ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مهاجرت ایران به IPV6

| دوشنبه, ۳ آبان ۱۳۸۹، ۰۲:۰۹ ب.ظ | ۲ نظر

معاون شرکت فناوری اطلاعات از تشکیل گروه ضربت برای مهاجرت به نسخه 6 آدرس های عددی اینترنتی خبر داد و گفت: توزیع نسخه 4 آدرسهای عددی اینترنتی تا چند ماه دیگر در کل دنیا به اتمام می رسد به همین دلیل مقدمات کار برای مهاجرت به نسخه 6 این پروتکل آغاز شد.

علی اصغر انصاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نسخه 4 آدرسهای عددی اینترنتی از 30 سال پیش در حال استفاده است که پیش بینی می شود توزیع آن تا چند ماه دیگر در کل دنیا به اتمام برسد به همین دلیل با تشکیل گروه ضربت درصدد فراهم آوردن مقدمات کار برای مهاجرت به نسخه 6 این پروتکل هستیم.
بروزرسانی سیستمهای آدرس گذاری اینترنتی

به گزارش خبرنگار مهر، IPV6 سیستم جدید آدرس دهی بر اساس پروتکل اینترنتی است که می تواند تعداد آدرسهای اینترنتی را نسبت به IPV4 تا چندین برابر افزایش دهد. به این معنی که نسخه 4 آدرسهای عددی اینترنتی تنها می تواند 3/4 میلیارد آدرس اینترنتی ایجاد کند اما نسخه 6 این پروتکل می تواند از دو هزار و 128 میلیارد آدرس اینترنتی پشتیبانی کند و بر این اساس IP های بیشتری ایجاد شود.

پایه IPV6 از سال 1994 گذاشته شده است و در خاورمیانه نیز شرکتهای اینترنتی و مخابراتی از سالهای قبل تلاشهایی را برای بروزرسانی سیستم های آدرس گذاری اینترنتی انجام داده بودند و موفقیت هایی را هم کسب کرده بودند که از جمله آنها می توان به شرکت اماراتی اتصالات اشاره کرد که این شرکت از سال 2001 تاکنون از سیستم IPV6 استفاده می کند و به همین خاطر نسبت به رقبای خود موفق تر بوده است.

تشکیل گروه ضربت برای مهاجرت به IPV6

معاون شرکت فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه کشورهای مختلف کم کم به استفاده از IP های نسخه 6 مهاجرت می کنند به مهر گفت: IP آدرس عدد منحصر بفردی است در اینترنت که تاکنون از نسخه چهار کشور برای آن استفاده می شد اما با اتمام این آدرسهای عددی بخشهایی از کشورهای دنیا به نسخه 6 مهاجرت کردند که در ایران نیز گروه مهاجرت از IPV4 به IPV6 تشکیل شده است.

انصاری اضافه کرد: این گروه ضربت متشکل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت مخابرات ایران، شرکت ارتباطات زیرساخت، مرکز تحقیقات مخابرات ایران، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرکت فناوری اطلاعات، شرکت همراه اول و دانشگاههای صنعتی شریف، صنعتی اصفهان، تبریز و علم و صنعت است تا تمام مقدمات برای مهاجرت به این ورژن انجام شود.

وی اقدامات این گروه را مربوط به بحث تنظیمات و اقدامات پژوهشی ارزیابی کرد و گفت: فاز اولیه این پروژه تعریف شده به نحوی که برای انتخاب مشاور و مجری این طرح نیز اسناد مناقصه به فروش رسیده است.

اجرای برنامه‌های آموزشی را برای استفاده از ورژن IPV6

معاون شرکت فناوری اطلاعات با بیان اینکه مشاور و مجری این طرح باید از پتانسیلهای خارجی هم در این پروژه استفاده کرده و گروه ضربت را همراهی کند از راه اندازی سایت رسمی پروژه مهاجرت به IPV6 به نشانی اینترنتی http://ipv6iran.ir خبر داد و به مهر گفت: در این سایت اطلاعات رسمی از مهاجرت و کلیات این پروژه اعلام شده است.

وی با اشاره به مهاجرت کشور کره جنوبی از IPV4 به IPV6 که مقدمات آن از سال 2002 در این کشور آغاز شده است به مهر گفت: یکی از برنامه های کره جنوبی برای این مهاجرت بحث آموزشی و اطلاع رسانی بود که ایران نیز با الگو گرفتن از این کشور، برنامه های آموزشی را برای استفاده از ورژن IPV6 در دستور کار قرار داده است.

مزایای گذار به IPV6

به طور کلی زمانی که تعداد کاربران ارتباطی منطقه افزایش می یابد و درخواست مشترکان برای استفاده از خدماتی مثل وای فای، وایمکس، RFID و بلوتوث بالا می رود، کنار گذاشتن سیستم IPV4 و استفاده از IPV6 بهترین راه ممکن خواهد بود و می تواند همه مشکلات موجود را از میان بردارد.

این سیستم به جز افزودن آدرسهای جدید می تواند امکانات دیگری را در اختیار افراد قرار دهد به این معنی که نسخه 6 آدرسهای عددی اینترنتی در کنار افزایش انعطاف پذیری سیستم مرکزی باعث خواهد شد تا کیفیت تمام خدمات عرضه شده افزایش یافته و در نتیجه میزان رضایتمندی مشتریان به طور قابل توجه بیشتر شود.

کارشناسان امروزه دریافته اند که IPV6 بهترین سیستم برای عرضه خدمات بیشتر صوتی و تصویری در اینترنت محسوب شده و باعث می شود مشکلات موجود در این زمینه مرتفع شود.

از دیگر مزایای این سیستم می توان به توانمندیهای آن برای دستگاههای قابل حمل اشاره کرد به نحوی که IPV6 به تمامی مشترکان تلفن همراه امکان می دهد تا آسان تر از گذشته به شبکه های موجود دسترسی داشته باشند و بدون تماس مجدد با شبکه مرکزی و تغییر IP خود، مزایای اینترنت پرسرعت را به کار برند.

  • ۸۹/۰۸/۰۳

نظرات  (۲)

درباره پروتکل ip v6 (کاربرد سرعت آینده)بیزحمت برایم ایمیل کنید
اولین خاصیتش اینه که چون دولت آمادگی کافی نداره, احتمالاْ چند روز فیلترینگ قطع میشه.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">