پیگیری مسایل WSIS به دو بخش تقسیم شد
کارگروه مشخصی در دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی، پیگیر تهیه گزارشات لازم و جمعبندی نقطه نظرات جامعه علمی برای ارائه در نشستهای مشورتی(WSIS) است.
به گزارش ایلنا، اولین جلسه هم اندیشی برای حضور در نشستهای مشورتی پیش روی در خصوص اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی(WSIS) با حضور مسوولان دبیرخانه شورای عالی اطلاع رسانی و همچنین دکتر کاظم معتمد نژاد، دکتر علی اکبر اشعری، دکترحسین غریبی، مهندس نصرالله جهانگرد، مهندس علی اصغر انصاری، دکتر علی اکبر جلالی، علیرضا حسینی، سید محمد لاجوردی و حسین ابراهیم آبادی برگزار شد.
در این مراسم ، دکتر شهریاری، دبیر شورای عالی اطلاع رسانی، با اشاره به کارگروه یاد شده، گفت: هدف اصلی ایجاد این کارگروه ایجاد دست مایهای برای مدیران ارشد نظام برای شرکت در جلسات مشورتی WSIS است تا بتوانیم فرهنگ خودمان را در قالب رویدادهای آتی آن وارد کنیم.
وی ، اعلامیه اصول را شامل سه محور بینش مشترک درباره جامعه اطلاعاتی، جامعه اطلاعاتی برای همه و جامعهای اطلاعاتی برای همه مبتنی بر دانش مشترک دانست.
دکتر شهریاری، از جمله اهداف اعلامیه اصول را رفع شدت فقر و گرسنگی، تحصیلات ابتدایی برای همه، رفع تبعیض علیه زنان و توانمندسازی آنها و رشد سلامت و پیشگیری از بیماریها ذکر کرد.
وی، گفت: در اعلامیه اصول در بند( ب) که به مورد جامعه اطلاعاتی برای همه اشاره میکند، اصول کلیدی یازده گانهای مورد تاکید است. همکاری طرفهای ذی نفع چهارگانه در رشد فناوریهای اطلاعات، بهبود دسترسی ارزان، عمومی، فراگیر و عادلانه به فناوری و زیرساخت های ارتباطی، دسترسی به اطلاعات و دانش، ظرفیتسازی و توانمندسازی، ایجاد اعتماد و امنیت در استفاده از فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی، توجه به محیط استعداد پرور و توانمندساز درهمه سطوح ، کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات برای سودمندی در همه ابعاد زندگی، توجه به هویت و تنوع فرهنگی، تنوع زبانی و محتوای محلی، توجه به رسانهها، پرداختن به ابعاد اخلاقی جامعه اطلاعاتی و تشویق همکاریهای بین المللی و منطقهای، 11 اصول اساسی یاد شده است.
دکتر شهریاری ، با اشاره به 6 نشست مشورتی آتی، بیان داشت: نشست مشورتی یونسکو مربوط به خط عمل شماره 3 ، در زمینه دسترسی به اطلاعات و دانش درتاریخ 16 اکتبر 2006 ، نشست مشورتی یونسکو مربوط به خط عمل شماره 10 در زمینه ابعاد اخلاقی جامعه اطلاعاتی درتاریخ 17 اکتبر 2006،، نشست مشورتی یونسکو مربوط به خط عمل شماره 7 در زمینه آموزش الکترونیکی درتاریخ 18 اکتبر 2006 و نشست مشورتی یونسکو مربوط به خط عمل شماره 9 در زمینه رسانهها درتاریخ 19 اکتبر 2006 در پاریس برگزار خواهد شد.
وی ، گفت: همچنین نشست مشورتی یونسکو درزمینه علم الکترونیکی درتاریخ 22 اکتبر 2006 در پکن و نهایتا نشست مشورتی کارگروه حاکمیت اینترنت در تاریخ 30 اکتبر 2006 در آتن برگزار خواهد شد.
دبیرشورای عالی اطلاع رسانی، خاطرنشان کرد: برای از دست ندادن فرصت و اعمال منافع مربوطه به کشورمان، صرفا با حضور در نشست ها میتوان تاثیر گذار بود.
دکتر کاظم معتمد نژاد ، نیز در بخشی از این مراسم، گفت: جای تاسف دارد که با توجه به قبول 11 مورد اعلامیه اصول، در 10 ماه اخیر کارها پیگیری نشده است. اما به هر حال با وجود محدودیت زمانی، حداقل باید گزارشی از اقدامات برای ارائه درپاریس، پکن و آنتن تهیه شود.
وی، ادامه داد: در ماههای اخیر مسائل اجلاس جهانی آینده باعث شد موفقیت خوبی که در تونس به دست آورده بودیم را از دست بدهیم، چراکه در تونس در 2 گروه ایران دارای نماینده بود و نظرات مقامات ایرانی نیز لحاظ شد.
وی، گفت: در هفتههای اخیر شاهد هستیم که کوفی عنان گروه مطالعاتی جدیدی برای جامعه اطلاعاتی تشکیل داده و از برخی کشورها مانند بنگلادش و داکا در آن اعضایی وجود دارد، اما نماینده از ایران به چشم نمیخورد.
گفتنی است؛ در این جلسه خواسته شد با شوای عالی فناوری اطلاعات که آنها نیز در حال پیگیری فعالیتهای WSIS هستند، هماهنگی صورت پذیرد.
دکتر شهریاری، نیز با اشاره به وجود تعاملات بین دو شورا درباره موضوع یاد شده ، گفت: طبق توافقی، قرار است نشستهای یونسکو را که فعالیتهای فرهنگی را به عهده دارد، شورای عالی اطلاع رسانی دنبال کند و نشست مربوط به آتن توسط شورای عالی فناوری اطلاعات پیگیری شود و هر دو شورا تبادل کارشناسی داشته باشند.
- ۸۵/۰۷/۱۱