پول هوشمندسازی مدارس کجا میرود؟
در شرایطی از هوشمندسازی مدارس سخن به میان میآید که این روزها، کمبود و عدم پرداخت سرانه، به مسئولان مدارس فشار مضاعفی وارد کرده است و گاهی کمکهای داوطلبانه هوشمندسازی خرج رتق و فتق امور مدرسه میشود.
به گزارش فارس بحث هوشمندسازی مدارس طی سالهای اخیر به طور جدی در آموزش و پرورش مطرح شده و تجهیزات نوین آموزشی نیز به برخی مدارس ورود یافته است.
این روزها دیگر در هر خانهای میتوان یک رایانه یافت و در برخی خانوادهها نیز تمام اعضای خانواده لپتاپ یا رایانه دارند.
در چنین فضایی، ورود فناوریهای نوین و رایانهها به مدارس از اهمیت فراتر رفته و به ضرورت رسیده است.
* افزایش 50 درصدی سرعت یادگیری با فناوریهای نوین
یوسف نوری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری «هوشمندسازی مدارس، فرصتها، چالشها»، گفت: فناوریهای نوین به طور طبیعی سرعت یادگیری را حداقل 50 درصد افزایش میدهد و از نظر عمق یادگیری حداقل سه برابر میکند.
وی به تعریفی از مدارس هوشمند پرداخت و ادامه داد: مدرسه هوشمند، مدرسهای است که تمام فعالیتها مبتنی بر فعالیتهای ارتباطات و فناوری اطلاعات و هوشمندانه است و دانشآموز و معلم نقش فعال دارند، ضمن اینکه امور اجرایی مدرسه با استفاده از فناوری اطلاعات انجام میشود.
نوری اظهار امیدواری کرد که تعداد مدارس مجهز به وسایل هوشمندسازی به 60 هزار مدرسه برسد.
* گفتمان «مدرسه هوشمند کن»
حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش نیز در همایشهای اخیری که در این وزارتخانه برگزار شده است، بر تغییر فرهنگ آموزش و پرورش تأکید دارد؛ وی در همایش توانمندسازی پردیسهای دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: روز اولی که به عنوان وزیر آموزش و پرورش کار خود را آغاز کردم از هر 10 نامه، 9 نامه درخواست استخدام بود و اکنون مردم میخواهند که مدرسه فرزندشان را هوشمند کنیم.
وی تأکید کرد: گفتمان «هر که را بنویسی استخدام کن»، تمام شده و «مدرسه هوشمند کن» آغاز شده است.
* برخی خانوادهها برای هوشمندسازی مدرسه دست به جیب شدند
در چنین فضایی و در حالی که خانوادهها نسبت به اهمیت هوشمندسازی مدارس واقف هستند، برخی خانوادهها نیز برای آنکه مدارس فرزندشان از امکانات و فناوریهای نوین بهرهمند شوند، دست به جیب هم میشوند.
در حال حاضر انجمن اولیا و مربیان در برخی مدارس کشور با هماهنگی مدارس، از خانوادهها کمکهای داوطلبانه برای هوشمندسازی مدرسه دریافت میکند.
این اقدام باعث شده است که برخی مدارس به جرگه مراحل هوشمندسازی بپیوندند که اقدام ستودنی از سوی خانوادهها محسوب میشود.
* هزینه هوشمندسازی صرف امور دیگر مدرسه شد
اما در این میان، برخی خانوادهها از بحث جمعآوری کمکهای داوطلبانه برای هوشمندسازی گلهمند هستند.
پدر یک دانشآموز دبستانی در منطقه ۱۹ آموزش و پرورش تهران گفت: مدرسه فرزندم، از خانوادهها برای هوشمندسازی مدارس مبلغ ۳۰ هزار تومان دریافت کرده است که ما هم برای اینکه این اقدام انجام شود، پول را پرداخت کردیم.
وی ادامه داد: اما چندی بعد متوجه شدیم که این هزینه صرف امور دیگر مدرسه شده است و دوباره از خانوادهها خواسته شد که هزینهای را پرداخت کنند.
پدر دانشآموز دیگری در شهرستانهای استان تهران با بیان اینکه مدرسه فرزندانش با مشکلات بودجهای مواجه هستند، اظهار داشت: ما برای هوشمندسازی مدرسه وجوهی را پرداخت کردیم اما آنقدر مشکلات در مدرسه وجود دارد که به هوشمندسازی نمیرسد.
* مدیرکل آموزش و پرورش تهران: رسیدگی میکنیم
سیدعلی یزدیخواه، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: اگر خانوادهها به صورت داوطلبانه بخواهند برای هوشمندسازی مدرسه اقدام کنند، استقبال میکنیم.
وی اضافه کرد: اینکه برخی مدارس به اجبار وجوهی را از خانوادهها برای هوشمندسازی دریافت کنند، به هیچ عنوان قابل قبول نیست؛ ضمن اینکه نباید وجوه دریافت شده برای هوشمندسازی صرف امور دیگری شود.
یزدیخواه از خانوادهها خواست که این موارد را با بازرسی و بخشی رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش مطرح کنند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.
* سرانههایی که پرداخت نشده است
در شرایطی از هوشمندسازی مدارس سخن به میان میآید که این روزها، کمبود و عدم پرداخت سرانه، به مسئولان مدارس فشار مضاعفی وارد کرده است.
مسلماً هر مدیر مدرسهای دوست دارد که مدرسهاش هوشمند شود اما وقتی مدرسه با مشکلات جاری دست به گریبان است، هوشمندسازی جایگاهی نمییابد.
به نظر میآید برای حل مشکل سرانه مدارس باید از سوی مسئولان آموزش و پرورش اقدام عاجلی صورت گیرد؛ در غیر این صورت برخی طرحهای خوب مانند هوشمندسازی مدارس به دلیل کمبود اعتبارات برای امور رایج مدرسه، زیر سؤال میروند.
- ۹۱/۱۰/۲۰