ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مهمترین تهدیدهای سایبری ماه‌های اول 2013

| سه شنبه, ۲۹ مرداد ۱۳۹۲، ۰۶:۰۷ ب.ظ | ۰ نظر

محققان امنیتی گزارش کامل خود از تهدیدات سه ماهه دوم سال 2013 میلادی را منتشر و به تجزیه و تحلیل حوادث و رخدادهای امنیتی مهم در طول این سه ماه پرداخته و چشم انداز امنیت را در سه ماهه سوم این سال بررسی کردند.

طبق این گزارش، بدافزارهای تلفن همراه، هم به لحاظ کمیت و هم به لحاظ پیچیدگی افزایش معناداری را نشان داده اند.

q2malware2013_pic01.jpg

بطوریکه نه تنها کلاهبرداران سایبری به دنبال توسعه نرم افزارهای مخرب خود در هدف گرفتن سیستم عامل هستند، بلکه رفتار این بدافزارها در زمان حمله نیز به مراتب پیچیده تر از گذشته شده است.

علاوه بر این کلاهبرداران به دنبال طراحی کمپین هایی هستند تا به این وسیله برنامه های مخرب خود را قانونی جلوه داده و امکان سرقت اطلاعات قربانیان را فراهم کنند.

بطوریکه در طول سه ماهه دوم سال 2013، بیش از 983 هزار تهدید شناسایی شده که از این تعداد بیش از 570 هزار حمله بر پایه اینترنت بوده و نزدیک به 400 هزار مورد آلودگی نیز در سیستم های قربانیان نیز کشف شده است.

روش معمول کلاهبرداران سایبری در توزیع بدافزارهای مخرب در تلفن همراه، دریافت برنامه های مشروع و اضافه کردن کدهای مخرب خود به آنها است.

سپس این برنامه ها را دوباره در فروشگاه هایی نظیر GooglePlay توزیع می کنند تا توسط کاربران دریافت شوند. با پایان ماه ژوئن، بیش از 100 هزار برنامه مخرب موبایل که از همین شیوه توزیع استفاده کرده اند، کشف شده است.
گروه بندی بدافزارها براساس رفتار

دسته بزرگی از تروجان های تلفن همراه از روش های سنتی و قدیمی نظیر اس ام اس استفاده می کنند اما در سه ماهه دوم سال 2013 کلاهبرداران قابلیت های بیشتری را به تروجان ها اضافه کرده اند.

بطوریکه تروجان هایی که از شیوه درب های مخفی (Backdoors) استفاده می کنند، بیشترین تغییر را تجربه کرده اند.

در این شرایط، تروجان های اخاذ رشد چشمگیری داشتند. اولین اخاذ مبتنی بر سیستم عامل اندروید، تروجانی تحت عنوان Free Calls Update به عنوان یک برنامه کاملا رایگان بود که از طریق فروشگاه های ویژه فروش برنامه های اندروید از سوی کاربران دریافت (Download) می شد.

پس از نصب این تروجان اخاذ به دنبال کسب دسترسی های لازم و اعمال تغییرات در تنظیمات دستگاه بود تا اینکه بتواند برای بازگرداندن فایل ها و همچنین موقعیت به شرایط قبلی خود، از قربانی پول طلب کند.
بدافزار Bitcoin

علاوه بر بدافزارهای ویژه موبایل، در دنیای سیستم های کامپیوتری خانگی و شبکه های سازمانی نیز، شاهد گسترش بدافزارهای مخرب و افزایش تهدیدات و مخاطرات امنیتی بوده ایم.

در این میان در طول مدت سه ماهه دوم سال 2013 بدافزار Bitcoin بیش از هر بدافزار دیگری سر و صدا به پا کرد.
q2malware2013_pic02.jpg

بر این اساس محققان امنیتی یک کمپین هرزنامه ای را بر روی اسکایپ شناسایی کردند که یک نوع بدافزار با قابلیت های Bitcoin را گسترش می دهد.

Bitcoin یا BTC یک پول دیجیتالی غیرمتمرکز است که از اوایل امسال، محبوبیت آن افزایش یافته است و برای سرمایه گذاران و مجرمان سایبری بسیار جذاب شده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت ایمن رایانه پندار، نماینده رسمی و انحصاری شرکت پاندا سکیوریتی در ایران، این بدافزار بر روی کامپیوترهایی که از منابع GPU و CPU استفاده می کنند، تولید و معمولا توسط کاربرانی اجرا می شود که کامپیوترهای چند GPU را اداره می کنند.

در نتیجه کلاهبرداران سایبری بدافزارهایی را توسعه دادند که می توانند از CPUها و GPUهای کامپیوترهای آلوده شده برای تولید Bitcoin ها سوءاستفاده کنند.

و در نهایت اینکه این دو بدافزار تنها نمونه کوچکی از بدافزارهای مخرب و خطرناکی بودند که هر روزه در عالم مجازی توزیع و گسترده می شوند از این رو تنها راه نجات، هوشیاری کاربران و اقدام به موقع آنها در مقابله با این تهدیدات است.

  • ۹۲/۰۵/۲۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">