همراه اول نه کیفیت نه پاسخگویی
بیکیفیتی شبکه تلفن همراه و عدم آنتندهی مناسب گوشیها همچنان ادامه دارد، در حالیکه هنوز هیچ مسؤولی در این زمینه اظهار نظر شفافی نکرده است.
به گزارش ایلنا، کیفیت شبکه تلفن همراه ایران آنچنان نامناسب است که حتی حمدون توره، دبیرکل اتحادیه جهانی مخابرات نیز در مراسم چهارمین سمپوزیم مخابرات ایران از وضعیت نامناسب شبکه تلفن همراه درایران اظهار نارضایتی و گله میکند.
شبکه تلفن همراه دولتی ایران در مرداد 1373 با 176 آنتن فرستنده و گیرنده در 24 ایستگاه رادیویی BTS و با ظرفیت 9 هزار و 200 شماره آغاز به کار کرد و اکنون با گذشت 14 سال، تعداد مشترکان شرکت ارتباطات سیار دولتی به 30 میلیون نفر میرسد و تعداد سایتهای BTS هم به 15 هزار عدد رسیده است. به عبارت بهتر به ویژه در سالهای اخیر شبکه تلفن همراه از نظر کمی رشد مناسبی داشته ولی متاسفانه کیفیت آن همگام با کمیت توسعه پیدا نکرده است.
این در حالی است که بهینهسازی شبکه تلفن همراه یک کار مستمر بوده که همزمان با توسعه کمی، پیگیری و اجرا میشود و این امر متاسفانه در ایران دچار یک ضعف کامل است.
بر اساس این گزارش، برخی از کارشناسان، افت بیسابقه کیفیت شبکه تلفن همراه و افزایش شدید ضریب انسداد به همراه اختلالات گسترده در پوشش آنتن و مکالمات را ناشی از اقدامات عمدی پیمانکاران و مدیران در حال تغییر این شبکه دانستهاند، اما اخبار دیگری، شتابزده عمل کردن و غیرکارشناسی بودن تحولات و واگذاری سیمکارتها به صورت بیحد و نصاب را عامل افت کیفیت میدانند.
روند بیکیفیتی شبکه تلفن همراه در حالی ادامه دارد که مسؤولین شرکت ارتباطات سیار (همراه اول) تنها دلیل این امر را ذکر یک سری بهانههای تکراری همچون توسعه شبکه، برگردانها و غیره عنوان میکنند و رسانه ها هم مجبورند تنها به این موضوع اکتفا کنند که واگذاری بیش از حد اختلال هم بوجود میآورد؛ ولی کسی جوابگوی این امر نیست که این واگذاری تا کی میخواهد ادامه داشته باشد؟ و بالاخره چه زمانی ابتدا به نارساییهای موجود توجه میشود و بعد به واگذاریهای جدید و یا احتمالاً درآمدزایی و سود بیشتر؟
یکی ازنکات قابل توجه در رفتار مسؤولین مخابرات و همراه اول ذکر آمارهای مربوط به افزایش میزان واگذاری سیمکارتها است و به مسأله کیفیت بسیار کمتر از کمیت توجه میشود؛ همچنین که با واگذاری سیمکارتهای متعدد اعتباری و دائمی بدون توسعه شبکه و بدون افزایش تعداد آنتنهای BTS، کیفیت خدمات روز به روز بدتر میشود.
در این حال افزایش 300 درصدی ضریب انسداد در هفتههای اخیر به همراه اختلالات گسترده تلفن همراه، موجب نارضایتی شدید مشترکان این شبکه شده است.
گفتنی است درکشورهای پیشرفته ملاک توسعه شبکه تلفن همراه، افزایش کیفیت سرویسهای ارزش افزوده است، اما در ایران ملاک، افزایش کمیت و بالا رفتن تعداد سیمکارتهای واگذار شده است.
شایان ذکر است حتی ظرفیت شبکه تلفن همراه در افغانستان، متناسب با تعداد سیمکارتهای واگذار شده است و در نتیجه خدمات ارائه شده کیفیت مطلوبی دارد، ولی درایران این موضوع بدون توجه مانده است.
در هر حال از آنجایی که اتحادیه بینالمللی مخابرات، گسترش تلفن همراه و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات را عاملی برای رهایی کشورهای در حال توسعه از شرایط فقر دانسته است و همچنین از آنجایی که بازار تلفن همراه در کشور ما همچنان تشنه کیفیت است تا کمیت، آیا بهتر نیست از حداکثر توان اپراتور اول برای افزایش بهبود آنتندهیها استفاده شود؟
- ۸۷/۰۶/۲۰