ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نتیجه کندی در تصویب قوانین حوزه ICT

| سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۳۰ ق.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - بارها و بارها هم شنیده‌ام و هم تجربه کرده‌ایم که فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی آنقدر سریع در حال رشد و توسعه هستند که مجالی به هیچ تعلل و کندی در فرهنگ‌سازی و قانون‌گذاری نمی‌دهند.

به عبارتی فناوری‌ها منتظر و معطل دولت‌ها نشده و به هر شکلی راه خود را به سراسر دنیا می‌گشایند. نتیجه این رشد انفجارگونه فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی بود که جهان را در قالب اجلاس WSIS دور هم جمع کرد تا هر چه سریع‌تر راه‌های ورود این فناوری‌ها به جوامع را بررسی کرده و مانع شکاف‌های فناورانه در جهان شوند.

اما گویی در شرایطی که دنیا در حال تمرکز روی یک فناوری است، پدیده دیگری متولد شده و همه محاسبات را به هم می‌ریزد. چه بسا امروز دنیا دچار نوعی چالش در تطبیق جوامع با فناوری‌های نوین بوده و به عبارتی پر بیراه نیست اگر بگوییم قانونگذاران حوزه ICT در تمام دنیا به نوعی در حالت آماده‌باش دایمی قرار گرفته‌اند.

کشور ما نیز ناخواسته با این کوران فناوری مواجه بوده و همچون بسیاری از کشورهای دنیا در معرض زاد و ولد پدیده‌های جدیدی است که گاه به درستی نیز نمی‌دانیم چگونه باید آن را قانونمند و مهار کرد.

اما اگر در نحوه مواجهه با این فناوری‌های نوظهور، تعلل کنیم، چه خواهد شد؟ ذکر مثالی در این خصوص کمک خواهد کرد.

این روزها گفته می‌شود مسوولان در حال تدوین ضوابط ارسال پیامک‌های انبوه هستند و حتی این موضوع به سرانجام نهایی نیز نرسیده است. این موضوع در حالی معطل بوروکراسی‌هاست که انواع و اقسام پیام‌رسان‌های موبایلی با سرعتی بالا همچنان در حال افزایش ضریب نفوذ خود هستند و کاربران نه تنها متن که فیلم و عکس هم بر بستر آن مبادله می‌کنند.

بدتر آنکه حالا اپراتورهایی از خارج کشور مشغول به کار شده‌اند که به شکلی فله‌ای و انبوه انواع و اقسام پیام‌های تبلیغاتی را بدون هیچ نظارت و پرداخت وجهی در داخل کشور به موبایل کاربران ایرانی با هر سن و جنسیتی سرازیر می‌کنند.

و این تنها یک نمونه کوچک از ده‌ها نمونه است. به این ترتیب قوانین مربوط به پیامک‌‌های انبوه و پیوست‌های فرهنگی در حالی شکل و شمایل می‌گیرند که وقتی تصویب شوند، اصولا دیگر نیازی به آن‌ها نبوده و شاید تنها بخش کوچکی از جامعه مشمول استفاده از این قوانین شوند.

به پیامک‌های انبوه و پیوست‌های فرهنگی باید پدیده‌های در حال فراگیری همچون پول مجازی، اینترنت‌ ماهواره‌ای و اپراتورهای مجازی و غیره را نیز افزود که اتفاقاً از خارج کشور و دور از دسترس مسوولان کشورها در حال گسترش و شکل‌گیری هستند. (منبع:عصرارتباط)

  • ۹۳/۱۱/۱۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">