«هوش مصنوعی» تمام عقب افتادگیهای علمی کشور را جبران میکند
معاون علمی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید با آینده شناسی دقیق از هوش مصنوعی به عنوان فرصت استفاده کنیم گفت: «هوش مصنوعی» فرصت تغییر قدرت ها و بنوعی فرصت جبران تمام عقب افتادگی های علمی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در رویداد «تبادل فناوری اطلاعات در حوزه علوم و فرهنگ اسلامی» در قم بابیان اینکه موضوع تولید علم تجربی بر مبنای مشاهده بوده است گفت: بشر در نهایت به دانش و آگاهی دست یافته و سپس با بینش زندگی خود را طراحی کرده است.
وی افزود: در صده اخیر دو اتفاق در مشاهده ورزی ما در علوم تجربی رخ داد و از این رو تعداد و حجم دادههای زندگی ما و تولید دادهها زیاد شد و نیز ابزارهای ذخیره سازی اطلاعات قوی شد.
فیروزآبادی بااشاره به این حجم عظیمی از اطلاعاتی که امروز در اختیار بشر قرار دارد گفت: ماشین در کاوش این اطلاعات به کمک بشر آمد و ابزار ماشین با فهم در عملکرد مغز انسان تلفیق و در نهایت به ابزار «هوش مصنوعی» رسیدیم.
وی افزود: هوش مصنوعی با مدد دادههای عظیم و ذخیره سازهای بزرگ و الگوریتمهای مغز به ابزار تولیدکننده تبدیل شده است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه فناوری این ویژگی را دارد که انسان را در برونش تقویت و در درون ضعیف میکند گفت: هوش مصنوعی تولیدکننده است و فکر میکند و در کمتر از پنج سال آینده حتی طراحیهای تکنولوژی را هوش مصنوعی انجام خواهد داد.
وی افزود: رویکردحوزه علمیه برای استفاده از هوش مصنوعی در بحث فقهی نشانه دوراندیشی حوزویان است.
دهقانی با بیان اینکه بشر با هوش مصنوعی توان فکری و ذهنی را توام با توان جسمی و اجتماعی از دست داد گفت: اگر صرفا استفاده کننده هوش مصنوعی باشیم در ۱۰ سال آینده به مصرف کننده صرف تبدیل میشویم گفت: در همه دنیا و در کشور ما به شکل ویژه به هوش مصنوعی به عنوان یک تهدید نگاه میکنند که چگونه جلوی آن را گرفته و کنترلش کنیم و، چون آن را نمیشناختیم مقهور آن شدیم.
وی ادامه داد: اگر به هوش مصنوعی به عنوان تهدید نگاه کنیم این اتفاق بد به شکل شدیدتری برای ما خواهد افتاد و باید با آینده شناسی دقیق از هوش مصنوعی به عنوان فرصت نگاه کنیم که فرصت تغییر قدرتها بوجود میآید و فرصت جبران تمام عقب افتادگی علمی است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه بزرگترین مزیت در هوش مصنوعی داشتن نیروی انسانی توانمند در کشور است گفت: خیل عظیمی از جوانان تحصیل کرده داشته و از نظر توان علمی نسبت به دنیا برتری داریم.
وی گفت: در مسیر ایجاد چند هاب فناوری با مرکزیت بخش خصوصی و خیران قرار داریم و راه اندازی هابهای فناوری هوش مصنوعی همکاری اساتید حوزه را در شاخههای علوم دینی میطلبد.