همسریابی دولتی محکوم به شکست است
علی اصلان شهلا - مسایل مرتبط با فضای مجازی و نحوه حضور مردم در این شبکهها به ویژه جوانان، مورد توجه و نگرانی نهادهای مختلف قرار گرفته است. روزی نیست که در سایتهای خبری، مسوولی اظهار نگرانی نکند و یا طرح و پیشنهاد و وعدهای برای «ساماندهی» ارایه نکند.
راهکارها هم متفاوت است، برخی میگویند باید در را از بیخ به روی سایتها و شبکهها بست، همانطور که روی فیسبوک و توییتر این در بسته شده و البته این عقیده افراطی، همچنان در فیلتر کردن اینستاگرام و وایبر و مواردی از این دست ناکام مانده است.
بسیاری هم به دنبال فیلترینگ هوشمند هستند تا فقط محتواهایی که «غیرمجاز» شناخته میشوند، حذف شده و پس از آن با خیال راحت سرعت اینترنت را برای مردم افزایش دهند.
در این میان عدهای دیگر تب دولتیسازیشان داغ است و اولین راهکاری که در مقابل یک اتفاق مضر به ذهنشان خطور میکند، راهاندازی یک نمونه موازی دولتی است.
آخرین نمونه از این راهکارها را معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ارایه کرده است که برای مقابله با سایتهای همسریابی، اعلام کرده است «دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان به عنوان یکی از متولیان حوزه جوان برای مقابله با اینگونه سایتها و توقف فعالیت آنها در نظر دارد سایت همسان گزینی را با همکاری سایت تبیان و با اتصال به مراکز مشاوره ازدواج راهاندازی کند».
وی افزوده است: « این سایت صرفا به معرفی افراد به یکدیگر بسنده نمیکند و به مراکز مجاز مشاوره ازدواج ارتباط داده میشوند تا بتوانند تا مرحله ازدواج آنها را همراهی کنند و البته حضور خانوادهها در کنار جوانان از جمله مواردی است که در این سایتها به آن توجه میشود.»
براساس بسیاری از تجربههای داخلی و خارجی گذشته، اصولا دولت نمیتواند بهتر از بخش خصوصی به ارایه خدمات بپردازد، چه برسد به این که با وجود بسیاری از محدودیتها، سایتی برای همسان گزینی بالا بیاورد که بتواند با 300 سایت غیر مجاز رقابت کرده و آنها را به تعطیلی بکشاند.(منبع:فناوران)
- ۹۳/۰۸/۲۶