ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وضعیت اینترنت مناسب است

| يكشنبه, ۸ اسفند ۱۳۸۹، ۰۳:۱۳ ب.ظ | ۱ نظر

وزیر ارتباطات در دوازدهمین اجلاس شورای رگولاتورهای جنوب آسیا گفت: ایران با جمعیت 74 میلیون نفری یکی از مهمترین بازارهای جهان است و با بیش از 32 میلیون کاربر اینترنت و جامعه جوان در زمینه استقبال از سرویس فناوری اطلاعات وضعیت قابل قبولی دارد.

به گزارش فارس، رضا تقی‌پور در اجلاس دوازدهمین شورای رگولاتورهای جنوب آسیا (SATRC) ضمن خوشامدگویی از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران به مهمانان داخلی و خارجی اظهار داشت: امیدواریم در طی این اجلاس برای توسعه بخش ارتباطات رگولاتوری در کشورهای غرب آسیا برنامه‌ریزی‌های مفیدی صورت گیرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: طی سال‌های اخیر در بخش ارتباطات شاهد همکاری گسترده و بیشتر در سطح منطقه در زمینه زیرساخت‌های لازم برای ارائه خدمات مخابراتی بوده‌ایم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران به نقش مهم و حیاتی ارتباطات و فناوری اطلاعات اذعان دارد و اصل 44 قانون اساسی کشور و برنامه‌ریزی‌های 5 ساله توسعه کشور، کاهش انحصار دولتی و ارائه خدمات مخابراتی را آغاز کرده است که این امر نشان از عزم جدی برای شکوفایی و سازندگی جمعیت 74 میلیون نفری ایران را دارد.

وزیر ارتباطات افزود: ایران با جمعیت حدود 74 میلیون نفر یکی از مهمترین بازارهای جهان با امکان رشد بسیار سریع است و امکانات بسیار ارزشمندی را برای بخش‌های خصوصی و سرمایه‌گذاری دارد.

تقی‌پور خاطر نشان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران سیاست توسعه پایدار این بخش مهم را از طریق ایجاد مشارکت بخش خصوصی و با هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی دنبال می‌کند.

وی گفت: این مشارکت به ما این امکان را می‌دهد که با تلفیق تلاش‌ها و مبادله تجارب، ساز و کار پایداری را برای اشتغال نسل جوان و دستیابی به فناوری‌های پیشرفته با هدف شتاب‌ بخشیدن به آهنگ رشد اقتصاد ملی را فراهم کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: بر همین اساس اجرا و پیاده‌سازی اپراتورهای دوم و سوم تلفن همراه به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی گفت: همچنین از سوی دیگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، شرکت مخابرات ایران را که مشتمل بر 32 شرکت مخابرات استانی و شرکت ارتباطات سیار (اپراتور اول تلفن همراه) است را به عنوان یک سرمایه ملی، با هدف بهبود کارایی و همچنین اعمال مدیریت مؤثر بر منابع، از طریق فروش در بورس به متقاضیان بخش خصوصی عرضه کرد.

تقی‌پور تأکید کرد: این خصوصی‌سازی شرکت مخابرات ایران را قادر خواهد کرد در دنیای پررقابت امروز با ساختار سازمانی جدید و با مدیریت کارآمد و تفکری نو وظیفه محوری خود را در ارائه خدمات و ایجاد زیرساخت‌های لازم انجام دهد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ایجاد اپراتور سوم تلفن همراه که اخیراً مجوز آن صادر شده است این امکان را فراهم می‌کند که همکاری سازنده و تعامل مثبتی بین بخش‌های دولتی و خصوصی کشور با هدف رشد اقتصادی کشور، تأمین نیاز متقاضیان و ایجاد اشتغال برای نسل جوان به وجود آید.

وی افزود: همچنین در ماه‌های اخیر و با حضور رئیس‌جمهور ایران پروانه اپراتور اول پستی واگذار شد تا به این وسیله زمینه لازم برای عرضه سهام شرکت دولتی پست در بورس به منظور مشارکت هر چه بیشتر بخش خصوصی در اداره کشور فراهم شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: وزارت ارتباطات بهبود مستمر کیفیت و کمیت خدمات مخابراتی را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار داده است و در حال حاضر 25 میلیون خط تلفن ثابت (صد در صد خانوارها و با ضریب نفوذ 35 درصد) و 53 میلیون خط تلفن همراه (ضریب نفوذ 72 درصد) واگذار شده است که در حال حاضر واگذاری انواع تلفن در ایران به روز است و متقاضیان می‌توانند با ارائه درخواست خود در کمترین زمان ممکن تلفن دریافت کنند.

تقی‌پور تصریح کرد: همچنین ارائه خدمات تلفن اعتباری و غیر اعتباری هم اکنون در ایران توسط 2 اپراتور خصوصی (ایرانسل و همراه اول) ارائه می‌شود و اپراتور سوم نیز در حال ورود به عرصه ارائه خدمات ارتباطی و ارزش افزوده است.

وی ادامه داد: با توجه به جوان بودن جمعیت ایران و نیاز بالا به خدمات موبایل در کشور انتظار می‌رود که اپراتور سوم بتواند حداقل 15 میلیون مشترک با تکنولوژی نسل سوم موبایل را تأمین کند.

وی ادامه داد: این وزارتخانه از اینکه از فرصت‌های ایجاد شده از طریق آزادسازی بازار ارائه خدمات ارتباطی به خوبی استقبال شده است بسیار خشنود است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفت: بیش از 32 میلیون کاربر اینترنت در ایران وجود دارد که شبکه اینترنت نیز با توجه به جامعه جوان ایران و استقبال آنها از سرویس‌های فناوری وضعیت قابل قبولی دارد و انگیزه بسیار مناسبی را برای توسعه بخش خدمات اینترنت در کشور به وجود آورده است.

وی گفت: در همین حال برنامه‌های گسترده‌ای برای افزایش پهنای باند اینترنتی در کشور فراهم شده تا زمینه لازم برای ارائه خدمات الکترونیکی از طریق فضای مجازی به متقاضیان با سرعت بسیار مناسب فراهم شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: گسترش خدمات ICT‌ روستایی هدف اصلی برنامه‌ریزی و ارتقاء آتی خدمات در سراسر کشور است که نزدیک به هزار روستا به این وسیله از این خدمات بهره‌مند شده‌اند.

وی گفت: دولت ایران توانسته به واسطه اجرای این پروژه امکانات پستی ، بانکی و مخابراتی را به روستاییان ارائه کند که به این ترتیب علاوه بر کاهش میلیون‌ها سفر بین روستاها و شهرها مهاجرت معکوس از شهر به روستا نیز تا حدی محقق شده است.

وی گفت: بر همین اساس و بنابر اعلام سازمان‌های بین‌المللی ایران جزء کشورهای برتر اجرا کننده این پروژه است و در همین جا و از فرصت اجلاس استفاده و اعلام می‌کنم که آماده ارائه تجربیات خود در این زمینه به کشورهای عضو SATRC هستیم.

تقی‌پور افزود: وزارت ارتباطات به عنوان سیاست‌گذار بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران اهداف مهمی را برای شرکت‌های مخابراتی مشخص کرده است که از مهمترین آنها ایجاد زیرساخت‌های مخابراتی در کشور است؛ در همین چارچوب تاکنون 125 هزار کیلومتر فیبرنوری پرظرفیت استان‌ها و شهرهای بزرگ را به هم متصل کرده است و شبکه فیبر نوری داخل شهرها نیز گسترش روزافزونی دارد.

وی ادامه داد: همچنین شبکه فیبرنوری کشور به نحوی طراحی و اجرا شده است که سراسر کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد و امکان برقراری ارتباط با تمامی کشورهای منطقه را به سادگی فراهم نموده است؛ به طوری که در حال حاضر این شبکه به تمامی کشورهای همسایه (به جز پاکستان) وصل است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: تکمیل این شبکه با همکاری کشورهای منطقه مطمئنا تأثیر بسیار زیادی در ارتقاء سطح کیفی و کمی خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات در سطح ملی و منطقه‌ای خواهد داشت.

تقی‌پور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کشورهای در حال توسعه در آسیا سیاست‌های کلان اقتصادی خود را به گونه‌ای تنظیم کرده‌اند که به شتاب فزاینده‌ای در بخش مخابرات و ارائه خدمات، از بعد کیفی و بعد کمی بینجامد؛ در ایران اسلامی نیز هم اکنون نوسازی و توسعه شبکه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات از یک سو و تعامل مؤثر و فعال با مجامع بین‌المللی از سوی دیگر اهمیت ویژه‌ای در اهداف و برنامه‌های توسعه اقتصادی کشور دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد:در زمینه بین‌المللی نیز وزارت ارتباطات توان خود را برای حضور فعال و مؤثر در مجامع تخصصی بین‌المللی و منطقه‌ای به خصوص در SATRC و APC معطوف داشته است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر ظهور فناوری های جدید به همراه نگرش‌های نو در زمینه‌های اجرایی و مدیریت و از سوی دیگر لزوم کارآمدی در سازمان‌های بین‌المللی و نیاز به پاسخگویی به مقوله‌های جدید ما را به همکاری و تعاون منطقه‌ای بیش از پیش فرامی‌خواند و بنابراین ایجاد راهکارهای مناسب برای تحکیم و ارتقاء همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از مهمترین محورهای برنامه توسعه بلندمدت این وزارتخانه است و تلاش‌های زیادی برای ایجاد و تقویت همکاری و همگرایی بین‌المللی در چارچوب سازمان‌ها و نهادهای تخصصی صورت گرفته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: باور داریم که همکاری جمعی زمینه‌ساز اعمال چند جانبه‌گرایی در مقابل یک جانبه‌گرایی است که با هدف تأمین منافع ملی و به رغم ملاحظات سیاسی فضای ملایم و مثبت‌تری بین کشورهای همفکر و با هدف تأمین منافع ملی ایجاد می‌کند.

  • ۸۹/۱۲/۰۸

نظرات  (۱)

کسی نیست بگه پس چرا پروتکل فلش بستس؟؟؟؟

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">