ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

امین محمودی- بازار فروش و اجاره‌بهای مسکن طی یک دهه اخیر به دلیل کاهش شدید ساخت و ساز با افزایش قیمت‌ها و نوسانات زیادی همراه بود به طوری که رکوردهای افزایش قیمت مسکن و اجاره‌بها، یکی پس از دیگری در بیشتر شهرهای کشور شکسته شد.

همین امر سبب شد دلالان نیز بیکار ننشسته و با کوچ خود به سایت‌های اینترنتی همچون دیوار و شیپور به دنبال افزایش منفعت خود باشند به طوری که رسما با ترفندهایی از جمله قیمت‌سازی فروش و اجاره‌بهای مسکن در این بازار جولان می‌دادند.تا جایی که بعضا دلالان و سوداگران از بستر دو سایت اینترنتی استفاده کرده واملاکی که اصلاوجود خارجی نداشتند را در این سکوها آگهی می‌کردند.

به عبارت دیگر می‌توان گفت شیوه کار دلالان مسکن بدین گونه بود که به عنوان مثال برای یک واحد مسکونی، تعداد زیادی آگهی فروش یا اجاره در دیوار و شیپور با قیمت‌هایی با فاصله زیاد بارگذاری کرده و مالک یاموجر را تحت‌تاثیر قرار می‌دادند که قیمت واحد بالاتر از رقم مدنظر او است و آنها می‌توانند با قیمت بالاتری ملک را به فروش برسانند یا اجاره بدهند، مشروط بر این که مالک یا موجر پورسانت بیشتری به دلال بدهند.

به همین دلیل می‌توان گفت دلالان مسکن فقط با مانور آگهی روی یک واحد مسکونی در دیوار و شیپور، قیمت آن را نسبت به نرخ مدنظر مالک یا موجر به‌شدت بالا می‌بردند و موجب تحریک بازار به افزایش قیمت می‌شدند.

از این رو وزارت راه و شهرسازی در چندین نوبت به مقابله با این دو سایت پرداخت تا جایی که کار به مسدود شدن آنها هم در برخی برهه‌ها رسید اما زخم کاری این وزارتخانه بر پیکره دلالان را می‌توان به راه اندازی سامانه خودنویس مرتبط دانست تا جایی که کارشناسان از آن به عنوان پایان دوران پادشاهی دلالان و املاکی‌ها و قیمت‌سازی‌های آنها یاد کردند. در همین خصوص خلیل محبت‌خواه، مدیرعامل شرکت عمران پردیس گفت: سوداگرانی که در بازار مسکن مهر پردیس زمینه‌ساز افزایش قیمت می‌شدند، با راه‌اندازی سامانه خودنویس حذف شدند.


   
همراهی دیوار با معامله غیرقانونی امتیاز نهضت ملی مسکن
حال اما به نظر می‌رسد دلالانی که دست‌شان از قیمت‌سازی کوتاه شده به سمت متقاضیان نهضت ملی مسکن رفته‌اند به طوری که شاهد آن هستیم که با وجود نهاده‌های متعدد نظارتی همچون وزارت راه و شهرسازی، مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادها، سایت‌های اینترنتی به‌راحتی متقاضیان نهضت ملی مسکن را متقاعد به فروش واحد مسکونی خود می‌کنند.

به طوری که مشاوران املاک با استفاده از سایت دیوار اقدام به خرید و فروش امتیاز واحدهای نهضت ملی مسکن می‌کنند. به‌عنوان مثال در شهر پرند بنگاه‌های املاک امتیاز واحدهای نهضت ملی مسکن را با قیمت ۲۰۰میلیون تومان خریداری کرده و آن را با قیمت ۵۶۰میلیون تومان به فروش می‌رسانند.

در رباط‌کریم(اسلامشهر)نیز امتیاز واحدهای نهضت ملی مسکن با قیمت ۱۸۰میلیون تومان معامله می‌شود. در شهرهای رودهن، بومهن و دماوند نیز برخی مشاوران املاک آگهی خرید و فروش امتیاز واحدهای مسکن حمایتی را در سایت دیوار منتشر کرده‌اند.

این امر در حالی صورت می‌گیرد که نامه‌ای از طرف دولت مبنی بر ممنوعیت خرید و فروش امتیاز واحدهای نهضت ملی مسکن توسط مشاوران املاک به اتحادیه املاک ابلاغ شده است. به همین دلیل نباید هیچ‌گونه خرید و فروشی چه در بین مشاوران املاک چه در بستر سایت‌های اینترنتی صورت گیرد.

درهمین خصوص یاسر دستمالچیان، دبیر کارگروه تنظیم بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی گفت: با بازرسی‌های صورت‌گرفته توسط کارگروه تنظیم و کنترل بازار مسکن از بنگاه‌های معاملات املاک در سطح کشور، خرید و فروش امتیاز واحدهای مسکونی حمایتی در برخی از بنگاه‌ها در حال انجام است که غیرقانونی است.

وی با تاکید بر این‌که خرید و فروش مسکن‌های حمایتی مطابق با بندی که در قراردادها قید شده، غیرقانونی است، تصریح کرد: بستر این کارهای غیرقانونی عمدتا بنگاه‌های معاملات املاک هستند. در بازرسی‌ها تذکرات لازم به برخی از متخلفان داده شده و بنگاه‌ها در حال حاضر مکلف به رعایت این قانون هستند. 

وی افزود: این معاملات در هیچ‌کدام از محاکم پذیرفته نیست و طبق قانون، دفاتر ثبت اسناد و املاک مجاز به ثبت این دست از قراردادها نیستند.

دبیر کارگروه تنظیم بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی گفت: سوداگران با توجه به این قانون برای این‌که دچار مشکل نشوند، شروع به فروش امتیازهای خود به قیمت پایین‌تر کرده‌اند. مردم هم به جهت ناآگاهی که نسبت به موضوع دارند، اقدام به خرید می‌کنند و دچار ضررهای جبران‌ناپذیر می‌شوند. از مردم خواهشمندیم که از خرید امتیاز مسکن‌های حمایتی اجتناب کنند.
   
حبس از ۴۵ روز تا ۶ ماه یا جزای نقدی
وزارت راه و شهرسازی در نامه‌ای اعلام کرد که با عنایت به ماده ۲۳ قانون پیش‌فروش ساختمان، اشخاصی که بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش‌فروش ساختمان یا بدون اخذ مجوز اقدام به درج یا انتشار آگهی نمایند، به حبس از ۴۵ روز تا ۶ ماه یا جزای نقدی به میزان دو تا چهار برابر وجوه و اموال دریافتی محکوم می‌شوند.در همین خصوص آرش صیادی، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند نیز چندی پیش گفت: خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن پرند ممنوع است و انتشاردهندگان آگهی فروش به حبس از ۴۵ روز تا ۶ ماه و جریمه چهار برابری محکوم می‌شوند.

مجلس باید اقدام سازنده کند
ازطرف دیگر دراین‌باره داوود داداشی،کارشناس اقتصادی به جام‌جم گفت: با توجه به این‌که طی سال‌های گذشته شاهد اقدامات مناسب دولت سیزدهم برای مقابله با دلالان مسکن بوده‌ایم و دولت ساخت دو میلیون و ۶۰۰هزار واحد مسکونی را در دستور کار قرار داده، لازم است همه نهادهای مسئول از جمله وزارت راه و شهرسازی ومجلس شورای اسلامی دراین‌باره اقدام کرده و با ورود خود دوباره اجازه ندهند دلالان در بازار مسکن جولان دهند. کارشناسان معتقدند مجلس باید قانونی تصویب کند تا افرادی که اقدام به فروش امتیاز ملی مسکن می‌کنند، مجبور به پرداخت مالیات شوندیا از امکاناتی مانند وام ودیعه مسکن که طرح حمایتی برای مستاجران است، محروم شوند. 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">