وزارت ارتباطات در خطر فرسایش
علی شمیرانی - وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان یکی از بازوهای اصلی اجرایی و سیاستگذاری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، با ورود به دومین سال فعالیت خود همچنان با چالشهایی مواجه شده و میشود که میتواند روی خروجی و عملکرد نهایی این نهاد تاثیرات نامطلوب بگذارد.
وزیر ارتباطات در دو ماه نخست سال جاری دو بار پایش به صحن علنی مجلس شورای اسلامی باز شد. بار نخست وی به خاطر عملکردش در خصوص شبکه ملی اطلاعات با کارت زرد از بهارستان راهی سیدخندان شد.
کمتر از یک ماه بعد بار دیگر نمایندگان مجلس، خلع شورای عالی فناوری اطلاعات را در دستور کار داشتند که این طرح نیز با رای مثبت ایشان زیر تیغ اصلاحاتی رفته که نتیجه آن به نفع وزارت ارتباطات نیست.
وزارت ارتباطات اما با شورای عالی فضای مجازی نیز دچار اصطکاک است. مشکلاتی که طیف گستردهای از شبکه ملی اطلاعات، عدم برگزاری منظم و دستور کارهای جلسات این شورا تا تفاوت دیدگاه عمیق دولتیها با سایر اعضا و حتی مجادله مالکیت مرکز تحقیقات مخابرات ایران و غیره را شامل میشود.
اخیرا نیز نزاع دوباره با غول ارتباطی کشور یعنی شرکت مخابرات ایران آغاز شده است. این تنش جدید نیز موضوعات متعددی همچون تعیین مدیران مخابراتی، مالکیت دانشکده مخابرات، انحصار سیم مسی و امتیازات و مسایل پشت پرده دیگر را در بر میگیرد. چالشی که میتواند آثار مستقیمی بر توسعه ارتباطات کشور داشته باشد.
بخش خصوصی هم اگرچه حضورشان در حد برخی جلسات و تریبونها محدود شده و آنها نیز علناً لب به گله و شکایتی نگشودهاند، اما در پس این ظاهر آرام و راضی، انبوهی از انتظارات و توقعات بیپاسخ خوابیده است. این موضوع را نیز میتوان از مکاتبات و پالسهای نرم ایشان در خصوص عدم تزریق بودجههای شیرین دولتی مشاهده کرد.
وزارت ارتباطات اما از داخل خود دولت نیز به جز شعار و سخنرانی ، عملا مورد توجه و حمایت نیست. نمونه این کمتوجهی به عدم تحقق کامل بودجه سال گذشته این وزارتخانه باز میگردد که گلایه وزیر ارتباطات از رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی را در پی داشت.
به هر تقدیر مجموع این مشکلات به اضافه گلایههایی که بعضا از سوی مردم در خصوص کیفیت و کمیت اینترنت مطرح میشود، وزارت ارتباطات را در خطر رفتن به حواشی و فرسایش قرار داده است.
آنچه مسلم است هر قدر حل و فصل این مسایل طولانیتر شود، به همان میزان فرصت برای اقدامات اجرایی نیز کوتاهتر میشود.
اینکه مجموعه مدیران ارشد وزارت ارتباطات که سابقه بالای مدیریتی نیز در کارنامه خود دارند، چه تدبیری برای هموار کردن مسیر حرکت این وزارتخانه و حل این مناقشات دارند، موضوعی نامعلوم است که زمان آن را معلوم خواهد کرد.(منبع:عصرارتباط)
- ۹۴/۰۳/۰۵