مهار داروهای تقلبی ماهوارهای نیازمند اقدام پلیس و وزارت ارتباطات
وزیر بهداشت درخصوص چرایی عدم برخورد با تبلیغات اغواکننده دارو و مکملها در ماهوارهها که از زیرساختهای ارتباطی داخل کشور استفاده میکنند، گفت: برای برخورد با آنها نیازمند اقدامات وزارت ارتباطات، پلیس فتا و قوه قضائیه در این بخش هستیم.
به گزارش تسنیم، سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت در حاشیه بیست و پنجمین همایش معاونان بهداشت، درمان و امداد ناجا با اشاره به تفاهم نامه منعقد شده میان وزارت بهداشت و نیروی انتظامی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عمده موضوعات مورد بحث در این تفاهمنامه در خصوص موضوعات پیشگیری و کمکهای ناجا در حوزه بیماریهایی است که عمدتاً واگیر، بیماریهای مشترک بین انسان و دام و بیماریهایی است که از طریق اتباع خارجی که به صورت غیرقانونی وارد کشور میشوند قابل انتقال است.
وزیر بهداشت اضافه کرد: علاوه بر این موارد، همکاری در خصوص مبارزه با داروهای قاچاق، درمان اعتیاد و عوامل موثر در تشدید آسیبهای اجتماعی نیز از جمله موضوعات مورد بحث در این تفاهم نامه است؛ همچنین مبارزه با شایعهپردازی در خصوص سلامت آب و غذا و برخورد با تبلیغات اغواکننده ازجمله مواردی است که در این تفاهم نامه دیده شده و پلیس میتواند در این بخش کمکهای بسیاری داشته باشد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص جنبه حمایت وزارت بهداشت از ناجا در قالب این تفاهمنامه گفت: در قالب این تفاهمنامه، تعهداتی بر عهده وزارت بهداشت است و ما ارائه خدمات به پرسنل ناجا و کمک به بیمارستانهای و پلی کلینیکهای آنها را عهدهدار شدیم.
هاشمی پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اعلام یک شماره مشترک برای خدمات امدادی، درمانی و اورژانسی، با استقبال از این موضوع اظهار کرد: هم پلیس و هم بقیه شرکاء اعم از وزارت بهداشت، وزارت راه، آتشنشانی، هلال احمر و ... از این مضوع استقبال میکنند ولی این مساله نیازمند مصوبه مجلس است.
وزیر بهداشت در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص چرایی عدم برخورد با تبلیغات اغواکننده ماهوارهها که از زیرساختهای ارتباطی داخل کشور استفاده میکنند، گفت: به هر حال در فضای مجازی شاهد تبلیغات داروها و مکملها هستیم که عمدتاً تقلبی بوده و برای برخورد با آنها نیازمند اقدامات وزارت ارتباطات، پلیس فتا و قوه قضائیه در این بخش هستیم.
وی در خصوص فروش داروهای کمیاب در ناصرخسرو نیز گفت: باید گفت جنس کار در این خیابان تغییر کرده است و هم اکنون داروی رسمی که در فهرست دارویی کشور وجود دارد در این خیابان به فروش نمیرسد.
قاضیزاده هاشمی به موضوع اصالت داروها اشاره کرد و گفت: در 70 درصد داروها هولوگرامی تعیین شده که با اسکن آن توسط موبایل، میتوان از اصالت و قیمت آن دارو اطمینان حاصل کرد.