ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اولویت دولت چهاردهم در اجرای طرح ملی شبکه فیبر نوری، اتصال به جای پوشش است و شتاب‌هایی در بحث اتصال داشته‌ایم که در ماه آینده به مردم گزارش کار خواهیم داد.
ستار هاشمی در مصاحبه با خبرگزاری صدا وسیما در پاسخ به سوالی مبنی بر این که دولت چهاردهم، اجرای طرح ملی توسعه شبکه فیبر نوری را با چه رویکردی ادامه می‌دهد؟ افزود: این طرح با تغییر رویکرد دنبال می‌شود و اهمیت طرح فیبر نوری و توسعه اینترنت ثابت آن جایی است که ما در بحث طیف‌های فرکانسی به خصوص در کلانشهر‌ها در مرز اشباع هستیم و باید این ترافیک راروی شبکه فیبر نوری مان تخلیه کنیم.

وی با اشاره به این که در شاخص‌های جهانی وضع خوبی نداریم، گفت: عملا نسبت استفاده یا نفوذی که شبکه ثابت ما به شبکه همراه مان دارد حدودا ۲۰ به ۸۰ است که این شاخص در دنیا برعکس است یعنی اتکا بر شبکه ثابت است چرا که هم پایدارتر و هم مصرف انرژی کمتری دارد.
هاشمی درباره برنامه ریزی چند سال گذشته در واگذاری اجرای این طرح ملی به چندین شرکت ارتباطی افزود: بالاخره یکسری از شرکت‌ها تجربه و مهارت کافی در بحث پوشش در دو سه سال اخیر نداشتند و در ادامه مسیر در کنار آنها نبودیم، چون منابعی از دولت هزینه می‌شود و باید مراقبت کنیم بجا و موثر از این منابع استفاده شود.

وی گفت: پوشش در این طرح ملی به این معناست که ما خودمان را به ۳۰۰ متری مشترک برسانیم و این اقدامی خوب و لازم است، اما کافی نیست، چون باید این پوشش منجر به استفاده از فیبر نوری و اتصال مردم شود.

وی افزود: بحث دوم این که آیا ما در بحث اقتصادی اگر در یک روستا یا شهر‌هایی که میزان مصرفشان کم است، فیبر نوری را پهن کنیم اساسا این منطقی است و توجیه اقتصادی دارد؟

وزیر ارتباطات افزود: بر همین اساس باید با نگاه و مطالعه اقتصادی، جا‌هایی را توسعه دهیم که بر اساس نیاز و مدل اقتصادی است تا مردم استفاده کنند و رضایت شان حاصل شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بر همین اساس ما در دولت چهاردهم اتصال را جایگزین پوشش کردیم و می‌دانیم که این انتخاب سختی است چرا که اتصال با وجود این که در ظاهر ۳۰۰ متر با مشترک فاصله دارد، اما در عمل فاصله اش بیش از این هاست چرا که اصل گرفتاری‌ها در مسیر انتهایی است به این معنا که شاید مردم به واسطه نمای ساختمان و مباحث مربوط به اتصال، همکاری لازم را نکنند.

وی گفت: از دیگر دلایل تغییر رویکردمان در نحوه اجرای این طرح ملی این است که اگر اتصال محقق شود می‌توانیم میزان رضایت مردم را رصد کنیم که پوشش، این بازخورد را به ما نمی‌رساند و بر همین اساس به جای این که بخواهیم بالای سر کار باشیم که تا اقدام شده است تصمیم گرفتیم سراغ خدمت برویم و از مردم که بهترین ناظر هستند کمک بگیریم و این تغییر نگاه موجب می‌شود مردم بهتر آن را لمس کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بر اساس این طرح ما باید اساسنامه صندوق توسعه فیبر را تصویب می‌کردیم که علت به درازا کشیده شدن آن این بود که ما به سبب تغییر نگاهمان از پوشش به اتصال مجبور بودیم در همکاری مان با برخی اپراتور‌ها که کیفیت لازم را نداشتند تجدید نظر کنیم و چون هدف مان اتصال بود تصمیم گرفتیم در مشوق‌های داده شده به مصرف کننده، بازنگری کنیم و در نهایت مجموعه‌ای از مستندات و اسناد، جمع آوری و اساسنامه صندوق هم مصوب شد و تلاش می‌کنیم همین شتاب را در بحث اتصال داشته باشیم و در ماه آینده گزارش عملیاتی را به مردم اعلام می‌کنیم.

هاشمی در پاسخ به سوالی درباره جزئیات و اهداف تفاهم نامه‌ای که اخیرا میان وزارت ارتباطات و صندوق توسعه ملی امضا شد افزود: یکی از موضوعاتی که همه مردم کشور در ماه‌های گذشته با آن رو‌به‌رو شدند بحث ناترازی انرژی بود و این بحث صرفا مربوط به برق و گاز نبود و حتی روی حوزه ارتباطات هم اثر گذاشت و منجر به برخی قطعی‌ها شد.

وزیر ارتباطات افزود: امروز ارتباطات صرفا نقش ارتباطی ایفا نمی‌کند و اگر ارتباط قطع شود عملا خدمات سلامت و آموزش متوقف می‌شود و اختلالات در پرداخت‌ها، کسب و کار را متوقف خواهد کرد و جریان زندگی دچار چالش می‌شود بنابراین با آسیب شناسی‌هایی، ورورد موثری در بحث ناترازی انرژی و مدیریت مصرف انرژی با استفاده از ظرفیت سکو‌ها و شرکت‌های دانش بنیان داشتیم و طرح خوبی تدوین شد که این طرح در شورای سران و هم در کمیسیون‌های صنایع و انرژی مجلس مطرح شد و هر هفته به مجلس گزارش می‌دهیم.

وی گفت: ما در بحث انرژی منهای آب، شاهد یارانه آشکار و پنهان بیش از ۱۲۰ میلیارد دلاری در کشور هستیم که عدد قابل توجهی است و همه بررسی‌های ما در حوزه‌های مختلف حاکی از این است که با استفاده از ظرفیت هوشمندسازی می‌توان ۱۵ تا ۲۵ درصد عملا کاهش مصرف با مدیریت بهینه مصرف داشته باشیم.

وی گفت: بر همین اساس ما با اقتصادی حدود ۲۰ میلیارد دلاری مواجه می‌شویم و با در نظر گرفتن این که سرمایه گذاری اپراتور‌های بزرگ کشور کمتر از یک دهم این عدد است، جهشی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در شرکت‌های دانش بنیان با نگاه هوشمند سازی در کشور اتفاق خواهد افتاد.

هاشمی افزود: برای تحقق این اتفاق نیازمند سرمایه گذاری در این حوزه هستیم و طبیعتا با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در بحث سرمایه گذاری برای تولید با صندوق توسعه ملی تفاهم نامه‌ای امضا و نمایندگان خود را معرفی کردیم و آقای غضنفری و همکاران شان، پای کار هستند و امیدواریم تامین سرمایه‌ای که انجام می‌شود در زیست بوم اقتصاد دیجیتال کشور حرکت و پویایی جدیدی را ایجاد کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با امضای این تفاهم نامه چه منفعتی به مردم می‌رسد؟ افزود:یکی از کارکرد‌های مهم هوشمند سازی، شفافیت و تسهیل در امور مردم است و این حال مردم را خوب می‌کند و هوشمند سازی در حوزه‌های مختلف، در دستور کار وزارت ارتباطات است و با وزارت نیرو اقداماتی آغاز کردیم و در حوزه‌های مختلف مثل معادن در دستور کار ماست و تعاملات خوبی با وزارت نفت در بحث بهره وری آغاز کردیم و اینها کار مردم را تسهیل می‌کند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">