وقتی راهکاری نداریم؛ زنده باد حاشیه!
علی شمیرانی - هنوز ریشه اصلی اختلافات وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات روشن نشده که حالا سکانس دیگری از این چالش رقم خورده است. در این سکانس رگولاتوری دستور توقف فروش اینترنت مخابرات به علت پایین بودن کیفیت در 6 استان کشور را صادر کرد.
مخابرات مشکل را در کمبود پهنای باند اعلام کرد و این بار شرکت زیرساخت به میدان آمد و خبر از 350 میلیارد تومان بدهی مخابرات داد. مخابرات هم مشکل بدهی خود را نتیجه سیاستهای وزارت ارتباطات دانست.
به این ترتیب حالا علاوه بر توقف توسعه مخابرات، احتمالات دیگر هم به مشکلات قبلی اضافه شد. یعنی نه تنها راهکاری برای رفع چالشهای قبلی ارایه نشده بلکه مسایل جدیدی هم در راه است. در این خصوص موضوع توقف توسعه اینترنت از سوی مخابرات که از جمله بازیگران اصلی اینترنت کشور محسوب میشود نیز مطرح شده است.
از سمت مخابرات هم فروش اوراق برای تامین بخشی از مشکلات مالی این شرکت کلید خورده که البته دو عضو دولتی هیات مدیره این شرکت با آن مخالفت داشتهاند. از سوی دیگر حالا زمزمههای تعدیل گسترده نیرو در مخابرات نیز به گوش میرسد و مخابراتیها نیز تلاش میکند مسوولیت ناشی از مشکلات پیش رو را متوجه تصمیمات وزارت ارتباطات کند.
آنچه مسلم است، هیچ راهکاری از سوی دولتیها و مخابراتیها برای حل مسایل فیمابین ایشان وجود ندارد و صرفا به استفاده ابزاری از برخی رسانهها اکتفا میشود.
به این ترتیب در شرایطی که داور و بازیکن با هم درگیر شدهاند، باید شخص ثالثی وارد ماجرا شود. در بازی فوتبال و هنگام درگیریهایی از این دست که کنترل بازی از دست داور خارج شده، نیروی انتظامی وارد عمل میشود و تلاش میکند اوضاع را آرام کند.
اما مشکل اینجاست که در مورد اختلاف دولتیها با مخابرات، عامل سوم که بتواند اوضاع را آرام کند، اصلا مشخص نیست. برخی از شورای عالی فضای مجازی نام میبرند که شاید بتواند چنین نقشی را ایفا کند، برخی اما چنین مسایلی را خارج از حیطه وظایف این شورا میدانند.
برخی از نمایندگان مجلس نیز گاها اعلام میکنند که قصد پادرمیانی و حل مساله را دارند، اما به دلایل مختلف از جمله در ارتباط بودن همزمان ایشان با مخابرات و وزارت ارتباطات و برخی شائبههای سیاسی، انتظار حل این مساله از ایشان نیز نمیرود. وانگهی سرعت عمل نمایندگان در مدیریت این قبیل مسایل نیز به حدی نیست که در کوتاه مدت بتوان روی ایشان حساب کرد.
شورای رقابت و سازمان خصوصیسازی نیز تقریبا زیرمجموعه دولت محسوب شده و اصلا مشخص نیست که اجازه ورود به این چالش را دارند یا نه؟ در مورد قوه قضاییه نیز اصولا باید شکایتی در کار باشد که خبری از شاکی نیست.
پس مادامیکه راهکاری نداریم، عامل سوم تعریف نشده و توسعه نیز روی هواست، زنده باد حاشیه!(منبع:عصرارتباط)
- ۹۴/۰۴/۳۰