وزیر اطلاعات خبرداد: تربیت افسران ارشد اینترنتی
وزیر اطلاعات گفت: جریان فتنه که با تحولات ناشی از پیوند ضد انقلاب در داخل و خارج از کشور به وجود آمده، تغییر معادلات امنیت ملی ما را ضروری مینماید و عدهای هستند که نمیخواهند اجازه دهند انقلاب اسلامی ادامه پیدا کند.
حجتالاسلام والمسلمین حیدر مصلحی در همایش علمی پلیس، امنیت و چشمانداز 1404 جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی با موضوع " امنیت اجتماعی پیشنگر" پنج موضوع را در این زمینه قابل بحث دانست و از جمله اظهار کرد: پیشبینی، بصیرت و پیشنگری به روش امیرالمومنین(ع) است. حضرت علی(ع) مطالب قابل توجهی در بحث بصیرت مطرح میکند از جمله اینکه ایشان میفرمایند که ما وقتی حوادث را پیشبینی نمی کنیم دچار چالش میشویم. نکتهای که حضرت میفرمایند این است که تا در برابر حوادث قرار نگیریم، خوف ما را فرا نمیگیرد، ایشان همچنین میفرمایند که از نشانههای متقین نور اندیشیدن، و نرمخو بودن است؛ چراکه حاصل کوتاهی و به موقع اقدام نکردن، پشیمانی و محصول دوراندیشی سلامت است.
وی با بیان اینکه " حوادث گذشته بسیار میتواند به آیندهنگری ما کمک کند" ادامه داد: حضرت علی(ع) میفرمایند که قبل از هر اقدامی ما نیاز به معرفت داریم؛ یعنی اینکه آن اقدام به کجا منتهی میشود. من از فرمایشات ایشان به دو اصل می رسم؛ یکی حرکت با بررسی و مطالعه و دیگری شناخت پدیدهها و بررسی و مطالعه به دست آوردن توان و قدرت نرم و سخت.
وی در ادامه با نگاهی به عملکرد و کارنامه نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: وسعت و حجم و تنوع ماموریتهای نیروی انتظامی با هیچ دستگاهی قابل مقایسه نیست و نیز دههای که نیروی انتظامی پشت سر گذاشته بسیار قابل توجه است و به هیچ وجه قابل مقایسه با دهههای گذشته نیست، ضمن آنکه پیشرفت و توان افزاییهایی از جمله نگاه تخصصی به ماموریتها و جلب اعتماد مردمی، روزآمدسازی در ایجاد دولت الکترونیک، خدماترسانی گسترده، رویکرد علمی و پژوهشی، حضور در فضای مجازی، تنوع آموزش و هشداردهیهای به موقع درباره انحرافات، فرهنگسازی در رابطه با مقابله با جرایم و نیز مبارزه با ناامنیهای اجتماعی در کارنامه نیروی انتظامی مشاهده میشود.
وزیر اطلاعات در ادامه سخنان خود به چالشهای فرا روی نیروی انتظامی و دستگاههای امنیتی پرداخت و گفت: جریان فتنه که با تحولات ناشی از پیوند ضد انقلاب در داخل و خارج از کشور به وجود آمده، تغییر معادلات امنیت ملی ما را ضروری مینماید و در این زمینه باید توجه کنیم که در طول 30 سال انقلاب عدهای بازیگر مرکزیتی هستند که نمیخواهند اجازه دهند انقلاب اسلامی که معمار آن حضرت امام(ره) و هادی آن مقام معظم رهبری است، ادامه پیدا کند. این جریان باید شناسایی شود، در این فتنه مدیریت بسیار قابل توجه است؛ چراکه توانسته افرادی را به انحای مختلف که برای جامعه قابل قبول نیست، مدیریت و همراهی کند و برایند آن این است که تغییر محیط امنیتی خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر ناتوی فرهنگی است که در ده سال آینده در حوزه فرهنگ و اجتماع افزایش مییابد و باید منتظر بزهها و ناهنجاریهای جدیدی باشیم. دشمن تلاش میکند که با ارزشزدایی از ارزشها و ایجاد شکافهای هویتی گفتمانی و معرفتی به تغییر نگرش اعضای جامعه به خویشتن خویش در نظام اعتقادی و دینی مردم تزلزل ایجاد کند.
وی ادامه داد: نکته دیگری که وجود دارد توجه به امنیت اجتماعی پیشنگر و تعریف آن است؛ دهه آینده دهه پیشرفت و عدالت است که مباحث امنیتی خاص خود را دارد و آیندهنگری متناسب با خود را میطلبد. پیشرفت، دوستان و دشمنانی دارد. همچنین دهه آینده دهه عدالت است که آن هم لوازم، دوستان و دشمنانی دارد. احتمالا برخی از جرایم ناشی از بیعدالتی محو میشود و شماری از جرایم جدید به وجود میآید؛ لذا با جرایم نوین و مجموعه افرادی که چهره خودی به خود میگیرند مواجه خواهیم بود.
مصلحی پیشبینی کرد: فضای مجازی مستعد و زمینهساز جرایم ناشناخته در مقیاس بسیار گسترده خواهد بود و اصل 44 قانون اساسی به طور کامل اجرا خواهد شد، در این جا بخش خصوصی قطعا فربه میشود و به حمایت نیاز دارد. در این میان مجموعهها یا جریاناتی به تخریب یکدیگر روی میآورند و ممکن است عدهای علیه منافع ملی هم اقدام کنند. این تحولات میتواند زمینهساز تغییرات فرهنگی و هویتی هشداردهنده باشد که نیازمند مهندسی خاص خود است.
وی در ادامه به بررسی امنیت اجتماعی پیشنگر پرداخت و گفت: امنیت اجتماعی پیشنگر امنیتی راهبردی، بازدارنده و مبتنی بر شناخت بنیانهاست که ویژگیهای آن شامل دانش، اطلاعات، مدیریت راهبردی در امنیت اجتماعی است که مسایل، رویدادها و کانونهای ضدامنیتی را قبل از تکوین مورد پیشنگری قرار میدهد. در عین حال مطابق با سند چشمانداز حرکت میکند و از الزامات آن حرکت بر پایه دانش معرفت، مطالعه و بررسی بیوقفه جرایم و آیندهپژوهی و نیز مهندسی مجدد روشهای سازمانی است.
وی در پایان به بررسی پیشنهادهای کاربردی و راهبردها پرداخت و خاطرنشان کرد: این راهبردها شامل نهادینهسازی و آیندهپژوهی در همه معاونتها، اهتمام بیش از پیش به آمار در ابعاد راهبردی، تعریف نظم اجتماعی، تربیت افسران راهبردپرداز و کلاننگر، سوق دادن واحدها به سوی تدوین برآوردهای کلان اجتماعی، راهاندازی مراکز مطالعاتی به منظور شناخت همه جانبه، مطالعه مداوم تحولات زیر جامعه، تربیت افسران ارشد اینترنتی، مقابله با تهاجم دشمنان در فضای اینترنتی است. ما در وزارت اطلاعات در بخش قابل توجهی کارگروههایی را تشکیل دادهایم که مشغول کارهای پژوهشی هستند، در خدمت نیروی محترم انتظامی هستیم تا کارهای مثبتی را برای امنیت پایدار و رسیدن به اهداف جمهوری اسلامی داشته باشیم.
- ۸۸/۰۹/۰۸