همایش ملی سوادآموزی در دنیای دیجیتال برگزار شد
سالگشت روز جهانی سواد آموزی با محوریت دنیای دیجیتال، با حضور مسئولان کشوری و بینالمللی برگزار شد.
به گزارش فارس، همایش ملی سوادآموزی در دنیای دیجیتال، به مناسبت سالگشت روز جهانی سوادآموزی، امروز در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در این مراسم مسئولان وزارت آموزش و پرورش، نمایندگان نهادهای بینالمللی یونسکو، یونیسف، کمیساریای عالی پناهندگان و رؤسای ادارات سوادآموزی استانهای سراسر کشور حضور داشتند.
بررسی وضعیت سواد در کشورمان در مقایسه با دیگر کشورها، پیشرفتها و چالشهای سوادآموزی و همچنین ارائه راهکارهایی برای جذب بیشتر سوادآموزان کشورمان و اتباع، از محورهای این همایش بود.
افزایش آموزش سواد به بیسوادان با «تبلت»
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: شعار امسال روز جهانی سوادآموزی، «سوادآموزی در دنیای دیجیتال» است.
وی در ادامه به شعار روز جهانی سواد آموزی اشاره کرد و گفت: شعار روز جهانی امسال،"سوادآموزی در دنیای دیجیتال" است که به نظر میرسد تعقیب این رویکرد با شرایط و نیازها و ویژگیهای بزرگسالان تناسب بیشتری دارد و میتواند فرصت خوبی را برای تغییر جریان عرضه محوری به تقاضا محوری را فراهم کند.
باقرزاده با اشاره به برخی اقدامات سازمان نهضت سوادآموزی در 5 سال گذشته، ابراز داشت: پژوهش و اجرای آزمایشی، آموزش از طریق تبلت به بزرگسالان بی سواد، آموزش مهارتهای اولیه «icdl» ویژه فراگیران دوره دوم سوادآموزی، انتشار کتاب «خانواده سلامت »و همکاری با جهاد دانشگاهی تهران، از جمله اقدامات است.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی افزود: به نظر میرسد سوادآموزی در انتخاب ابزارها و روشهای یاددهی – یادگیری، میباید توجه افزونتری به فناوریهای جدید داشته باشد؛ لیکن این مهم را نباید از نظر دور داشت که پذیرش فناوری نو از سوی کاربران، از عوامل کلیدی موفقیت یک فناوری است. این پذیرش در بستر زمان شکل میگیرد و نیازمند فرصت کافی است.
وی با اشاره به نتایج یک پژوهش ملی در مورد نحوه استفاده از فناوریهای نوین در سواد آموزی، گفت: امکان استفاده از فناوری از منظر زیرساخت، برای سوادآموزان ضعیف است، مهارت نیروی انسانی برای سازماندهی مراحل تدریس بر اساس فناوری در حد قابل قبول نیست، آمادگی سوادآموزان برای پذیرش فناوری جدید ضعیف است و قابلیت محتوای آموزش برای ارائه در فضای دیجیتال حداقلی است.