پشت پرده طرح رایانش ابری
افشاگری های ˈادوارد اسنودنˈ در مورد توان آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) در دسترسی به سرورهای شرکت های بزرگی مانند گوگل و یاهو باعث نگرانی مدیران سازمان ها برای استفاده از ابزارهای مبتنی بر فضای پردازش ابری شده است.
به گزارش ایرنا از وب سایت news.techworld.com، براساس آخرین مطالعات صورت گرفته از هر 10مدیر حوزه آی تی 9 مدیر به محل ذخیره سازی اطلاعات سازمان خود توجه و حساسیت نشان می دهد.
منظور از پردازش ابری ˈ cloud computingˈ استفاده از منابع محاسباتی (سخت افزار و نرم افزار) مجموعه ای از سرورها از طریق یک شبکه است.
به عبارت دیگر در این روش، بجای اینکه کاربر نرم افزارهای کاربردی مورد نیاز خود را بر روی رایانه شخصی خود نصب کند ، از طریق هر رایانه متصل به شبکه خدمات مورد نیاز خود را بصورت وب سرویس دریافت می کند.
نرم افزارهای کاربردی بر روی سرورهای پر سرعت شبکه نصب می شوند و کاربر می تواند به تمامی این نرم افزارها از طریق شبکه دسترسی پیدا کند. در این روش فایلهای کاربر نیز بر روی سرور ذخیره شده و از هر رایانه متصل به شبکه قابل دسترسی هستند.
این روش مزایای بسیار زیادی دارد. به جای اینکه کاربر مجبور به تهیه و نصب تمامی نرم افزارهای مورد نیاز باشد (که معمولا نسخه اصلی آنها ارزان نیستند)، نسخه شبکه ای این نرم افزارها بر روی سرورهای مرکزی شرکت نصب می شوند.
بدین ترتیب تمامی کاربران مجاز در هر لحظه دسترسی به نرم افزارهای مورد نیاز خود دارند و فایل های تولید شده را نیز بر روی سرورها ذخیره می کنند که نیاز به جابجایی آنها و مشکل مدیریت نسخه ها را برطرف می کند.
ادوارد جوزف اسنودن (Edward Joseph Snowden) متولد 1984 میلادی ، افشاگر کنونی و کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی (ان اس ای )بود.
اسنودن در ژوئن 2013 اطلاعات طبقه بندی شده ای از برنامه های فوق سری ان اس ای از جمله برنامه شنود این سازمان را از مردم و سران کشورهای اتحادیه اروپا به نشریات گاردین ، نیویورک تایمز و واشینگتن پست داد.
اسنودن در اسناد دیگری از جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از ایمیل های میلیون ها کاربر یاهو و گوگل در سرتاسر جهان و دسترسی این سازمان به سرورهای این دو شرکت پرده برداشت.
بررسی اثرات ناشی از افشاگری های اسنودن روی گروه های IT سازمانی که در ماه های اخیر نگرانی های فراوانی در مورد امنیت فضاهای پردازش ابری داشته اند قابل ملاحظه است. اما باید دید که آیا این اتفاقات رفتارهای سازمانی برای استفاده از خدمات ابری را تغییر داده است؟
مرکز NTT Communications در بررسی جدید خود موسوم به - پس لرزه های فعالیت ان اس ای - اعلام کرد که در بین هزار تصمیم گیرنده ارشد سازمانی در بریتانیا ، آمریکا ، هنگ کنگ ، فرانسه و آلمان 9 نفر از هر 10 مدیر بر این باورند که اسنودن با صحبت های خود روی روش های حضور آن ها در فضای پردازش ابری تاثیر گذاشته است.
در نیمی از موارد اعلام شد که بیشترین توجه به موقعیت جغرافیایی و محل ذخیره سازی اطلاعات معطوف شده است و کمتر از نیمی از شرکت کنندگان در بررسی هم اعلام کردند در حوزه خدمات ابری سعی و تلاشی بیشتری انجام می دهند.
نتایج این بررسی همچنین نشان داد که حدود 35 درصد افراد یاد شده سیاست های خود را برای حضور در فضای پردازش ابری تغییر داده اند و 62 درصد آن ها هم اظهار داشتند که این افشاگری ها باعث شده است آن ها از انتقال فعالیت های آی سی تی (ICT) خود به فضای پردازش ابری دست بکشند.
- ۹۳/۰۲/۰۲