ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

هفته گذشته محمد سلیمانی نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت عملکرد و تحقق بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطالبی را مطرح کرد که در خصوص کم و کیف این اظهارات به گفت و گو با مهندس برات قنبری معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات پرداختیم که در پی می‌آید.

*** آقای سلیمانی اخیرا اعلام کردند، کمیسیون صنایع مجلس گزارشی از عملکرد 3 ماهه اول سال 93 از وزارت ارتباطات درخواست کرد که در این گزارش وزارت ارتباطات برای امسال 4 هزار میلیارد تومان درآمد پیش‌بینی کرده است، اما بر اساس اظهارات ایشان در این گزارش از درآمد پیش‌بینی شده در تاریخ 8 تیرماه تنها 364 میلیون تومان وصول شده است که نشان از عملکرد 9 درصدی و 25 درصد زمان مقرر دارد. ایشان همچنین گفته‌اند وصول حدود 10 درصد درآمد در یک چهارم سال برنامه نشان می‌دهد که اپراتورها طبق قانون در سه ماهه نخست سال به وزارت ارتباطات پرداختی نداشتند. نظر جنابعالی در این خصوص چیست؟

در خصوص تحقق 9 درصدی درآمدها؛ برابر جدول شماره (5) قانون بودجه سال 393 کل کشور به میزان 40,650,650میلیون ریال درآمد پیش بینی شده که توسط وزارت متبوع از شرکت‌های غیر دولتی (اپراتورها) دارای پروانه فعالیت تحت عناوین مختلف از قبیل: حق امتیازشبکه، حق استفاده از فرکانس رادیویی، نامبرینگ و ... وصول و به حساب خزانه داری کل کشور واریز می‌شود. برابر پروانه‌های فعالیت اپراتورهای مذکور که توسط دولت‌های محترم قبلی صادر شده، زمانبندی وصول درآمدها منطبق بر سال مالی کشور نبوده و به صورت خطی و متقارن ( به نسبت 12/1 هر ماه) محاسبه نمی‌شود از این رو رفتار وصولی درآمد بخش در تمامی‌سال‌های گذشته ناظر بر پایین بودن وصولی در ماه‌های ابتدایی سال و افزایش تصاعدی آن در ماه‌های پایانی است. با این وصف عملکرد 7 ماهه سالجاری نشان از واریز نزدیک به پنجاه درصد (50 % ) درآمد فوق بالغ بر 19,650,000میلیون ریال به حساب خزانه داری کل کشور دارد که با برنامه ریزی و هماهنگی‌های انجام شده صد درصد (100%) درآمدهای فوق الذکر محقق خواهد شد.
*** آقای سلیمانی همچنین گفته‌اند در بخش دیگر این گزارش اعلام شده که این وزارت باید 1940 میلیارد تومان عملکرد داشته باشد که در گزارش عملکرد سه ماهه نخست سال این بخش خالی گذاشته شده و بدون عملکرد اعلام شده است. نظر شما در این خصوص چیست؟

در خصوص عملکرد 1940 میلیارد تومانی؛ برابر جداول شماره (7) و (9) قانون بودجه سال 393 کل کشور مجموع اعتبارات طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای وزارت متبوع از محل منابع عمومی ‌و ردیف‌های متفرقه بالغ بر 21,142,094 میلیون ریال است. مطابق با قانون محاسبات عمومی‌کشور از محل اعتبارات طرح‌های هر سال تا پایان تیرماه سال بعد، فرصت هزینه بوده که بر این اساس معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور بر حسب روال سنوات قبل پرداخت تخصیص به طرح‌ها را عموماً از مردادماه به بعد انجام می‌دهد از این رو به وزارت متبوع مشابه سایر دستگاه‌های اجرایی در سه ماهه نخست سالجاری تخصیصی از سوی معاونت مذکور پرداخت نشده بود که به تبع آن عملکرد ریالی برای آن متصور نیست. ولی در تخصیص اعلامی‌ شهریور ماه به میزان 5,958,872 میلیون ریال بیش از بیست و هشت درصد(28%) برای وزارت متبوع و دستگاه‌های تابعه منظور شده که وجه مذکور از خزانه نیز دریافت شد.

از سوی دیگر برای هزینه کردن بهینه اعتبارات فوق الذکر از ماه‌های پایانی سال گذشته با تأکید ویژه، تدوین برنامه عملیاتی جامع در قالب طرح‌ها، پروژه‌ها و عملیات مشخص به تفکیک موضوع‌های استراتژیک در دستور کار قرار گرفت که قبل از دریافت تخصیص مذکور نهایی شد که در قالب بیست (20) موافقتنامه طرح تملک دارائی‌های سرمایه‌ای تنظیم و در فرآیند مبادله موافقتنامه با معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور است و اقدامات اجرایی آنها نیز از قبیل اخذ مشاور، تعریف کار، تهیه اسناد مناقصه و ... در دست انجام است که انشاء ا... در موعد مقرر شاهد سرمایه‌گذاری مناسب در توسعه زیرساخت‌ها و امور حاکمیتی برای شتاب بخشی توسعه بخش و جبران عقب ماندگی سال‌های گذشته از برنامه باشیم.
*** به عنوان پرسش آخر، آقای سلیمانی همچنین گفته‌اند، در گزارش مذکور درباره بند 9 تبصره بودجه 93 اعلام شده که در مورد سرمایه‌گذاری در فیبر نوری بین‌المللی وزارت با مشکلاتی روبرو است. علاوه بر این در بندهای 38 و 10 تبصره بودجه 93 نیز وزارت ارتباطات در گزارش سه ماهه نخست سال هیچ عملکردی برای این دو بند ارایه نکرده است. در این مورد نیز توضیح فرمایید.

در خصوص عملکرد تبصره‌های 9، 10 و 38 قانون بودجه سال 1393 کل کشور؛ عملکرد مورد اشاره در مصاحبه مذکور برای تبصره (9) مربوط به سال 1392 بوده و در سال 1393 اقدامات اجرایی برای مشارکت و سرمایه گذاری در پروژه‌های فیبرنوری و بین المللی و کسب سهم مناسب از بازار پهنای باند منطقه در دست انجام بوده که مشکلات مربوط به سنوات قبل مرتفع شده ولی لازمه تحقق هدف مذکور توسعه و تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی داخل کشور است که به دلیل عدم سرمایه‌گذاری مناسب در سال‌های گذشته از توسعه عقب مانده و بیش از ظرفیت استاندارد مورد استفاده قرار گرفته و برای رفع این چالش اساسی، تأمین اعتبار لازم برای اجرای پروژه‌های مربوطه انجام شده است. همچنین تبصره (10) قانون بودجه سال 1393 کل کشور مربوط به موضوع‌های "معادن سنگ آهن" و "دخانیات" بوده که در حوزه وظایف وزارت متبوع نیست و نیز آخرین تبصره قانون بودجه سالجاری، تبصره شماره (23) بوده و تبصره ای با شماره (38) در قانون مذکور درج نشده است.(منبع:عصر ارتباط)

در همین رابطه: 9 درصد از بودجه وزارت ارتباطات محقق شد

  • ۹۳/۰۸/۱۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">