ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نیمی از سیم کارت‌های دولتی قابل کپی است

| دوشنبه, ۲۷ آذر ۱۳۸۵، ۰۵:۲۴ ب.ظ | ۰ نظر

یک مقام آگاه گفت: باتوجه به اینکه تا پایان سال گذشته واگذاری سیم کارتهای دولتی با تکنولوژی comp1 بوده است، حدود 8 میلیون سیم کارت دولتی(بیش از نیمی از سیم کارتهای موجود) قابل کپی کردن و سوء استفاده است.

یک مقام آگاه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی فارس اظهارداشت:کپی سیم کارت تلفن همراه طبق اعلام کارشناسان مخابراتی تنها بر روی سیم کارتهای دولتی قابل اجرا است.

وی افزود:کپی سیم کارت در بازار اکنون بر روی سیم کارت با تکنولوژی comp1 است که مخابرات ایران تاکنون بیش از 8 میلیون سیم کارت با این تکنولوژی واگذار کرده است.

وی گفت:این تعداد سیم کارت در کل کشور پراکنده است.مخابرات تا پایان بهمن ماه سال گذشته و همزمان با ثبت نام سال گذشته سیم کارت اقدام به واگذاری با تکنولوژی قدیمی comp1 کرده است.

در حال حاضر 13 میلیون و 600 هزار سیم کارت توسط دولت واگذار شده است که حدود 60 درصد آن با تکنولوژی قدیمی است و قابل کپی کردن می‌باشد.

این کارشناس مخابراتی اظهارداشت:برخی از فعالان بازار و کارشناسان معتقدند که مخابرات به عنوان متولی سیم کارت دولتی موظف به جمع‌آوری سیم کارت با تکنولوژی comp1 است.رقم تقریبی برای تعویض این نوع سیم کارت برای بیش از 8 میلیون مشترک حدود 24 میلیارد تومان است.یعنی هزینه‌ای معادل 30 هزار ریال برای هر سیم کارت که دولت باید متقبل شود.

کپی سیم کارت در زمانی اتفاق می‌افتد که سیم کارت مورد نظر درون دستگاه کپی قرار گیرد.

سیم‌کارت‌های کپی شده حداکثر ظرف ‪ ۱۲‬ساعت شناسایی و بلوک می‌شود

رییس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران، گفت: سیم کارت‌های کپی شده تلفن همراه حداکثر ظرف ‪ ۱۲‬ساعت از زمان کپی شدن توسط سیستم‌های مخابرات شناسایی شده و هر دو سیم‌کارت اصل و فرع بلوک (قطع) می‌شوند.

"وفا غفاریان" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه ارتباطات ایرنا افزود: این دستگاه‌های کپی سیم کارت که چندی است به بازار آمده‌اند، ساخت چین هستند و توانایی کپی کردن سیم کارت‌های قدیمی ما مشهور به کانتنت یک را دارند.

به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، این دستگاه قابلیت کپی سیم‌کارت‌های جدید ارتباطات سیار و نیز تمامی سیم‌کارت‌های تالیا و ایرانسل را که آن‌ها نیز از نوع جدید هستند و دارای سیستم‌های امنیتی بیشتری هستند، ندارد.

غفاریان درباره شیوه شناسایی سیم کارت‌ها کپی‌شده، گفت: ازآنجا که سیم- کارت‌ها مرتبا موقعیت خود را به رایانه‌های ما اعلام می‌کنند و شماره گوشیها نیز ثبت است، سیستم دو سیم‌کارت را که با دو شماره از دومحل تماس می‌گیرند، می‌یابد و چون امکان تشخیص فرع و اصل سیم کارت نیست، هر دو را بلوک می‌کند تا مالک دستگاه مراجعه و تکلیف خود را معین کند.

رییس هیات مدیره شرکت مخابرات گفت که امور مشترکان شرکت ارتباطات سیار به وی اعلام کرده است سیم‌کارت‌هایی که‌تاکنون کپی شده چندان زیاد نبوده‌اند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارشنبه گذشته در گفت‌وگو با خبرنگاران، وجود چنین سیم‌کارت‌هایی را شایعه خواند و گفت: سیستم‌های ما چنین چیزی را تشخیص نداده است و ممکن است نوعی کلاهبرداری برای فروش یک دستگاه باشد.

غفاریان در عین حال گفت که ظرف دو سه ماهی که با بلوک شدن سیم کارت‌های کپی شده، این دستگاه‌ها از رواج می‌افتند ، نگران کسانی است که ممکن است چنین سیم کارتهایی را بخرند و لذا به مردم توصیه کرد سیم کارت رااز مراجع معتبر خریداری که پروانه کسب دارند و نیز سیم کارت خود را به کسانی که نمی‌شناسند و اطمینان به آنها ندارند، ندهند.

"عباسعلی ابوالفضلی" مدیر روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار نیز گفت که تاکنون تنها یک مورد سیم کارت کپی شده شناسایی و بلوک شده است.
کپی سیم‌کارت‌های تلفن همراه در صورت وجود شاکی پیگیری می‌شود

معاون دادستان تهران تاکید کرد که در صورت شکایت شهروندان از موارد کپی سیم‌کارت تلفن همراه، این موارد در دادسراها مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

محمود سالارکیا در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به مساله کپی سیم کارت‌های تلفن همراه در کشور گفت: این مساله مربوط به بحث حقوق اشخاص و استفاده از «من غیر حق» یعنی استفاده از ابزار دیگران است که در صورت وجود شاکی این مساله در دادسرا‌های نواحی قابل پیگیری و رسیدگی است.

وی افزود: هر سیم‌کارت اصلی دارای سند رسمی است که از سوی نمایندگی‌های مجاز فروش تلفن همراه به خریداران ارایه می‌شود بنابراین توصیه‌ها به مردم عزیز کشورمان این است که تنها در صورت دریافت سند، اقدام به خرید کنند و هم در صورتی که افرادی با پدیده کپی سیم کارت‌های تلفن همراه مواجه شدند می‌توانند علیه فروشندگان اقامه دعوی کنند و به دادسرا مراجعه کنند تا در مورد رسیدگی به شکایت‌ها اقدام شود.

معاون دادستان تهران در ادامه با هشدار نسبت به خرید کپی سیم‌کارت‌های تلفن همراه در کشور اظهار داشت: مردم می‌توانند با درخواست سند سیم کارت‌ها از فروشندگان و نمایندگای‌های مجاز از دریافت سیم‌کارت‌های جعلی مصون بمانند.

سالارکیا با بیان این که این مساله یک بحث حقوقی اشخاص است، ادامه داد: مجازات عاملان این نوع تخلفات نیز حق اشخاص به شمار می‌رود یعنی ممکن است این مساله تنها در خصوص چند نفر باشد که با رضایت شاکی مساله حل شود بنابراین نمی‌توان به آن جنبه مجرمانه اطلاق کرد.
شناسایی کپی سیم کارت تنها در زمان استفاده همزمان میسر خواهد شد

شناسایی کپی سیم کارت تنها در زمان استفاده همزمان مشترکین در شبکه امکان‌‏پذیر خواهد بود.

یک کارشناس مخابرات، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا ، با بیان این که سیم کارت‌‏های شبکه تلفن همراه بر اساس یک الگوریتم خاص, کد گزاری شده و تایید هویت می‌‏شوند، اظهارداشت: تنها در صورتی امکان کپی این سیم کارت‌‏ها وجود دارد که بتوان آن الگوریتم را شناسایی کرد.

وی ، با تاکید بر این که سیم کارت تلفن همراه در گذشته با ورژن‌‏های قدیمی تجهیز شده بود که امکان کپی آن وجود داشت, یادآور شد: در حال حاضر کلیه کمپانی‌‏های تولید سیم کارت از لحاظ فنی از آخرین ورژن تجهیزات استفاده می‌‏کنند که باعث ضریب امنیت بالای این شبکه خواهد شد.

این کارشناس مخابرات ، کپی سیم کارت را امری آسان ندانست و خاطرنشان کرد: اگرچه امکان این امر از لحاظ فنی وجود دارد، اما بعید به نظر می‌‏رسد با دستگاه‌‏هایی که در حال حاضر در بازار به فروش می‌‏رسد بتوان این کار را انجام داد.

وی ، واگذاری غیرمعمول سیم کارت در سال جاری را دلیل بر کپی سیم کارت ندانست و گفت: واگذاری زودتر از موعد سیم کارت‌‏ها ربطی به کپی ندارد.

این کارشناس مخابرات ، با بیان این که از لحاظ فنی تنها زمانی سیستم شبکه تلفن همراه می‌‏تواند استفاده غیرمجاز از سیم کارت را شناسایی کند که دو مشترک هم زمان از یک سیم کارت استفاده کنند، خاطرنشان کرد: در صورتی که کپی سیم کارت در شبکه ارتباطات سیار تایید شود تنها راهی که مشترکان را می‌‏تواند از این معضل نجات دهد اعلام شماره سریال گوشی‌‏های مورد استفاده خود به شبکه ارتباطات سیار خواهد بود.

وی، افزود: اگر بحث کپی صحت داشته باشد باید شرکت ارتباطات سیار تدابیری را بیاندیشد تا کلیه مشترکین شماره سریال گوشی خود و تطبیق و یا عدم آن را به سیستم ارتباط اعلام کنند و این اطلاعات به روز شود که این امر نیازمند زمان طولانی است.

  • ۸۵/۰۹/۲۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">