیز نیست؟ این که گفته شود هر کس گوش به فرمان‌تر از دیگران بود مجوز می‌گیرد؟ شکی نیست که رگولاتوری ناظر بر حسن اجرای قوانین از سوی اپراتورهای کشور است و باید در این خصوص فصل‌الخطاب باشد.

اما آیا دو گزارش ارزیابی اپراتورها از سوی رگولاتوری قابل دفاع است؟ آیا رگولاتوری با همه اپراتورها رفتار و برخوردی یکسان دارد؟ و در نهایت اینکه آیا این احتمال وجود دارد مانند آنچه در خصوص نسل سوم رخ داد، به علت انتخابی نادرست و تداوم آن اشتباه، کشور و مردم بار دیگر سال‌ها از دریافت خدمات نسل‌های پیشرفته موبایلی محروم شوند؟

20

  • ۹۲/۱۱/۲۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">