چرا رگولاتور با کمفروشی اینترنت برخورد نمیکند
علی شمیرانی - به نظر شما یک مسوول دولتی میتواند بروز مشکل در حوزه کاری خود را به عوامل برونسازمانی منتسب کرده و هر وقت صدای ارباب رجوع درمیآید، بگوید خودتان بروید مشکلتان را حل کنید.
به راستی آیا تمام مدیران دولت میتوانند، بگویند مشکلات به ما مربوط نیست و کاری از دست ما برنمیآید؟ لحظهای تصور کنید که در آن صورت چه بلایی سر ارباب رجوع خواهد آمد و قطعا این پرسش نیز به ذهن هر کسی میرسد که جناب آقای مدیر دولتی، پس به حضور شما چه نیازی است؟ یکی از آن مشکلاتی که سالهاست میان بخش دولتی و خصوصی در حال پاسکاری بوده معضلی به نام سرعت اینترنت است. بخش خصوصی معضل کندی اینترنت را به بخشدولتی منتسب میکند و مثلا میگوید چون SLA )توافقنامه کیفیت خدمات( نداریم، چون قیمت اینترنت بالاست یا چون دولت مسوول توزیع پهنای باند در کشور است پس کاربران نق نزنند، وضع همین است که هست!
اما سوی دیگر ماجرا بخش دولتی و مشخصا مدیران وزارت ارتباطات هستند که وقتی علت کندی زجرآور اینترنت را از ایشان جویا میشوی، میگویند بخش خصوصی در خدمات خود آب میبندد و اصطلاحا کمفروشی میکند.
فعلا کاری به صحت و سقم اظهارات و پاسکاریهای طرفین نداریم اما اینجا یک پرسش مهم مطرح است که آیا بخش دولتی هم میتواند همچون بخش خصوصی به مردم بگوید، نق نزنید همین است که هست!
پاسخ این پرسش قطعا منفی است چرا که مدیران دولتی برخلاف بخش خصوصی باید پاسخگوی مردم بوده و ارایه خدمات با کیفیت از وظایف نخستین ایشان است.
جالب آنکه برخی از مدیران وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات که مجوز فعالیت آن شرکتهای خصوصی کمفروش را صادر کردهاند، تصور میکنند که بخش ICT حوزهای سیاسی است که صرفا با لغتبازی و جملهسازی بتوانند امور را اداره کنند. خیر مسایل این بخش فنی است و با عمل حل میشوند نه با حرف.
این موضوع را بارها و بارها از مسوولان دولتی شنیدهایم که بخش خصوصی در خدمات خود آب میبندد و تلویحا اینگونه القا میشود که کاربران اینترنت خود بروند یقه این شرکتها را بگیرند.
ولی آیا سازمان تنظیم مقررات عملا اقدام به شناسایی و برخورد با این کمفروشیها کرده است؟ آیا شما به خاطر دارید که این سازمان فهرستی از شرکتهای کمفروش را منتشر کرده یا به ایشان اخطار داده باشد یا حتی مجوز فعالیت شرکتهای کمفروش را لغو کرده باشد؟
مادامی که اقدامی عملی در این راستا انجام نشود، این تنها سرمایههای ملی، وقت و انرژی مردم و کاربران اینترنت است که به هدر میرود و اتفاقا این هزینه کمو ناچیزی نیست.
از سوی دیگر تا زمانی که مسایل و مشکلات با حرف صرفا پاسکاری شود این ظن متوجه بخش دولتی هست که شاید بخش عمدهای از مشکلات کندی اینترنت (برخلاف ادعاهای قبلی)به ایشان مربوط است که اقدامی عملی در این خصوص نمیکنند.
- ۸۶/۰۹/۱۷