ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات را از اولویت های مهم کشور عنوان کرد و گفت: یکی از بخش هایی که دولت و نظام به سرمایه گذاری در آن اصرار دارند، بخش ICT است.

به گزارش ایرنا، محمدمهدی زاهدی در مراسم افتتاحیه چهارمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات در مرکز تحقیقات مخابرات ایران، افزود: وزارت علوم برای توسعه و پیشرفت ICT در کشور آماده هرنوع همکاری است و دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور آماده همکاری در این راه هستند.

زاهدی با بیان اینکه براساس برنامه سند چشم انداز 20ساله کشور باید در پایان این برنامه به مقام اول تولید علم و فناوری در منطقه برسیم و در بین کشورهای اسلامی رتبه اول را کسب

کنیم، گفت: برای رسیدن به این هدف باید کارهای زیادی انجام دهیم و تلاش کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ایجاد زیرساخت های لازم، داشتن نقشه راه که ما را در رسیدن به هدف یاری کند و تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز را از ابزارهای لازم برای دستیابی به این هدف بزرگ عنوان کرد و افزود: براساس برنامه چهارم در خصوص تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص باید تا پایان برنامه 30 درصد جوانان 18 تا 24 سال کشور جذب دانشگاه

ها شوند که ما در سال جاری و یکسال قبل از پایان برنامه به این هدف رسیده ایم.

زاهدی با بیان اینکه برای تولید علم و فناوری در بخش تحصیلات تکمیلی باید افزایش مناسبی داشته باشیم، گفت: از این جهت نیز در دولت نهم اقدام های خوبی انجام شده و ظرفیت پذیرش تحصیلات تکمیلی که تا سال 83 حدود 17 هزار نفر بود امروز به 40 هزار نفر در دانشگاه های دولتی و بیش از 30 هزار نفر در دانشگاه آزاد رسیده است.

وزیر علوم ادامه داد: در دوره دکتری نیز تا سال 83 نزدیک به هزار و 800 نفر پذیرش داشتیم که امروز این رقم به 4 هزار نفر رسیده است و همچنین پارکهای علم و فناوری در دولت نهم بسیار مورد توجه قرار گرفته و رشد خوبی داشته است.

زاهدی خاطرنشان کرد: افزایش واحدهای فناوری در دولت نهم تاثیر خود را نشان داده بطوری که تعداد اختراعات از اول انقلاب تا شهریور 84 نزدیک به 11 هزار مورد بوده اما در سه سال فعالیت دولت نهم نزدیک به 14 هزار اختراع در کشور به ثبت رسیده است.

وزیر علوم ادامه داد: با مشخص شدن اولویت های تحقیقاتی کشور، بورسیه های داخلی و خارجی را براساس این اولویت ها طراحی کردیم تا خلاهای موجود در کشور پر شود، همچنین به دستور مقام معظم رهبری نقشه راه و نقشه جامع علمی کشور در دستور کار وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است.

زاهدی با بیان اینکه ICT و IT را در حوزه های مختلف وزارت علوم پیاده کرده ایم، گفت: بطور نمونه در ثبت نام دانشگاهها به رغم برخی مخالفت ها و انتقادها از این فناوری استفاده کردیم که نتایج بسیار خوبی نیز در پی داشته است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اینکه سپموزیوم بین - المللی مخابرات باید ضمن پیگیری مباحث علمی در حوزه ICT به وزارت علوم کمک کند، گفت: ما نیازمند یک بازنگری در محتوی درسها هستیم و همچنین نیاز جدی به مباحث مرتبط به ICT با دیگر رشته های تحصیلی داریم و باید برای طراحی دوره های مرتبط اقدام کنیم. پژوهش و تحقیق در حوزه ICT نیز باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

  • ۸۷/۰۶/۰۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">